reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dla dzidziusia

Ewcia no właśnie ta wanienka Stefanki to mi sie malutka wydaje, tzn mam wrażenie że maluszek bedzie miał w niej tylko dupke zamoczoną... Dlatego bede miała zwykłą wanienke (od siostry) a do tego kupie właśnie taki wkładzik co pokazałam bo też jakoś stracha mam przed kąpielą, a takto obie ręce wolne. Takie wanienki co Ty wybrałaś, to są u nas, i też miałam taką kupić:tak:
Co do pościeli to właśnie myślałam o Ikei, bo ja mam pokój na zielony kolor i maluszkowi też dobieram wszystko pod ten kolor, dlatego ta kołderka seledynowa w Żyrafki, ale do Ikei itak chyba sie wybiore wcześniej bo wiem że tam też pokój maluszka użądzają właśnie na zielono lub niebiesko (te 2 kolory wchodzą w gre), a ten zielony kolor z Ikei poprostu jest powalający, taki mocny, strasznie mi sie podoba, niebieski z resztą też, tyle że tam napewno drożej..:-(
Co do kosmetyków to niemam pojęcia...:baffled: kompletnie sie nie znam, niewiem jakiej firmy i co mi potrzebne wogóle. Podpytam dziś siostry co używała a co uczulało, bo ja nie mam doświadczenia w tych sprawach

reklama
Ataata, ja trafiłam zieloną w białe hipcie ;-) za 39 zł. A w komplecie poza poszewką na podusię, kołderkę i prześcieradełko są dwie takie jakby flanelowe pieluszki. IKEA | Tekstylia dla dzieci | Tekstylia dla dzieci | BARNSLIG FLODHÄST
Mam tez taką IKEA | Tekstylia dla dzieci | Tekstylia dla dzieci | KORALL BUBBLOR
Zielony i niebieski? nasze dzieciątka będą miały takie same kolorki wokół siebie ;-)
czytałam na forach, że podobno najlepsze są kosmetyki polskie, bo na polskich dzieciaczkach są testowane. Miałam na swej licie serię z Ziaji, ale nie mogłam tego u siebie znaleźć. A podobno dobra i nie jest droga :rofl2:
Najgorsze opinię słyszałam o J&J... Podobno strasznie uczulają, szczególnie oliwki.
Ale pewnie Twa siostra ma większe doświadczenie :happy:

Cholerka, coś mi sie linki nie chcą otworzyć, tzn stronka Ikei wogóle jest niedostępna... spróbuje za chwilke.
Co do kosmetyków to siostra o oliwce J&J właśnie mówiła, żeby nawet nie próbować!
A co do kolorków to zielony i niebieski jak są razem to stanowią moje ulubione połączenie:-)

Ponoć ta nakładka z ceratki dobrze się sprawdza.
Czytałam na jakims forum. No i nie jest droga....to może się przydać...

A tak a propos Ikea to w piątek byliśmy na zakupach i idziemy do kas a tu straszne kolejki....No i jest jedna kasa z pierwszeństwem dl a kobiet w ciąży...Tak chwilę pomyślałam, rozpięłam bluzkę żeby bardziej brzuszek był widoczny i poszłam bez kolejki....no i pani oczywiście jak tylko mnie zobaczyła to skasowała towar....Ludzie trochę dziwnie patrzyli ale nie było żadnych głupich komentarzy.
Czułam jak stałam cała czerwona...masakra...chyba zrobiłam tak pierwszy i ostatni raz.To tak tylko mi się przypomniało:tak::-)

Dotka ja jak poprosiłam o ustąpienie miejsca też spłonęłam ;-)

Mam pytanko do mamusiek co już poprały ubranka maluszków. W jakim proszku prałyście? Na bb wyczytałam, że dobry jest nasz rodzimy "dzidziuś". Co Wy na to?

Hello,
a ja mam dylemat zakupowy i chciałabym Was bardzo prosić o pomoc.
Nie możemy się zdecydować na żadną komodę z przwijakiem. Macie ten zakup za sobą? Jakieś konkretne rozwiązania? A może komoda z przwijakiem to pomysł bez sensu? Ja zastanawiałam się czy nie kupić zwykłej komody w IKEA i nie dokupic na nią przewijaka. O takiej:
IKEA | Meble do przechowywania | Komody | MALM

Podoba mi się tez komoda Reglisse z kolekcji baby vox, ale niepokojąco tania jest w porównaniu z ich innymi komodami.

baby.vox.pl - sklep internetowy - meble i dodatki dla dzieci

Niestety mam problem ze znalezieniem jej w sklepie żeby pooglądać. W grę wchodziłby więc zakup przez internet.
Poradźcie coś kobiety, bo sfiksuję :baffled:

ewa ja wyprałam w lovelli i narazie jestem zadowolona, kupiłam tez taki sam płyn do płukania, ale płukam 2 X.

jak urodził się damian prałam w Jelpie i uwazam że ten proszek jest świetny, natomiast lovella jest troszke tańsza wiec chciałam wypróbować i mam nadzieje ze małyego nie uczuli, a z opinii znajomych jest to dobry proszek.

dada co do mebelków to najpierw musisz wziąć pod uwagę gdzie chcesz tą komode postawic, tzn uważam że jesli przewijak bedzie na komodzie nie zaleznie którą wybierzesz, to musisz postawić ja tak bys miała swobodny dostep do połozonego tam maluszka .
a jeśli np postawisz komode przy scianie bedziesz z jednej strony miała ten dostęp ograniczony.

ja dla damiana miałam takie łożeczko firmy drewex - maxod razu z komodą na której był połozony przewijak i bardzo sobie chwale takie wyjście.

(kurde nie da sie wkleic linka)

teraz musze kupic normalne łóżeczko a na nie przewijak bo przecież nie postawie komody na srodku pokoiku by mieć dostep do maluszka leżącego na przewijaku na komodzie....

reklama
Do góry