Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Tydzień,to rzeczywiście niewielka rożnica i przeważnie te rożnice są -usg,a OM,bo lekarz dokonuje pomiarów,na podstawie tych pomiarow aparat usg oblicza wielkość ciąży,rzadko płód rozwija się idealnie zgodnie z datą OM,poza tym nie wiadomo dokładnie kiedy zaszłas w ciążę,kiedy miałaś dni płodne-to sprawa indywidualna i nie zawsze musi być to dokładnie w samym środku cyklu.Tak,jak pisze Loree,dzieci rodzą się zarówno 2tyg przed i 2tyg.po terminie porodu obliczonym wg OM,czasem bliżej tego terminu-w każdej z tych sytuacji jest to prawidlowe.A na suwaczku dokładnie tak:suwaczek przeskakuje wtedy,gdy minął dany tydzień ciąży,czyli jak wczoraj minał Ci 23tydzień ciąży,to dziś zaczełaś 24,ale suwaczek pokaże to za 6dni w sobotę-wtedy będziesz miała,że to 24ty tydzień-ukończonyNie wiem, która data porodu jest bardziej prawdopodobna.
Na USG wyszło na 16 maja, a z obliczeń ostatniej miesiączki jest na 22 maja. Według mnie tydzień różnicy to dosyc sporo.
Jak jest u Was?
Nawet suwaczek na dole jest dziwny, bo jestem teraz w 24 tyg ciąży...

A jeśli znam dokładną datę zapłodnienia czy to może jakos pomoc w obliczeniu daty porodu?