• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Czy to możliwe?

Anonimowa19

Fanka BB :)
Czesc [emoji4] Czy to mozliwe zeby 2,5 miesieczne dziecko zaczynalo juz miec objawy ząbkowania? Wczoraj mój synek dostal nagle gorączki, a dzis na dolnym dziasle zauwazylam malutka biała kropeczke, ktora jest twarda. Nie wiem juz czy mi sie wydaje czy co, ale maz i siostra tez widza ta kropeczke.

mhsvi09kphw83ntm.png

reklama
Zdarza się, że dzieci rodzą się już z zębami, więc to możliwe, że ząbkuje. A ma przy tym inne objawy - np. ślinienie, gryzienie?
Mojemu pierwszy ząb wyszedł zanim skończył 4 m-ce.

@with84 tak, zaczal sie wiecej slinic, pakuja raczki do buzki(ale tu myslalam, ze to po prostu taki etap rozwoju), a jak mu wlasnie chcialam palcem zobaczyc czy ten punkcik jest twardy to zaczal mi gryzc palca i puscic nie chcial [emoji23][emoji51]

mhsvi09kphw83ntm.png

Córeczko mojemu synkowi dwie górne jedynki wyszły jak skończył 3 miesiące, Amelce tez niedługo wyjdą bo strasznie się slini i molestuje swoje rączki ;)
Także wszystko jest możliwe :)

Coraz częściej obserwuje się odstępstwa od tak zwanego książkowego wyrzynania zębów. Pojawienie sie w tym okresie nie jest niczym nadzwyczajnym. Wszystkie objawy wskazują na to, że ząbki rosną.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry