reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to już ???

Hmmm, nie wiem o innym działaniu leku na obniżenie ciśnienia, jak to, że ciśnienie obniża ;D
Ja też zażywam taki lek, ale faktycznie moje ciśnienie jest wysokie ostatnio.

reklama
no a co do czopa to i moze nie odejsc przed porodem a w trakcie
i tez zaden objaw zblizajacego sie porodu-moze nastapic za dzien dwa tydzien a nawet 2 tyg

czyli czekam tez jak catherinka na odejscie wod-chociaz to moze tez nastapic wtrakcie porodu,czasem nawet trzeba przekloc ::),czyli czekamy na skurcze a jak one nie nastapia ::) ;)

asia k, z tym winkiem to ja bym była ostrożna. Kiedyś rzeczywiście doradzali wino albo koniak na wywołanie porodu, ale dawno się od tego odeszło. Alkohol nawet w małym ilościach natychmiast przenika przez łożysko do organizmu dziecka. Po co fundować mu takie atrakcje?

Pytia co racja to racja. Ja nie chcę niczego przyspieszać postanowiłam że Natalka sama wybierze moment kiedy będzie chciała do nas przyjść. :)

Kinga - nie jestem pewna czy przypadkiem nie dają Cordafenu na szyjkę/twardnienie brzucha - coś mi tak przemyka, że  gdzieś o tym czytałam ale nie dam głowy; poszukaj może na "Forum Gazeta"; ja też jeszcze spróbuję poszukać

Kinga - to wypowiedź jednej z dziewczyn z forum "Nasz bocian":
"no ale u mnie to napinanie spowodowało że kanal szyjki macicy zacząl byc szeroki i otrzymalam CORDAFEN lek w sumie obniza napiecie mięsni obwodowych ale jest lekiem na serce chociaż stosowany obecnie przy takich napinaniach"
I jeszcze gdzieś było napisane, że daje się go właśnie z tego powodu, że obniża napięcie mięśni a co za tym idzie zmniejsza twardnienie brzucha, które może doprowadzić do skracania szyjki.

mania78 pisze:
Skąd wiadomo, że łożysko się starzeje? U mnie w 36 tyg. wyszedł III stopień, to chyba znaczy, że jest dojrzałe. Co dla dzidziusia może oznaczać starzejące się łożysko? Ma na niego jakiś wpływ?
.png
Mania kiedy łożysko jest już stare daje sygnał do mózgu, że ma rozpocząć się poród. Dziwię się, że jeszcze nie urodziłaś skoro masz łożysko III stopnia :)

no niby jak juz jest III stopien dojrzalosci to powinien nastapic porod-ale nie zawsze tak sie dzieje-po to jest oksytocyna by wywolac skurcze

hmmmmmmmmm ciezka sprawa z tym porodem:albo skurcze sa a rozwarcia nie ma albo rozwarcie jest a skurczy nie ma ::)

mania78 pisze:
Skąd wiadomo, że łożysko się starzeje? U mnie w 36 tyg. wyszedł III stopień, to chyba znaczy, że jest dojrzałe. Co dla dzidziusia może oznaczać starzejące się łożysko? Ma na niego jakiś wpływ?
.png
na usg basdają kąt odstawania czy odchylenia łożyska i na podstawie rego to stwierdzają , podobno po39 tyg jak łożysko ma się już stare to trzeba wywołać poród lub cc ponieważ może ono przestać spełniać już swoje funkcje

reklama
Do góry