reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dieta naszych Maluszków

Ja też będę musiała pokupować słoiczki z mięskiem :tak:

We wtorek i środę młody jadł szpinak z ziemniakiem. W ulotce Hipp'a było napisane, że działa rozluźniająco - u nas było wręcz przeciwnie, a mianowicie kupa twarda. Nawet po samej marchewce było lepiej niż po tym szpinaku. Następnego dnia dałam mu zupkę z kaszką manną, coby wreszcie ten gluten mu wprowadzić, ale kupa była zielonkawa i teraz nei wiem czy to jeszcze po tym szpinaku :confused2:
przedwczoraj i wczoraj dostał dynie z ziemniakiem więc myślę, że się wszystko unormuje i będziemy kontynuować ekspozycję na gluten.
Dobrze, że to mięsko wprowadzamy, bo gluten wynalazłam tylko w słoikach z mięsem. A ugotowanie 1 łyżeczki kaszki mannej graniczy z cudem!

Czy znalazłyście może jakieś błyskawiczne kaszki z glutenem ale bez mleka i bez dodatkowego smaku? bo ja już przeszukałam TESCO i Carrfour'a w poszukiwaniu czegoś, do czego dodam tylko gorącej wody i będzie gotowe do zjedzenia, ale nie będzie to kaszka kukurydziana ani ryżowa. Jeżeli tak to z jakiej firmy??

reklama
Mój mały tez jadł ziemniaki ze szpinakiem i byloo tak samo kupa twarda, do tego zielona,ale zjadł cały słoik smakowało mu o dziwo.Z miesem też jadł słoiczek w wlasciwie 2 lyzki puree jarzynowe z indykiem i kupa byla zbita ale nie twarda.

nie mam pojecia,ale inaczej nie sprawdzisz jak nie podasz drugi raz tego specjału:-D,tylko poczekaj aż krostki zejdą, i wtedy bedziesz miała pewnosć

ostatnio Oskarowi wprowadzilam dynie z ziemniakami i chyba po tym wyskoczylo mu pare krostek na pupie czy to moze świadczyc o tym ze nie toleruje tego? glupie pytanie ale to moje 1 dziecko i w tym temacie zielona jestem
u nas po dyni nie było żadnych krostek, a ponadto mala zajadala się tym aż jej się uszy trzęsły, ja tego spróbowałam i :szok: dla mnie ochyda a mała bardziej to lubi niż jabłuszka:-):-):-)

Ja też będę musiała pokupować słoiczki z mięskiem :tak:

przedwczoraj i wczoraj dostał dynie z ziemniakiem więc myślę, że się wszystko unormuje i będziemy kontynuować ekspozycję na gluten.
Dobrze, że to mięsko wprowadzamy, bo gluten wynalazłam tylko w słoikach z mięsem. A ugotowanie 1 łyżeczki kaszki mannej graniczy z cudem!

dziewczyny doradzcie czy jest sens podawac gluten jesli sa w sloiczkach np. w bobovicie w warzywach kurczaku i kaszy pszennej
???

Daisy w takim przypadku nie musisz go dodatkowo dodawać. Ja poprostu szukałam dań bez mięska ale z glutenem, no ale takich nie znalazłam, dlatego dodawałam zwykłą kaszkę manną.

Muszę męża wsłać po jagnięcinkę z kaszką jaglaną. Pamiętam, że Tomcio się tym zajadał :tak:

A mi dzis mama przyniosla indyka musze go teraz poporcjowac i bede podawac tylko musze pomyslec jak to zrobic bo u mnie z gotowaniem to różnie bywa :( i wydaje mi sie ze poczekam jeszcze do 5 miesiaca aby podac Adulce miesko:-):-):-)

ja tez poczekam do 5 miesiaca z mieskiem.
Mari ostatnio jadla jagody z jablkiem, kupka ciemnozielona:eek: i troszke gesciejsza. Alez jej smakowaly:tak:

reklama
My już podajemy mięsko, ale u nas to już czas na to. Moja Niunia je 3 posiłki dziennie, m.in kaszkę z bobovity, czyli skaza nam minęła, czasami coś tam na buzce się pojawi, ale smarujemy i jest ok :tak::tak:

Do góry