reklama

Dieta mamy kamiącej/ Przepisy

reklama
a ja dzis mam zamiar zrobic pierogi, mamusia wczoraj robila i sie mi zachcialo, tylko szukam jakiegos dobrego przepisu na ciasto bo ostatnio wyszly strasznie twarde ;( podpowiedzcie mi cos ...

a ja dzis mam zamiar zrobic pierogi, mamusia wczoraj robila i sie mi zachcialo, tylko szukam jakiegos dobrego przepisu na ciasto bo ostatnio wyszly strasznie twarde ;( podpowiedzcie mi cos ...

Mogę się podzielić przepisem na ciasto mojej mamy. Zawsze dobre wychodziły.

40 dkg mąki
sól
1 szkl gorącej wody
1 płaska łyżeczka masła
trochę oleju
1 żółtko

Cześć dziewczyny!

Mam taka propozycje tematu żeby wypisywać co można przygotować na śniadanie, obiad, kolacje, przekąski....
Wiem że jest już wątek kulinarny ale w tym myślę o wpisywaniu menu na cały dzień razem z przybliżoną liczba kalorii. Może zainspiruje to do racjonalnych dań bo czasem nie mam pomysłu :no:

to jadłam we wtorek (ale nie gwarantuję że jest to idealna dieta i wybaczcie połączenia) nie pisze o napojach bo to w większości woda mineralna

śniadanie 9.00

2 kromki chleba ciemnego z tuńczykiem z puszki i majonezem - 350
jabłko - 50

II śniadanie 11.00

Danio - 150

obiad 14.00

bulion z grzankami - 200

obiad 16.00

6 klusek śląskich
pieczeń cielęca - razem ok 600
sałatka z kapusty

przekąska 18.00

banany - 100
czekolada - 100

kolacja 21.00

kawałek sernika - 300
kubek kakao - 200

Z kolacji nie jestem zadowolona :no:

Chyba tutaj cisza bedzie ;-)

a wiec u mnie dzien dzisaj tak bedzie wygladal

6 rano
kromeczka chleba peloziarnistego z serkiem, herbatka

830
platki z mlekiem i kawka bezkofeinowa ( aha kawa co dzien musi byc z starbucks, inne mi kompletnie nie smakuje :confused:)

1030
grejpfrut lub jogurt gtecki z miodem, zobaczymy na co bedzie ochota

1200
kanapka z chleba pelnoziarnistego z maslem orzechowym i przecierem z truskawek, zieloan herbatka

230
pomarancz

400
jablko

530 obiad
zupa ogorkowa z brazowym ryzem
pieczony losos z warzywami
salatka z zielonej salaty
zielona lub biala herbata
ale watpie ze tyle zjem na obiad pewno sie skonczy na zupie i salatce

oczywisice caly czas w dzien woda

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kurcze dziewczyny ja nie daje rady, na śniadanie 3 kromki chleba musowo z pomidorem i ogórkiem, do tego czasami rzodkiewka albo jakaś sałata, obiady jem dwa, tzn zupke z córką i potem drugie danie z małżem, w międzyczasie jakiś baton słodki, bo inaczej jestem nie do życia :) i wieczorem płatki albo jajecznica albo parówki albo śledzik, zależy na co mnie napadnie :)

i herbata słodka z cytryną w dużych ilościach :)
aha z córcią jabłka, banany i brzoskwinie po zupce :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry