Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
. Oliwka jest już dość samodzielna i komunikatywna na tyle, że można zaskoczyć o co Jej chodzi, albo sama powie ;-) Z ochotą wyrzuca zużyte pampki do śmieci, daje młodszym dzieciom zabawki i reaguje jak płaczą (szukając osoby dorosłej i prowadzi żeby Maleństwo uspokoić) więc szykuje mi się mała pomocnica. Boję się tylko tego, że sama będzie chciała też przewijać (ćwiczy na lalkach), karmić i poić, zobaczymy... Wiem, że będzie ciężko na początku, staram się psychicznie do tego przyzwyczaić, ale muszę sobie poradzić! Zupełnie nie wiem czego się spodziewać, więc nastawiam się na zazdrość, większe zwracanie na siebie uwagi i złe zachowanie, ale postaram się temu zapobiegać. Pociesza mnie myślę, że z wiekiem tylko lepiej będzie, że oboje będą mieli zajęcie (jak Młody już podrośnie) i że powinien być zapatrzony w straszą siostrę
(chociaż nie wiem czy to akurat powód do radości...). A najbardziej to, że w następnym grudniu mamy wracać do domu i ze spokojem poszukam pracy i wyjdę w końcu z domu, bo zawód gospodyni domowej nie bardzo mi odpowiada ;-)
:-)). Pocieszę Cię, że wakacje już za niedługo się skończą i będziesz miała córcie przy sobie 

)... Sił mam coraz mniej, cierpliwości tak samo, a Młoda jakby czuła, że coś się święci i najchętniej ciągle by na mnie wisiała, ale myślę, że warto "pomęczyć się" troszkę ;-)
itp.;-)no to moze ja cos dodam,z uwagi ,zem matka czworki jestem
u nas roznica wieku miedzy najstarsza i druga corka jest 3 lata......niestety jak sie okazalo troche za duzo.....najlepsza roznica jest rok lub 2 lata wtedy dzieciaczki najlepiej sie dogadujai sa prawie w tym samym wieku.....ja swoja trojke najpierw mialam z roznica 3 lata i miedzy druga i trzecia rocznikowo rok( ale tak jest rok i 5 miesiecy)...nie mowie ze latwo bylo ogarnac trojke malych dzieci ale z perspektywy czasu moge powiedziec ze byla to najlepsza decyzja jaka podjelismyteraz mamy Mayeczke ktora bedzie miala za 2 tygodnie rok.....i niestety choc mamy dzieci( duuuuze juz). to ona jest jak jedynaczka
.....i chyba trzeba bedzie pomyslec o jakim rodzenstwie dla niej hehehhe coby prawidlowo sie rozwijala mi miala towarzystwo do zabawy
ale to na razie tylko taka mysl.......chioc moj A cos coraz czesciej o tym mowi ......
![]()