reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dla dzidziusia

reklama
Stefanka ta komoda też jest fajna i są jeszcze takie jasno-brązowe i chyba czarne, i są też z 4 szufladami...My mamy dla siebie taki jasny brąz, właśnie z 4 szufladami. Świetne są szuflady, pakowne:tak::-)

Matko tak czytam i tylko oczy coraz wieksze mi sie robia;-)
My oczywiscie tez jeszcze daleko w polu z zakupami ale w srode mam zamiar to nadrobic bo jedziemy do hurtowni dla dzieci(to tylko taka nazwa bo tanio tam wcale nie jest) ale mimo wszystko jak patrze na to ile dodatkowych gadzetow kupujecie:blink: hoho jeste tego sporo.
Moze to i wygodne ale ja np. nie uzywalam i nie zaluje ani foczki ani tez gabki dla dzidziusia.Moj Witus bardzo lubil kapiele od poczatku i kochal sie pluskac w wannie i machac nogami i raczkami co jest raczej niemozliwe przy tego typu ograniczeniach.
Co do sterylizatora to ja bym sie naprawde wstrzymala bo nie ma nic straszniejszego od przesadnej dlablosci o zabijanie bakterii.Wyrosnie Ci Ataata takie delikatne dziecko , ze przy pierwszym kontakcie z bakteria dostanie odrazu jakiegos chorobska.TO OCZYWISCIE TYLKO MOJE ZDANIE(nie obraz sie) ja na samym poczatku gotowalam buteleczki ale tez nie bylo tego tak duzo bo przeciez wiekszosc chyba bedzie cycusiem karmic(nawet jak nie to ile moze byc tych butelek).jak mial juz 2-3 miesiace to tylko mylam dokladnie a potem wrzatkiem zalewalam.Naprawde nic mu od tego nie bylo i nigdy nie mial nawet plesniawek ani nic tego typu.
Dobra juz sie nie madrze bo mnie znienawidzicie:zawstydzona/y:
Ataata jak znajdziesz fajne lozeczko to sie pochwal bo ja tez szukam na allegro:tak:

Aneczko jeśli chodzi o sterylizator to broń boże nie myślcie że ja taka cecutka jestem na punkcie bakterii, bo sama pisałam o gąbce do kąpieli że niby siedlisko bakterii no ale nie dajmy sie zwariować...
Poprostu kupuje sterylizator bo kupiłam kiedyś siostrze i jest tak zachwycona z niego że drugie dziecko nadal na nim "wychowuje":-D
A jeszcze ja znalazłam taki zestawik Aventa w świetnej cenie, że naprawde nie dam rady sobie tego odmówić. Siostra powiedziała że butelki to tylko Aventa mi poleca, a zestaw właśnie Aventa za jedyne 105zł i tam jest:
-sterylizator parowy do mikrofalówki (czas sterylizacji 2-6min)
-butelke 125ml ze smokiem nr 1
-butelke 260ml ze smokiem
-smoczek uspokajający
-2 pojemnieczki do przechowywania pokarmu
Same dodatki to koszt 55zł więc naprawde warto.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=257036271

Co do łóżeczka to chyba raczej sie nie pochwale, bo poluje niestety ale nie na nowe, bo nowe to bym mogła kupić najzwyklejsze, a te mi sie nie podobają. Zaś te co mi sie podobają, nowe kosztują ponad 300zł a tyle niestety nie mam, więc szukam jakiejś "okazji" która mi sie spodoba. Mam zamiar je odmalowac, a nawet jeśli jest farba nie szkodząca dla dziecka to na jakiś fajny kolorek =zielony albo niebieski.
No zobaczymy.

a tu zostawiam link do świetnego, niespotykanego łóżeczka, może Ci sie spodoba... mi sie cholernie podoba, no ale cena... Łóżeczko Vox Delfinek 120x60 NOWE od SS (256681877) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

jesli chodzi o scislosc i sterylizowanie to nie polega to na calkowitym wyjalowieniu srodowiska dziecka tylko zachowanie higieny. i zeby zabic podstawowe bakterie mimo wszystko zle dla dziecka nie wystarczy zalac wrzatkiem ale powinno sie gotowac we wrzatku przez 10min poniewaz zalanie nie zabija wiekszosci bakterii tak samo zreszt jak plyn do naczyn.
to moje osobiste zdanie na temat sterylizowania. wg mojej wiedzy powinno sie sterylzowac rzeczy dla dziecka przynajmniej do 6 miesiac ale lepiej do 1 roku.
nie pisze tego zeby cie jakos pouczyc czy cos takiego AneczkaK. nie odbieraj osobiscie:))
ja poprostu uwazam ze jasne kazdemu sie zdarza zjesc brudnymi rekami ale osobiscie wole czystymi. tym bardziej ze ilosc zarazkow jaka moze rozwijac sie w niezauwazalnych resztach mleka wcale nie jest zabawna. a za pomoca np. smoczka mozna dziecku zafundowac pruchnice zebow. w zasadzie moze to nie takie straszne ale wole nie :))

Hmm a myslalam ,ze Ty tez szukalas takiego turystycznego.Moze cos mi umknelo ale trudno.
Ja mam ten problem ,ze turystyczne ogolnie tak srednio mi sie podobaja ale ze wzgledu na funkcjonalnosc takie kupie.No ale teraz jak wybrac cos co Ci sie srednio podoba:confused: szukam i szukam i nic specjalnego nie moge znalezc a jak cos juz znajduje co jest w miare O.K. to maz zaraz mi mowi ,ze to akurat jest brzydkie:szok::crazy: chyba w koncu siadzie i sam wybierze bo juz mnie to wkurza:baffled:

reklama
Do góry