reklama
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
nie tylko z żółtka, bez masełka, do niedawna mleka swojego troszkę dodawałam, ale zapasy mrożone się skończyły, więc teraz odrobinę mma z samego zoltka robisz czy z calego jaja?
ja robilam z zoltka na maselku i tak sobie
filonka
Fanka BB :)
u nas jajecznica od poczatku podawania była z całego jaja. do zupki tylko same zółtko.
Katik - tak jak mówia dziewczyny poprostu mała jest wybredna.
mały nauczył sie krecic głowa na nie i jak mu cos nie samikuje to kreci i zamyka buzke.
(na poćzątku krecił o tak sobie...juz zaczełam się martwic ze cos mu jest a teraz jak czegos nie chce to tak kreci)
Katik - tak jak mówia dziewczyny poprostu mała jest wybredna.
mały nauczył sie krecic głowa na nie i jak mu cos nie samikuje to kreci i zamyka buzke.
(na poćzątku krecił o tak sobie...juz zaczełam się martwic ze cos mu jest a teraz jak czegos nie chce to tak kreci)
zielona maupa
Na skrzydłach melancholii
Moja Polka sumiennie olewa wszystko co jej gotuje. Nie je wogole. Czasem ze 2-3 lyzki, zazwyczaj jednak spoglada w miseczke, i jakby na odleglosc wyczuwala, ze to z gara jest i poprostu dzioba nie otwiera.
Dzis zrobilam pyszna pomidorowke, i znow porazka.
Bardzo prosze - napiszcie mi jak ostatniemu tlukowi dokladnie krok po kroku jak robicie zupki dla dzieci, bo zaczynam sie zastanawiac, ze moze ja cos zle robie, ze ona tego nie chce.
Desery sa ok, zje bez problemu, ale obiady - tylko sloiki/saszetki/czy te gotowe dania w plastikach.
Gotuje wode
uprzednio obrane i pokrojone warzywa wrzucam na wrzatek
dodaje pieprz albo curry alboe majerane albo co mi tam pod reke wpadnie
jak juz warzywa sa miekkawe dodaje ryz, albo makaron, albo kasze
jak dodany ryz czy co tam jest juz miekkie, rozgniatam warzywa widelcem i dodaje wczesniej ugotowane i zblendowane mieso.
chwile gotuje i gotowe.
:-)
e.salamandra
Mama pełną parą
moja wersja zupki - gotuję na parze osobno mięsko, osobno warzywa
( różne np march. pietr. ziem. por i np kukurydza - pyszne są z nią zupki, lub inne-szpinak, groszek, burak, fasolka itd...)
do wody z warzywek wrzucam kasze manne, czasem żółtko. podgotuję i dodaję warzywa i mięso + masełka lub oliwę
( różne np march. pietr. ziem. por i np kukurydza - pyszne są z nią zupki, lub inne-szpinak, groszek, burak, fasolka itd...)
do wody z warzywek wrzucam kasze manne, czasem żółtko. podgotuję i dodaję warzywa i mięso + masełka lub oliwę
kamisia1101
Bo teraz serca mam dwa...
Antoś jadł dzisiaj barszcz biały w wykonaniu babci . Jadł aż mu się uszy trzęsły....
filonka
Fanka BB :)
a u nas mały dzis szamał pomidorówke. tak wcinał ten makaron ze az sie dziwilam ze takie kawałki(muszelki podziabane widelcem) tak mu szły.jak smakuje to i wieksze kawałki nie przeszkadzają.;-)
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Ja zaczynam powoli sklepowe jarzynki wprowadzać, dzisiaj był brokuł.
No i w końcu powolutku Alusia zaczyna szamać grudki. A rogalika jak dam to wsuwa aż się uszka trzęsą
No i w końcu powolutku Alusia zaczyna szamać grudki. A rogalika jak dam to wsuwa aż się uszka trzęsą
reklama
magda u nas tez byla dzisiaj jajecznica.Tato jadl a Ami nie mogla wzroku od niej oderwac i tak mlaskala wiec jej zrobilam na parze.Jadla super ale jej smakowala.
Jednak pozniej ja zwrocila.Chyba zaszkodzila jej bo caly dzien taka marudna i jesc nie chce nic.
Jednak pozniej ja zwrocila.Chyba zaszkodzila jej bo caly dzien taka marudna i jesc nie chce nic.