reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dolegliwości ciążowe

nio ja powiem szczerze nie slyszalam o czyms takim.. ja mam problem z zylakami ale na nodze:dry: i coraz wyzej mi wychodza.. do tej pory mialam na lydce i udzie, a ostatnio zauwazylam, ze wylazly tez na pochwinie:zawstydzona/y:

reklama
Wczoraj przy kąpieli zauważylam, ze mam żylaka w kroku:-(, tzn. tak myślę, że to jest własnie to. Czerwona wypukła żyła usytułowana jakies dwa cm nad pochwą, bardziej z boku, przynajmniej tak to wyglada. Nic nie boli. Ale co dalej.... Wizyte u połoznej mam za tydzień ale już wiem co mi powie - ze to normalne w ciaży.
Słyszalyście coś o tym? Na internecie nie ma za wiele na ten temat. Czy to moze komplikowac poród naturalny?

Witam w klubie,ja mam dwa, z jednej i drugiej strony. Ciesz się ,że nie boli. Mnie boli jak chol...., szczególnie rano zanim się trochę rozchodzę i krew zacznie krążyć szybciej i wtedy gdy dużo pochodzę. Pokazywałam lekarzowi, powiedział że czasami tak bywa i po porodzie one się wchłoną. W porodzie naturalnym nie przeszkadzają.
Przy pierwszej ciąży nie miałam tego problemu no ale teraz jest inaczej. Wtedy mogłam poleżeć, odpocząć a teraz córcia zajmuje cały dzień i jest bardzo absorbująca:-D więc o odpoczynku w ciągu dnia można pomarzyć.
Moja siostra miała żylaka przy obu ciążach i żadnych problemów z porodem, przynajmniej to mnie pociesza.

No ale się rozpisałam.:-)

Ja mam jakieś żyły na wargach sromowych i hemoroidy i to lekarza ciut niepokoi:zawstydzona/y:. Nie wiem niby hemoroidy wychodzą po trudnym porodzie, a urodzić dziecko 4.385 g nie było łatwo:szok:
Ale mam pytanie, bo przez te 5 lat gdzieś parę spraw mi umknęło:-(. Tak więc mam czasem skurcze przepowiadające i spoko to normalne, ale czasem mam na bieliźnie upław śluzu to wychodzi ze mnie po trochu, raz na kilka dni cosik się pojawia- teraz częściej:baffled:. Nie wiem czy to wynik kaszlu który rozrywa mój brzuch a on się napina, czy to może mieć już cosik wspólnego z czopem śluzowym bo wtedy tak boli mnie krocze:no:. Powiem też,że często mam napięty cały brzuch niewiele jem bo mnie od razu mdli a ostatnio podczas badania miałam rozwarcie na palec a teraz ta grypa i kaszel dały mi popalić. W nocy jak czuję,że napad kaszlu się zbliża to laduję w Wc bo albo wymiotuję, albo moczu utrzymać nie mogę:-(. Mąż patrzy na mnie i sam nie wie już co robić:no: bo się boi o Zuzię i o mnie. Wizyte u gina mam we wtorek a nie chcę panikować bo może ten śluz- przejrzysty, czasem żółty i gęsty jak galareta to normalne w 31 tc. Kurna,że ja nie pamiętam jak było z Tusią:zawstydzona/y:
Proszę pomóżcie bo świruję od myślenia a jak w gogle wrzucę zapytanie to czop śluzowy wychodzi:zawstydzona/y:
Pozdrawiam i wracam do Tuśki bo prababcia ma z Nią niezłą jazdę, jedna nie słyszy druga próbuje jej coś wytłumaczyć a w końcu babcia nie wie o co chodzi i znów słyszę,że potrzebują tłumacza;-). No ale cóż, Babcia ma 86 l i raka mózgu- o którym nie wie, a Tusia nie rozumie,ze starsza kobieta w babci stanie już bedzie taka dziecinna i głucha:sorry2:

Ja mam jakieś żyły na wargach sromowych i hemoroidy i to lekarza ciut niepokoi:zawstydzona/y:. Nie wiem niby hemoroidy wychodzą po trudnym porodzie, a urodzić dziecko 4.385 g nie było łatwo:szok:
Ale mam pytanie, bo przez te 5 lat gdzieś parę spraw mi umknęło:-(. Tak więc mam czasem skurcze przepowiadające i spoko to normalne, ale czasem mam na bieliźnie upław śluzu to wychodzi ze mnie po trochu, raz na kilka dni cosik się pojawia- teraz częściej:baffled:. Nie wiem czy to wynik kaszlu który rozrywa mój brzuch a on się napina, czy to może mieć już cosik wspólnego z czopem śluzowym bo wtedy tak boli mnie krocze:no:. Powiem też,że często mam napięty cały brzuch niewiele jem bo mnie od razu mdli a ostatnio podczas badania miałam rozwarcie na palec a teraz ta grypa i kaszel dały mi popalić. W nocy jak czuję,że napad kaszlu się zbliża to laduję w Wc bo albo wymiotuję, albo moczu utrzymać nie mogę:-(. Mąż patrzy na mnie i sam nie wie już co robić:no: bo się boi o Zuzię i o mnie. Wizyte u gina mam we wtorek a nie chcę panikować bo może ten śluz- przejrzysty, czasem żółty i gęsty jak galareta to normalne w 31 tc. Kurna,że ja nie pamiętam jak było z Tusią:zawstydzona/y:
Proszę pomóżcie bo świruję od myślenia a jak w gogle wrzucę zapytanie to czop śluzowy wychodzi:zawstydzona/y:
Pozdrawiam i wracam do Tuśki bo prababcia ma z Nią niezłą jazdę, jedna nie słyszy druga próbuje jej coś wytłumaczyć a w końcu babcia nie wie o co chodzi i znów słyszę,że potrzebują tłumacza;-). No ale cóż, Babcia ma 86 l i raka mózgu- o którym nie wie, a Tusia nie rozumie,ze starsza kobieta w babci stanie już bedzie taka dziecinna i głucha:sorry2:
Współczuję! Sama mam ponad dwuletnią córkę i drugą ciążę przechodzę ciężko więc rozumiem jak jest Ci teraz trudno.
Ja miałam trzy tygodnie temu zapalenie oskrzeli a wzięło mnie błyskawicznie i też pojawiły się u mnie upławy. Czasem były przeźroczyste a czasem lekko żółte. Do brze, że miałam właśnie wizytę więc lekarka mnie uspokoiła. Powiedziała, że często przy infekcjach pojawiają się upławy. Teraz przeszło. A ujście też mam lekko otwarte.
Może powinnaś przejść się do lekarza rodzinnego bo przy obecnej epidemii grypy nie ma na co czekać a u mnie też zaczęło się od kaszlu.
Trzymam kciuki i pozdrawiam.
Daj znać czy jest lepiej.

