reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

Żylak pewnie się wchłonie po porodzie, moja siostra tak miała. Nie został nawet ślad. Mnie przy pierwszej ciąży naczynka też popękały i tak już zostało. To tak jak z rozstępami.
Mnie wystraszyły dziś dość silne skurcze, kilka dni temu też miałam ale lżejsze. Po 2 godzinach przeszło. Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk...

reklama
Hmm a ja mam ostatnio problem ze spaniem :) jak widzicie , obudziłam się dziś z moim M - on do pracy , a ja ? hmmm ie spie. W nocy też się budzę , a to siusiu, a to pić jak małe baby :) ha ha

Ja zauważyłam ze na brzuszku pojawiły mi się pajączki. Tzn. powychodziły takie małe żyłki. Nie mam krwiaczków ale są one widoczne. W ogóle jak się przyjrzeć to na brzuchu mam mocno żyły widoczne. Ale ja mam taka cerę naczynkową:-(
A najorszą dolegliwość jaka ostatnio mnie łapie to ból pleców. I myśle że to wina materaca do spania. Bo dziś zmieniłam miejsce i jest dużo lepiej. Ale wczoraj to mąż pomagał mi spadnie zalożyć bo nie dosiegałam do stóp.
Byłam w aptece, ale odesłano mnie z kwitkiem. Ponądż nie ma nic do smarowania na ten ból pleców dla nas ciężarnych :-(

mnie kregoslup boli strasznie i to juz z dobre dwa miesiace lekarz mi wytlumaczyl ze bedzie jeszcze gozej gdyz mialam bole krzyzowe przy Julce i znieczulenie w kregosłop, i zebra mnie strasznie bola

nio mnie tez kregoslup boli, a ostatnio coraz bardziej:zawstydzona/y: ale mi lekarka na poczatku powiedziala, ze moge miec wlasnie problem z plecami, nio i niestety miala racje:baffled:
nio i jeszcze te okropne zylaki:baffled: brrr... pochodze chwile i zaraz mnie nogi bola.. pojde do lekarza po nowym roku i zapytam czy moge cos z tym fantem zrobic;-) nio, ale dziewczynki prawda jest taka, ze im blizej kwietnia bedzie nam ciezej i wiecej rzeczy bedzie nam doskwierac;-)

marys16 mozesz posmarowac sobie pley mascia na kamforze-zadne lekarstwo ale rozgrzanie pomaga :tak:
ja zauwazylam rozstepy na piersiach na razie i to tyle ale wiem ze cd niestety nastapi:zawstydzona/y:

Mi też dokucza kręgosłup i strasznie rzebra po prawej stronie, w pierwszej ciąży też to miałam :crazy: a tu jeszcze 3 miechy :szok:

bluebell a smarujesz ciało jakimś balsamem?? Nie zawsze ale często pomaga ;-)

Widzę, że domowe sposoby działają. Ja mam o tyle problem, że po zjedzeniu czegoś z czosnkiem moja dzidzia wariuje, a po mleku z miodem mam potworną zgagę i już absolutnie na wieczór, bo nie mogę opić się potem wodą i miętą. Teraz jestem na etapie końcówki grypki. Po prostu leżę i ewentualnie herbatka z cytrynką.
Co do polopiryny, to jest zabroniona w ciąży i dzieciom do 12 r. ż., bo rozrzedza szpik kostny.
Pozdrawiam

reklama
Kobity proszę o odpowiedz(wydaje mi się ze przeczytałam tu kiedyś, albo na innym wątku że można brać halset:confused:) czy na gardło można brać halset czy nie?

Do góry