reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czy to może być ciąża?

Wczoraj współżyłam z partnerem.
Mieliśmy prezerwatywę. Dzisiaj wieczorem zauważyłam u siebie biały śluz. Nie był gęsty. Właśnie wręcz odwrotnie. Nie miał zapachu żadnego. Trochę się zdziwiłam, potem pomyślałam, że to może być sperma(?) przez pękniętą prezerwatywę(nie wiem czy pękła czy nie). Miałam dzisiaj też minimalne nudności. Według mojego kalendarza pierwszy dzień ostatniej miesiączki wypada na 23 listopad. Czyli obliczyłam że jakby to była ciąża to by był 2 tydzień jutro. Jak to się ma do objawów? Czy to się liczy od ewentualnego zaplodnienia czy już od pierwszego dnia ostatniej miesiączki? Co to może być ten śluz?

reklama
Wczoraj współżyłaś, więc nie możesz dziś być w ciąży. Śluz następnego dnia wieczorem? Sperma nie siedziałaby w twojej pochwie tyle czasu, wypłynęłaby najdalej przy pierwszym oddawaniu moczu… no chyba że leżałaś plackiem przez te x godzin. Nudności po dniu? No błagam. Poczytaj o mechanizmie zaplodnienia...
Podsumowując: szanse, że jesteś w ciąży są bardzo małe (gdyby pękła a ty akurat byłabyś w czasie owulacji - wtedy być może).
Czekaj na okres. Moja magiczna kula mówi, że będzie w terminie.

Jakim cudem chcesz mieć objawy przed zapłodnieniem?
Ja mam nudności w 1 dzień okresu. Czy to oznacza ciążę? Nie.

Jeśli już wąchałaś ten śluz to przede wszystkim... sperma standardowo ma zapach ala wybielacza/chloru, jest on specyficzny.
Sperma też nie wytrzymuje długo w pochwie, góra parę godzin po stosunku bardzo się upłynnia i zwyczajnie wycieka. Nie da się nosić w sobie spermy w formie gęstej np dobę z jednego stosunku.

Do góry