reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Długoletnie staraczki w ciąży, a w końcu mamusie 🤰🤱

reklama
a czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko? 😅
Już kiedyś pisałam o tym 🤣
Wiesz niby to normalne zjawisko fizjologiczne ale trochę wstyd mi trochę było, że mi dupę pocierała 🥴. Nie czujesz tak na prawdę zwieraczy, no nie. Albo będzie albo nie będzie 😁

U moich znajomych się zdarzyło, mi nie, ale ja prosiłam o lewatywę. W sumie przy drugim porodzie wyszła z tego śmieszna sytuacja. Na sam koniec patrzę, a tu 💩 leci 😳 W mojej głowie od razu WTF i mega dyskomfort, ale zupełnie niepotrzebny, bo okazało się, że to smółka Młodego 🤣🤣🤣.

Boże jak ja się tego stresowałam, mąż mówi że nie zrobiłam, koleżanka mówi że ona zrobiła dwa razy😅
Ale myślę że położne tak to ogarniają że nawet nie będziesz wiedziała.

No i ja np nie wiedziałam że urodzenie dziecka to serio robienie 💩
jak zaczęły się parte i kazali przeć jakbym robiła dwójkę to ja trzymałam i krzyczałam że nie bo się wstydzę że kupe zrobie😂

No i mówiłam sobie że tego dnia nie będę nic jeść a skurcze się zaczęły o 14 a o 15 mi przynieśli obiad żebym miała siłę. Zjadłam i zupkę i drugie danie😂😂

U moich znajomych się zdarzyło, mi nie, ale ja prosiłam o lewatywę. W sumie przy drugim porodzie wyszła z tego śmieszna sytuacja. Na sam koniec patrzę, a tu 💩 leci 😳 W mojej głowie od razu WTF i mega dyskomfort, ale zupełnie niepotrzebny, bo okazało się, że to smółka Młodego 🤣🤣🤣.
Mój też zrobił jak go akurat wzięli na ręce jak wychodził i im zrobił na podłogę i to tyle że byli w szoku🤣 także pierwsza 💩 młodego mnie ominęła😂

Boże jak ja się tego stresowałam, mąż mówi że nie zrobiłam, koleżanka mówi że ona zrobiła dwa razy😅
Ale myślę że położne tak to ogarniają że nawet nie będziesz wiedziała.

No i ja np nie wiedziałam że urodzenie dziecka to serio robienie 💩
jak zaczęły się parte i kazali przeć jakbym robiła dwójkę to ja trzymałam i krzyczałam że nie bo się wstydzę że kupe zrobie😂

No i mówiłam sobie że tego dnia nie będę nic jeść a skurcze się zaczęły o 14 a o 15 mi przynieśli obiad żebym miała siłę. Zjadłam i zupkę i drugie danie😂😂
No ja sobie teraz tego nie wyobrażam 😅 nie chce żeby tak było 🤣

No ja sobie teraz tego nie wyobrażam 😅 nie chce żeby tak było 🤣
Powiem Ci że też mi to trochę spędzało sen z powiek. Dopóki nam na szkole rodzenia położna dobitnie nie wytłumaczyła, że większość kobiet robi 2 w czasie porodu, ale z reguły o tym nie wie bo położne zdążą szybko wszystko wysprzątać. I to jest totalnie normalne i na prawdę nic szczególnego dla zespołu medyków, bo oni już wszystko co „obrzydliwe” widzą na porządku dziennym. Jeśli mocno Cię to stresuje to zawsze możesz poprosić o lewatywę na początku 1 fazy porodu lub sama zrobić w domu jeszcze przed szpitalem. Podobno były jakieś badania i ta 2 w czasie porodu ma dobry wpływ na mikrobiote dziecka :D

Powiem Ci że też mi to trochę spędzało sen z powiek. Dopóki nam na szkole rodzenia położna dobitnie nie wytłumaczyła, że większość kobiet robi 2 w czasie porodu, ale z reguły o tym nie wie bo położne zdążą szybko wszystko wysprzątać. I to jest totalnie normalne i na prawdę nic szczególnego dla zespołu medyków, bo oni już wszystko co „obrzydliwe” widzą na porządku dziennym. Jeśli mocno Cię to stresuje to zawsze możesz poprosić o lewatywę na początku 1 fazy porodu lub sama zrobić w domu jeszcze przed szpitalem. Podobno były jakieś badania i ta 2 w czasie porodu ma dobry wpływ na mikrobiote dziecka :D
dzięki! Bliżej porodu na pewno przemyślę.

Kurde, ja jestem w 7 tygodniu a już myślę o takich rzeczach, może uspokoję się trochę? 😂

A, i kolejną wizytę mam 26.11, więc już niedługo :D

reklama
Do góry