post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
jak najbardziej.Z tego co słyszałam to można już w tym okresie ciąży poznać płeć, to będzie już 18 tc. Jeśli sie nie dowiem jak będe w Polsce to jak wrócę do UK USG tu mam 8 kwietnia, czyli to będzie 20tc. właśnie w UK w tym okresia powiadamiają o płci, chyba że dzidzia sie tak uloży, że nie będzie widać. Moje dwie znajome tu w UK są w ciązy i wlaśnie na tym USG dowiedziały się o płci dziecka.więc mam nadzieje, że u mnie też tak będzie
czasem można nawet i w 12 tygodniu ale rzadko..ale już 15-16 to bez problemu a że wiekszość kobiet ma USG w 18 tygodniu to najczęściej wtedy się dowiadują.

Czasem dziecko się nie chce pokazać ale ja idę do takiego specjalisty że jestem przekonana że jakoś sprawdzi:-)

U mnie też prawdopodobnie wiadomość o płci zostanie mi przekazana w 18 tyg ciąży. Ale ja się tak masakrycznie czuję, że jutro się wybieram do położnej i poproszę o zbadanie krwi, czy przypadkiem jakiejś anemii nie mam - lepiej chuchać na zimne. Jestem osłabiona do granic. Może czegoś mi brakuje - tu żadnych witamin nie przypisują ani nawet nie polecają - takie jakieś naturalne podejście do wszystkiego. Ale wolę wszystko sprawdzić. :-)
możesz łykać np.feminatal