reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

reklama
Famme mnie tez pozwolil rutinoscorbin, ale z ostatniego przeziebienia wyleczylam sie biala herbata z cytryna i miodem, oscillococcinum, apapik i calcium w syropie dla dzieci. A na gardlo lody, te wodne, na zmiane z tantum verde. Zadziwiajace, ale pomaga.

Ja mam katar ciążowy. nie bardzo wiem, co to dokładnie jest, ale to mam, bo odkąd zazłam w ciąże, to kicham, czasem nawet krwawo :baffled: I nie jestem przeziębiona. To tak jakby uczulenie na dzidziusia, okropność, ja kocham moje maleństwo :tak:

"Masz uczucie zablokowanego nosa?
Może to być wynikiem alergii lub przeziębienia, lub też zwykłym objawem ciąży. Wiele kobiet w ciąży ma wrażenie, że mają nieustannie zablokowany nos, co utrudnia im oddychanie. Objaw ten jest wynikiem działania progesteronu, który powoduje wzmożenie obiegu krwi w śluzówce nosa, co z kolei przyczynia się do jej opuchnięcia. Stan ten określany jest mianem kataru ciążowego, i niestety niewiele można zrobić aby sobie z nim poradzić. Możesz starać się używać nawilżacza powietrza lub smarować dziurki nosa wazeliną. Zmniejszy to wysychanie wnętrza nosa. Pamiętaj jednak aby unikać sprayów do nosa zawierających środki przeciwhistaminowe." Mozna tez smarowac oliwka dla dzieci, najlepsza jest w zelu johnsona, albo zwykla nivea.

Gosha mialam podobnie, pachwina w dalszym ciagu mi napier... natomiast jesli chodzi o te skurcze - dostalam fenoterol i magnez, i poki co jest ok. Pomijajac to, ze sie generalnie do d... czuje

"Masz uczucie zablokowanego nosa?
Może to być wynikiem alergii lub przeziębienia, lub też zwykłym objawem ciąży. Wiele kobiet w ciąży ma wrażenie, że mają nieustannie zablokowany nos, co utrudnia im oddychanie. Objaw ten jest wynikiem działania progesteronu, który powoduje wzmożenie obiegu krwi w śluzówce nosa, co z kolei przyczynia się do jej opuchnięcia. Stan ten określany jest mianem kataru ciążowego, i niestety niewiele można zrobić aby sobie z nim poradzić. Możesz starać się używać nawilżacza powietrza lub smarować dziurki nosa wazeliną. Zmniejszy to wysychanie wnętrza nosa. Pamiętaj jednak aby unikać sprayów do nosa zawierających środki przeciwhistaminowe." Mozna tez smarowac oliwka dla dzieci, najlepsza jest w zelu johnsona, albo zwykla nivea.

Gosha mialam podobnie, pachwina w dalszym ciagu mi napier... natomiast jesli chodzi o te skurcze - dostalam fenoterol i magnez, i poki co jest ok. Pomijajac to, ze sie generalnie do d... czuje

skunkanka to sie nazywa wytlumaczyc jak krowie na polu, tez mam caly czas zablokowany nos

a mnie ostatnio mecza zylaki:baffled: na poczatku tylko byly, a teraz czuje, ze zaczynaja mnie bolec:dry: ostatnio lekarz przepisal mi tabletki, niby lykam, ale zylaki coraz wieksze i to na jednej nodze tylko:baffled: niby mowil tez cos o ponczochach usciskowych, ale jakos jak sobie wyobrazilam moja babcie w takich rajtuzach to zwatpilam:zawstydzona/y: teraz niewiem czy nie bede musiala pomyslec nad takimi:dry:

nio ja na bolace gardlo tez ostatnio jadlam lody i mi pomoglo o dziwo:confused: wsumie to nie jadlam ich dla zdrowia tylko z zachcianki, ale na drugi dzien gardlo nie bolalo;-)

reklama
malutka
te ponczochy albo rajstopy to wcale nie takie babcine, tylko wygladaja jak zwykłe i sa ciut mocniejsze, a ponczochy nawet nawet seksownie wygladają. moja siostra bardzo je sobie chwali. rajstopy ponoc za bardzo uciskają ale ponczochy są świetne.

Do góry