• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dieta Maluszków

reklama
Kurczę dorośleją nam te dzieciaki, moja też ostatnio zrezygnowała z nocnego jedzonka i budzi się dopiero 5.30-6.00.
Dziś był debiut mm - mam kilka próbek Hipp, podobno smakowo najbardziej zbliżone do piersi, wypiła bez problemu. Potem wypróbujemy Nan, bo tego Hipp nigdzie w sklepie wypatrzeć nie mogłam, żeby sobie ceny porównać

My dopijamy NAN na dobranoc i jest super:-)

Pojechałam dziś z M. do Legnicy, aby mu elegancki płaszcz kupić, bo poprzedni już znoszony i strasznie obłazi. Mała została z moją siostrą i mamą M. na 3h. Nie chciała jeść szynki z warzywkami ze słoczka, więc nakarmiły ją pomidorową z makaronem. Podobno zjadłaby chętnie cały talerz - bo tak jej smakowało! Na szczęście teściowa soli niewiele, a vegety i kostek wcale nie używa. No, ale zupka na skrzydełkach gotowana:/ Mam nadzieję, że nic jej nie będzie.

My dopijamy NAN na dobranoc i jest super:-)

Pojechałam dziś z M. do Legnicy, aby mu elegancki płaszcz kupić, bo poprzedni już znoszony i strasznie obłazi. Mała została z moją siostrą i mamą M. na 3h. Nie chciała jeść szynki z warzywkami ze słoczka, więc nakarmiły ją pomidorową z makaronem. Podobno zjadłaby chętnie cały talerz - bo tak jej smakowało! Na szczęście teściowa soli niewiele, a vegety i kostek wcale nie używa. No, ale zupka na skrzydełkach gotowana:/ Mam nadzieję, że nic jej nie będzie.

spokojnie moze już taką zuper jeść jak jest mało przyprawiona , po skrzydełkach też jej nic nie będzie . na zdrówko :)

Katik jeśli chodzi o rybkę to był jej debiut z dorszem. Jadła 'podziabaną' widelcem z marcheweczką i ziemniaczkami.
Generalnie bździągwa nasza uwielbia jeść jak my jemy, wtedy lepiej smakuje :)))

Jeszcze cos:

1.
Jak karmicie butla, to dajecie w tych samych pozycjach, czy zmieniacie rece?
Wiadomo, ze poki Polka ciagnela z piersi to skakala z prawej na lewa, ale z butli pije zawsze na moim lewym boku i w prawej rece trzymam butelke.
Czy mam zmieniac ta reke? Czy takie przyzwyczajenie zle nie wplynie, ale na co?

2.
Kumpela doradzila mi by po wieczornym karmieniu MM dac Poli pociagnac kilka razy z innej butli samej wody, by przeplukala usta i wymyla zabki.
Robicie tak??????
1. ja nigdy nie zmieniam reki, zawsze lezy mi na lewej a prawa podaje butle
2. ja tak nie robie, wogole nie myje malej zabkow wieczorem bo ona zawsze zasypia mi na rekach przy butli... dlatego myje jej zabki rano i po poludniu... nie wiem jak to zrobic zeby wieczorem jej umyc...

tez mam problemy z myciem zabkow Kostki po wieczornym jedzeniu - ona zasypia i tyle. Myje przy wieczornej toalecie :D Mysle, ze niedlugo jak Mala nauczy sie zasypiac bez butli, bedziemy mogly czyscic paszcze juz po jedzeniu.

a dzis Konstancyjka jadla jogurt naturalny z owockami gerbera/ gruszka i mango/ byl pyyyyyyyyyyyycha. buzke to tak szeroko otwierala, ze myslalam, ze i mnie z tym jogurtem zje :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry