reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czyżby nadciśnienie?

Monika11118

Fanka BB :)
Od jakiegoś czasu mam wysokie ciśnienie, 145/85, 153/89 wachalo się do 160, jutro mam wizytę u lekarza i jeżeli tam będę miała dobre ciśnienie to jeśli mu powiem że pod wieczór miewam wysoki to przepisze mi coś? Nie chciałabym jechać do szpitala ponieważ nie mam z kim chwilowo zostawić syna. Z góry dzięki za odp :)

reklama
Ja miałam podobnie i dostałam tabletki na nadciśnienie i przykaz żeby przy następnym razie jechać na IP. U mnie na szczęście wiązało się to tylko ze zmianami pogodowymi i więcej się nie powtórzyło ale nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne i nie można go bagatelizować.

Ostatnia edycja:
Ja miałam podobnie i dostałam tabletki na nadciśnienie i przykaz żeby przy następnym razie jechać na IP. U mnie na szczęście wiązało się to tylko ze zmianami pogodowymi i więcej się nie powtórzyło ale nadciśnienie w ciąży jest bardzo niebezpieczne i nie można to bagatelizować.

Czyli na wizycie miałaś normalne tylko w domu wysokie i jak powiedziałaś to ci przepisał? Obecnie mam 115/80

Tak, pytala ile razy tak bylo, i powiedziala zeby nastepnym razem wziasc tabletke i jechac na ip. Dodam że ja normalnie cisnienie mam niskie a w ciazy to juz w ogole bo 100/60 To taki standard był, a czasami jeszcze niższe. Więc jak zaczęłam mieć 150/80 To bardzo źle się czułam i od razu wiedziałam że coś jest nie tak. Tylko tak jak mówię, u mnie to było w burzowym okresie i dużych zmianach ciśnienia atmosferycznego, więc jak po tygodniu pogoda się ustabilizowała to juz mi ciśnienie nie skakało.

Hej. Też miałam i w sumie nadal mam problemy z wysokim ciśnieniem. Nikt od razu nie da leków na nadciśnienie. Miałam kiedyś taki poważny epizod i najpierw dostałam skierowanie na Holter a później jeżeli coś wykaże to wtedy leczenie tabletkami. Doraźnie można dostać coś na wyciszenie. Ja dostałam hydroksyzyne, ale napewno nie od razu leki na nadciśnienie.

P.S. Hydroksyzyny nie polecam, bo otępia.

Hej. Też miałam i w sumie nadal mam problemy z wysokim ciśnieniem. Nikt od razu nie da leków na nadciśnienie. Miałam kiedyś taki poważny epizod i najpierw dostałam skierowanie na Holter a później jeżeli coś wykaże to wtedy leczenie tabletkami. Doraźnie można dostać coś na wyciszenie. Ja dostałam hydroksyzyne, ale napewno nie od razu leki na nadciśnienie.

P.S. Hydroksyzyny nie polecam, bo otępia.
No właśnie nawet nie pamiętam jak te tabletki się nazywały ale właśnie miały być na zasadzie "doraźnie" a z samym problemem od razu jechać na IP.

Do góry