Kejcik
Fanka BB :)
ja towarzyszyłam mojej siostrze podczas trzech jej naturalnych porodów i za każdym razem byłaa czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko?![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
ja towarzyszyłam mojej siostrze podczas trzech jej naturalnych porodów i za każdym razem byłaa czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko?![]()
Slyszalam ze to normalne, ale ja akurat mialam lewatywęa czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko?![]()
Już kiedyś pisałam o tyma czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko?![]()
U moich znajomych się zdarzyło, mi nie, ale ja prosiłam o lewatywę. W sumie przy drugim porodzie wyszła z tego śmieszna sytuacja. Na sam koniec patrzę, a tua czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko?![]()
Boże jak ja się tego stresowałam, mąż mówi że nie zrobiłam, koleżanka mówi że ona zrobiła dwa razya czy zrobienie kupy podczas naturalnego porodu to częste zjawisko?![]()
Mój też zrobił jak go akurat wzięli na ręce jak wychodził i im zrobił na podłogę i to tyle że byli w szokuU moich znajomych się zdarzyło, mi nie, ale ja prosiłam o lewatywę. W sumie przy drugim porodzie wyszła z tego śmieszna sytuacja. Na sam koniec patrzę, a tuleci
W mojej głowie od razu WTF i mega dyskomfort, ale zupełnie niepotrzebny, bo okazało się, że to smółka Młodego
.
No ja sobie teraz tego nie wyobrażamBoże jak ja się tego stresowałam, mąż mówi że nie zrobiłam, koleżanka mówi że ona zrobiła dwa razy
Ale myślę że położne tak to ogarniają że nawet nie będziesz wiedziała.
No i ja np nie wiedziałam że urodzenie dziecka to serio robienie
jak zaczęły się parte i kazali przeć jakbym robiła dwójkę to ja trzymałam i krzyczałam że nie bo się wstydzę że kupe zrobie
No i mówiłam sobie że tego dnia nie będę nic jeść a skurcze się zaczęły o 14 a o 15 mi przynieśli obiad żebym miała siłę. Zjadłam i zupkę i drugie danie![]()
Powiem Ci że też mi to trochę spędzało sen z powiek. Dopóki nam na szkole rodzenia położna dobitnie nie wytłumaczyła, że większość kobiet robi 2 w czasie porodu, ale z reguły o tym nie wie bo położne zdążą szybko wszystko wysprzątać. I to jest totalnie normalne i na prawdę nic szczególnego dla zespołu medyków, bo oni już wszystko co „obrzydliwe” widzą na porządku dziennym. Jeśli mocno Cię to stresuje to zawsze możesz poprosić o lewatywę na początku 1 fazy porodu lub sama zrobić w domu jeszcze przed szpitalem. Podobno były jakieś badania i ta 2 w czasie porodu ma dobry wpływ na mikrobiote dzieckaNo ja sobie teraz tego nie wyobrażamnie chce żeby tak było
![]()
dzięki! Bliżej porodu na pewno przemyślę.Powiem Ci że też mi to trochę spędzało sen z powiek. Dopóki nam na szkole rodzenia położna dobitnie nie wytłumaczyła, że większość kobiet robi 2 w czasie porodu, ale z reguły o tym nie wie bo położne zdążą szybko wszystko wysprzątać. I to jest totalnie normalne i na prawdę nic szczególnego dla zespołu medyków, bo oni już wszystko co „obrzydliwe” widzą na porządku dziennym. Jeśli mocno Cię to stresuje to zawsze możesz poprosić o lewatywę na początku 1 fazy porodu lub sama zrobić w domu jeszcze przed szpitalem. Podobno były jakieś badania i ta 2 w czasie porodu ma dobry wpływ na mikrobiote dziecka![]()
Chyba w pewnym monencie to jest już wszystko jednoNo ja sobie teraz tego nie wyobrażamnie chce żeby tak było
![]()