reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Dziewczyny, które są w kolejnej ciąży - czy Wam też tak wywaliło już brzuch??? W pierwszej ciąży to u mnie praktycznie do 3-4 miesiąca nic nie było widac, a teraz to mam brzuchol jakbym w 5tym miesiacu już była. Czy to możliwe że to przez to, że rozciągnięta macica i powłoki brzucha po ostatniej ciąży? Czy ja się tak roztyłam? Ja już spodnie ciążowe wyjęłam, bo normalne jeansy już mnie cisną...

reklama
nice-girl, ja nie jestem chyba dobrym wyznacznikiem, bo rodziłam ponad 8 lat temu, ważę 55 kg przy 176 wzrostu. Ale widzę różnicę, czuję powiększoną macicę w dole brzucha, a tak w ogóle brzuch mam wielki i wzdęty wieczorem, choć to jak twierdzi mój mąż "ulatnia" sie nocą :)))
Ania.

Pierwszy objaw: zapach spalenizny :-D
Póżniej:
- włoski na piersiach
- powiekszone i twarde piersi
- straszne mdłosci i zgaga
- brak @
- włoski na brzuchu i "wzdęty" brzuch
I jeszcze po przebudzeniu piesze co to wc i lodówka, gdzie do wc to trzeba biegiem, a lodówka z rana objawem jest, bo śniadań to praktycznie nie jadałam. Moja godzina śniadaniowa to była gdzieś 13-15:-)

ostatnią @ miałam 8 kwietnia, 24.04 mialam icsi i podane zarodki pięciodniowe, co do objawów- lekki ból w krzyżu, nóg, pachwiny i lekko senna jestem, ale to te objawy tak delikatnie, a i częściej chodzę siku
piersi też bola, ale bolą mnie jeszcze od stymulacji jaka miałam do in vitro, brzuch też mam wzdęty bo biorę zastrzyki- fragmin

ja po prostu czulam, ze jestem w ciazy. Test robilam na dzien przed teoretycznym okresem. Herbata mi przestala smakowac, a pije ja zwykle litrami. I jak robilam mielone to mialam ochote puscic pawia:-D

teraz dzialaja na mnie papki dla mlodszej corki i jej mleko.

nice-girl ja rodzilam 8 miesiecy temu i musze przyznac ze po porodzie schudlam ladnie i wchodzilam z radoscia w moje stare spodnie. Teraz z przykroscia stwierdzam, ze znow ciazowki wyjme, bo taka spuchnieta jestem, ze w nic innego chyba nie wejde:dry: no z 5 miesiac:-D

livastrid - czyli nie tylko ja tak mam :sorry2: Ehhh... No u mnie po porodzie pierwszym to miałam 1,5kg mniej niż przed ciążą, co zawdzięczałam cukrzycowej diecie. Ale potem jak się na jedzenie rzuciłam to mi przybyło kilka kg niestety :zawstydzona/y: No i ja już w ciążowych jeansach biegam...
Aha - no i mnie też bierze na mdłości na widok i zapach papek małego. Ostatnio mąż go ciągle karmi obiadkami. No i pampki z kupą to też jest masakra, a kiedyś mnie to całkiem nie ruszało...

nice-girl
fajnie wyglądają Twoje suwaczki w obydwu jest 7 i 4 ;D

a co do brzucha to mnie tak troszkę wypchnęło,ale odrobinkę tylko a nie są to gratisowe kilogramy bo schudłam już z 60 do 55kg :D

ja się zastanawiam czy ten duży brzuch nie mamy przez wzdęcia?? ja w takcie przygotowań do icsi przez zastrzyki mialam ogromniasty brzuch i to chyba są jeszcze małe pozostałości po lekach

reklama
A ja myślałam, że nudności to mnie praktycznie nie dotyczą... Dziś jest koszmar! Zjadłam banana i przez chwilę było lepiej, ale teraz od 15 minut męczę jogurt i co chwila boję się, że będzie potrzebna mi miska! :baffled:
Oby to tylko przez zmianę klimatu (na parę dni przyjechałam do mojej siostry ;-) )

Do góry