famme
Początkująca(y)
mi lekarz pozwolił na rutinoscorbin, no ale od dawna wiadomo co lekarz to inna opinia.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mam katar ciążowy. nie bardzo wiem, co to dokładnie jest, ale to mam, bo odkąd zazłam w ciąże, to kicham, czasem nawet krwawoI nie jestem przeziębiona. To tak jakby uczulenie na dzidziusia, okropność, ja kocham moje maleństwo
![]()
"Masz uczucie zablokowanego nosa?
Może to być wynikiem alergii lub przeziębienia, lub też zwykłym objawem ciąży. Wiele kobiet w ciąży ma wrażenie, że mają nieustannie zablokowany nos, co utrudnia im oddychanie. Objaw ten jest wynikiem działania progesteronu, który powoduje wzmożenie obiegu krwi w śluzówce nosa, co z kolei przyczynia się do jej opuchnięcia. Stan ten określany jest mianem kataru ciążowego, i niestety niewiele można zrobić aby sobie z nim poradzić. Możesz starać się używać nawilżacza powietrza lub smarować dziurki nosa wazeliną. Zmniejszy to wysychanie wnętrza nosa. Pamiętaj jednak aby unikać sprayów do nosa zawierających środki przeciwhistaminowe." Mozna tez smarowac oliwka dla dzieci, najlepsza jest w zelu johnsona, albo zwykla nivea.
Gosha mialam podobnie, pachwina w dalszym ciagu mi napier... natomiast jesli chodzi o te skurcze - dostalam fenoterol i magnez, i poki co jest ok. Pomijajac to, ze sie generalnie do d... czuje