reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

dieta

Irma, jeśli musisz zjeść chleb czy bułkę, to pamiętaj, żeby to była kanapka wyłącznie z warzywami, np. sałatą, ogórkiem i pomidorkiem. Z pieczywem, które należy do węglowodanów, nie powinno się łączyć białek, czyli serów, wędlin itp. Tak samo z ziemniakami czy ryżem na obiad nie powinno się jeść mięsa ani jajek. Jeśli jesz mięso, to tylko z surówką. To jest z innej diety, którą stosujemy z moim mężem. Nie daje może aż tak błyskawicznych efektów, jak south beach, ale też jest niezła. Mój mąż nie odmawia sobie piwa, lodów itp. tylko że zjada to w odpowiednich kombinacjach i potrafi na tym schudnąć ok. 7-8 kg w 3 tygodnie.

reklama
Głuszku, Asiu, a jakie to te wasze diety, napiszcie coś więcej bo bardziej by mi odpowiadały.

A moja to dieta niełączenia lub rozdzielna - bardzo prosta w stosowaniu. Nie łączysz białek z węglowodanami, za to jedne i drugie możesz jeść z warzywami.

Owoce można, tylko wyjątkiem jest banan - on należy do grupy węglowodanów, więc nie możesz go zjeść na przykład tuż po mięsku. Poza tym resztę można jeść obojętnie kiedy. A z sokami trzeba uważać ze względu na to, że zawierają dużo cukru. My pijemy głównie żurawinowy, a inne ewentualnie można rozcieńczyć trochę wodą.
Acha, jeszcze jedna ważna zasada tej diety. Pomiędzy posiłkami węglowodanowymi a białkowymi powinna być mniej więcej 3-godzinna przerwa.

reklama
Do góry