reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Dieta maluszka-watki połaczone.Kolejne etapy rozszerzania diety

No tez mi się czasami zdarzyło tak ale wylewałam to teraz nie będę bo podgrzewacz też mam i raz na jakis czas nic jej nie bedzie. Chociaż ostatnio sie nie zdarza bo kleikiem zageszczam i zjada mniej

reklama
ja generalnie czasem podgrzewam to, czego Groszek nie dojadl i nic Mu nie jest. Tylko nie uzywam podgrzewacza, wole zdecydowanie mikrofalowke- 15s i gotowe, akurat 37s C. Tyle, ile powinno miec jedzenie dla maluszka.

ja tez podgrzewalam nawet pani doktor na patronarzu powiedziala mi ze moge na noc zrobic wstawic do lodowki a jak sie w nocy do jedzenia obudzi to podgrzac! ale zrobilam tak tylko pare razy bo jak sie okazalo to szybciej mi wychodzilo podgrzanie wody niz podgrzanie zimnego mleka prosto z lodowki w podgrzewaczu!!!! ale nic hubertowi nie bylo

Dzis malemu kupilam nowy smoczek do butelki a raczej ustnik nie kapek ten bialy ( avent) , ale maluszek moj nie umial jeszcze z tego pic ( jas za 6 dni bedie mial 6 miesiecy a to jest o 3+) wiec sama sie dziwie
Uzywasie juz takich niekapkow?Podobno sa leprze od smoczkow- nie powoduja prochnicy_ podobno

Mój synuś od dłuższego czasu gardzi tymi dwoma produktami - to znaczy jajkami i rybą. Szczególnie martwi mnie ta ryba, bo to przecież żródło fosforu, który jest potrzebny dla kości. No i jaja też powinien jeść. Wiem, że tak całkowicie nie da się ich zastąpić w diecie, ale co można mu podać zamiast ryby na przykład, co ma podobny skład i właściwości. No a co z jajami? Pomóżcie, bo martwię się, przecież dziecko powinno jeść takie rzeczy....

pozdrawiam
nikita

czesc nikitko :)

co do ryby to polecam Ci pange.to taka ryba morska smakiem przypomina kurczaka.........przynajmniej dla mnie, jak ja robie panierowana albo duszona to poprostu niebo w gebie, polecam Ci sprobowac, u mnie w miescie dostepne sa pangi filety.....trzeba je tylko rozmrozic.....a cena to chyba kolo 14 zl. za kilogram......jestem pewna ze traka ryba Twoj Maluszek nie pogardzi......jezeli chodzi o cos, co ma podobny sklad do ryb....chyba nie ma czegos takiego......

a jesli chodzi o jajka, to przeciez bialko i mozesz to zastapic innym biakiem, zwierzecym..............:)

Dzięki, spróbuję z pangą, mam nadzieję, że mu posmakuje. Muszę się tylko za nią rozejrzeć, bo u nas (w sklepach)króluje mintaj..
na pocieszenie mam tyle, że mój synek zaczął niedawno jeść pestki z dyni i ostatnio się doczytałam, ze i w nich jest fosfor. Pewnie nie tyle, co w rybie, ale zawsze....

pozdrawiam
nikita

reklama
no, panga dobra! mój Oskar tez wcina- pieczoną.
natomiast czym zastąpić to tez nie wiem, ryba to fosfor, a żółtko znów masę zelaza. chyba tyle nie ma nic innego?
pozdrawiam

Do góry