reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dolegliwości ciążowe :(

Eli ja odczuwam takie skurcze od około miesiąca. Momentalnie pojawia się jak np wbiegnę po schodach. Czego staram się już nie robić. I miałam w pracy zawsze wtedy kiedy długo siedziałam przy komputerze i potem wstałam. A w pracy mam tak, że czasem przez 2-3 godziny nie mogę wstać od biurka. I potem zonk. Teraz bardziej się pilnuję, ale mimo wszystko nie da się tego wyeliminować. Powiedziałam o tym mojej gin, ale powiedziała mi to samo co Oldze.:sorry2:

jagolek córusia bezbłędna!! :-D
Co do nadgarstka, skonsultuj z lekarzem, bo nie wolno lekceważyć. Też to miałam i bardzo nieprzyjemnie dokucza i boli.
O leczeniu nie powiem, bo moje było dość dziwne.;-)
Stwierdzono u mnie zespół cieśni nadgarstka, zaczęłam przyjmować jakieś leki, potem się wywaliłam, wybiłam rękę w nadgarstku i chwilę po tym miałam swoje mini wesele. Nad ranem ściągnełam opaskę uciskową z ręki do tańca z kuzynem, on zapomniał, że ma uważać i wykonał taki manewr, że z oczu poleciały mi wielkie grochy, ręka spuchła jak balon. Ale za to stwierdziłam, że mogę nią kręcić. Na drugi dzień gula na nadgarstku i opuchlizna zniknęły. Potem lekarz stwierdził, że ktoś bardzo profesjonalnie nastawił mi rękę hihihi :-D:rofl2:
Od ponad dwóch lat mam spokój. Czasem pobolewa trochę, ale w sumie nic mi nie dolega :-D

reklama
dwa dni temu byłam u lekarza i przy badaniu pytał mnie czy przypadkiem nie boli mnie brzuch bo mam bardzo napięty- powiedział, że gdyby to sie powtarzało mam zadzwonić i da mi tabletki, bo tak nie może być. J a własnie też odczuwam co jakiśczas- parę razy dziennie takie porządne napięcie , trwa to chwilę i przechodzi , chyba zadzwonię do niego bo zaczyna mnie to martwić.

henrietta coś mi właśnie przypomniałaś...
od trzech wizyt lekarz zadaje mi zawsze pytanie "boli brzuch?" tak jakby oczekiwał że odpowiem, że boli... tak jakbym wyglądała na obolałą... a szczerze mówiąc to mnie nie boli nic a nic... tylko te nieprzyjemne skurcze.. ale następnym razem jak powtórzy pytanie, to zapytam "czy powinien boleć?" bo w sumie to nie wiem... może powinien kurcze :confused:

ja nie miałam mdłości w pierwszym trymestrze za to teraz pojawiaja sie codziennie wieczorkiem i do tego ten ucisk na żołądek , nie wiem czy to macica juz uciska, ale chyba za wczesnie , wy też tak macie

reklama
henrietta te mdłosci to moze przez zgage na tym etapie ciązy, ja tez jak sie najem i jeszce poloze na wznak albo na prwym boklu to mi sie az ulewa...

Do góry