ja mam zylaki na przy wejsciu do macicy i lekarz powiedzial ze jak niebede brala lekow to mogo pojsc na macice, biore tabletki detralex 2x1 przez 2 tyg. potem badanie i usg czy sie nie posunely dalej, przez to dziadostwo ledwo co chodze tak mnie boli i kloje w kroku dlatego musze duzo lezec gdyz chodzenie moze powodowac do popekania naczynek, ostatnio plamilam i tak sie strasznie balam ale okazalo sie ze to z zylakow, a co do porodu sn niema przeciwskazan chyba ze zylaki byly by naprawde duze.
wiec polecam wczesniej udac sie do lekarza tym ktore maja podobna sytoacje lub bole krocza lepiej niech lekarz to obejzy bo to trzeba odrazu zwalczac.
aha a po porodzie to samo zniknie.

Hejka!!! Jak narazie czuję się ciut lepiej, ale chyba wybiorę się do apteki po antybiotyk, bo kaszel nie ustaje. Wczoraj dzwoniłam na ginekologię i powiedziano mi,ze antybiotyk muszę wziąść bo mają teraz masę przypadków naprawdę poważnych i lepiej dmuchać na zimne:zawstydzona/y:
Męża bym wysłała, ale autkiem podjadę pod samą aptekę a jeszcze chciałam odebrać rzeczy zamówione dla Zuzi, a mój M nic o nich jeszcze nie wie:-) No ale jego potrfel dowie się szybko;-) Po historii z Tusią M nie chce nic wcześniej kupić bo twierdzi,że skoro mamy pieniadze to w 5 minut zrobimy wyprawkę, a ja ...mam pecha i jak mi się coś podoba to albo rozmiaru albo koloru nie ma i zamawiam sobie już teraz.
Brzusio się napina a Zuziak chyba boi się kaszlu:-( bo zaraz rusza się jakby chciała wyjść i powiedzieć "Mamo wyluzuj":szok:
całe szczęście,że Tuśka w przedszkolu nie załapała ospy ani różyczki:tak: i udało się nam ją zabrać do domku zanim grupa na dobre poległa bo jazdę miałabym na całego:zawstydzona/y:
Pozdrawiam i przepraszam za błędy jeśli jakieś są ale ja jakoś tak pisałam zawsze wypracowania na 6 a dostawałam 4 bo o przecinkach zapominałam:wściekła/y: a teraz czasem gubię literki w kompie i alt trzymam sekundę za długo.

Agus olej ortografie, ja olewam polskie znaki, ale pisze na laptopie, do ktorego dopiero sie przyzwyczajam:-) najwazniejsze ze wiadomo, o co chodzi;-)
Kurcze, nie ma szans, zebym przelknela syrop z cebuli....Wojtus tez nie lubi kaszlu, laduje mi z pietki w prawy bok...a swoja droga natura do bani to pomyslala, fajnie by bylo, gdyby na okres ciazy brzuch sie robil polprzezroczysty i byloby widac Bejbiska i jego ulozenie:tak:

Skunkanka no nie wiem czy było by to takie fajne. Bo każda z nas przez cały dzień by podglądywała maluszka, a co za tym idzie nic by innego nie robiła :)

reklama
Mnie od kilku dni boli dół brzucha i mam pietra bo jakiś czas temu tak bolało i okazało się że ujście się otwiera. Wtedy pomogła kroplówka i leki ale dziś ledwo chodzę. Czasami mam wrażenie że dziecko mi zaraz wypadnie taki silny ucisk czuję.:-(
Nie wiem co robić a wizytę mam dopiero 17 lutego.
W dodatku czeka mnie wizyta z córcią w szpitalu, ta która nie doszła do skutku 3 tygodnie temu bo byłyśmy chore. Już zaczynam się denerwować; to badanie przełożyli nam na 29 kwietnia bo lekarz powiedział że "nie interesuje go moja sytuacja i to że mam termin porodu kilka dni wcześniej", cudem udało mi się zmienić datę na 10 marca. Jak znowu nam coś wypadnie to nie wiem co zrobię. Prywatnie tego nigdzie nie robią, wszędzie kierują na szpital, bo dziecko musi przejść przez oddział i być pod obserwacją.:wściekła/y:
Masakra.
Idę leżeć może to pomoże.

Do góry