reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

Ja nie mam takiego problemu, ale obawiam się, że będę miała. Bo niestety u mnie to rodzinne, ojciec co pół roku się męczy z hemoroidami, a babcia po porodach też ma i ja mam problemy z załatwianiem się od zawsze w sumie. Taka przemiana materii genetyczna. Ostatnio moją ciocię też chwyciło i mówiła, że po urodzeniu dziecka to się zaczęło...:-(
Masakra...mam nadzieję, że ominie mnie to, w co wątpię. Czasami czuję pobolewania w pupie i się obawiam, że wyjdzie żylak.

reklama
Yustys to ja Cię chyba pocieszę. Ja miałam problemy z wypróżnieniem od urodzenia (wg mamy) do urodzenia własnego dziecka (wydawało mi się, że rodzinne - mama, babcia, ciotki). Ale w drugiej dobie po porodzie postanowiłam - teraz albo nigdy i się udało. A w domu dieta - najpierw mamy karmiącej potem na dobre zmieniałam pieczywo i inne rzeczy. I od 3 lat spokój. chyba nie podtrzymam rodzinnej tradycji. Tylko od słodyczy coś nie mogę się odzwyczaić...

Ja zmieniłam swoją dietę i niestety nie pomogło, a trochę już to trwa jak pieczywo zmieniłam, więcej owoców, activia. Może po porodzie też mi się odmieni:-)

ja miałam po porodzie bo dopiero po 2 tyg. poszłam do kibelka :szok: bo byłam rozcienta i bałam się że mi to wszystko się rozejdzie poszłam do lekarza i dał mi takie ampułki ale już nie pamiętam co z nimi robiłam czy piłam czy zastrzyki ale od tamtej pory spokój

Ja to w sumie codziennie się załatwiam i nie mam zatwardzeń a tu taki bąbel mi wyskoczył, więc się zdziwiłam. Teraz przecież ciągle jogurty, mleko i owoce jem. W aptece pani dała mi maść na razie. We wtorek gina zapytam może coś da na receptę. Jak o tym myślę, to, mam wrażenie, że mnie boli lub coś tam mi narośnie jeszcze:(bleee

Dziewczyny - uważajcie z tymi czopkami i maściami na hemoroidy, bo z tego co się orientuję to mało co można w ciąży brać. Ja miałam po porodzie z tym problem i jak karmiłam piersią to praktycznie wszystkie te leki były niewskazane, więc podejrzewam że w ciązy tak samo. Pamiętam, że brałam takie czopki Avenoc, które można podczas karmienia, ale efektów po tym za bardzo nie było. Ostatecznie przeszło jakoś po czasie. Dobre są nasiadówki w naparze z kory dębu - można kupić za grosze w aptece. Kora dębu jest też super po porodzie na ranę po nacięciu krocza.

reklama
Dziewczyny chciałam się pożalić, że jednak strasznie puchną mi nogi:(. Jeszcze niedawno pisałam, że nie jest źle, ale ostatnio A. powiedział,że nie widać mi już kostek.A skarpetki, które nie mają ciasnego ściągacza, wieczorem już mi odciskają ściągacz... A poza tym niunia mi dziś na nerw chyba naciska, bo mam średnie czucie w lewym biodrze i udzie-dziwne.Jak jeszcze niedawno nic nie dolegało, tak teraz zawsze coś.

Do góry