reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Jakie najlepiej kupić mleko tak na awarię żeby było w domu? Bo przy tych ulewaniach mojego synka czasami mam wrażenie, że jest głodny, a pokarm nie zdążył się jeszcze wyprodukować. Wizyta u pediatry dopiero za miesiąc, wolałabym coś wcześniej kupić.

reklama
magdziorku - tak naprawde każde może być byle było poczatkowe Bebilon1, Enfamil1, Nan1pro. Jesli w najbliższej rodzinie sa alergicy to zaczynamy od mleka z symbolem HA np. Bebilon HA. W razie nietolerancji mleka modyfikowanego pediatra zaleci preparat mlekozastepczy. To tyle:)

U nas jest problem.. Wiktorek ma temp 37. Pediatra nam mówiła, że to od przegrzania jeśli na wieczór nie będzie wzrastać, że takie maleństwo jeszcze nie ma unormowanej temp ciała i ona ciągle się wacha itp... Nie wiem co na taką pogodę mam mu zakładać, wiem 1 warstwe więcej niż sobie. Ok ale jak mi jest ciepło w cieniutkiej koszuli to mam mu założyć cienką bluzeczkę i przykryć go kocem? Wydaje mi się, że to za mało. Dziś ubrany był w pajacyk na to bluza ocieplana i spodenki cienkie, i rękawiczki cienkie i czapeczka i trochę cienkik polarowym kocykiem go przykryliśmy. Wydaje mi się, że za ciepło mu w tym, ale z drugiej strony on taki malutki i nie wiem co na niego włożyć. Proszę o pomoc.

ancia nie doradze jak dokladnie ubrac bo nie wiem jaka u was jest pogoda.
Ale spokojnie- jesli ubierzesz malutkiemu jedna warstwe wiecej niz sobie , jemu nie bedzie zimno napewno- jesli bedziesz miala mimo to watpliwosci to sprawdz czy karczek nie jest zimny, jesli jest cieply to znaczy ,ze jesdt dobrze.Nie patrz na raczki i nozki bo male dzieci czesto maja zimne i nie znaczy to ze jest im zimno.
Pamietaj,ze gorsze jest przegrzanie.

U nas ostatnio bylo w miare cieplo. Max byl ubrany w bodziaka, krotki rekaw i krotka koszulke, ew. cienka koszulke z dlugim i cienkie spodenki. Byl boso.
Na sloneczko zakladalam mu cieniutka czapeczke,a przy sobie mam zawsze cienki kocyk w razie gdybysmy przebywali w przeciagach (a maly nie byl by w gondoli)
W domu lezy w bodziaku (czasem zakladam jeszcze spiocha,ale ostatnio sam bodziak wystarcza)

I nie przejmuj sie, z czasem dojdziesz w czym najlepiej twojemu maluszkowi :)

Ostatnia edycja:
Ancia u nas (u Was pewnie było podobnie) dzis było z 20st i bardzo słonecznie,bylismy na spacerze nad morzem to tam dosc mocno wiało a mała miała na sobie tylko body z krotkim rekawem,spodenki,skarpetki i sweterek i cieniutka czapeczke,przykryta była (tylko do pasa)bawełnianym kocykiem i wcale nie zmarzła;) a i jeszcze wyjełam z gondoli polarowy koc ktory lezał zawsze na materacyku bo zauwazyłam ze Małgoska od niego mocno sie grzała na plecach.

We Wrocławiu było 22 stopnie, Nadia miała na sobie body z krótkim rękawem, welurkowy pajacyk i cienka bawełniana czapeczkę, bez kocyka, bez przykrycia gondoli. A u niremowlecia w odbycie moze być do 37,5 st C i jest to norma. Ale chyba troche za ciepło ubierasz synka

Dzięki Wam, bardzo mi pomogłyście, bo ja jakoś od miesiąca praktycznie bodów z krótkim rękawem nie używałam, w końcu się przydadzą :)

reklama
No ja bardzo usilnie próbowałam dać Zosieńce smoczka, (bo do tej pory za smoczka robiła moja pierś), ale niestety nic z tego. mała natychmiast wypluwa. Może znacie jakieś metody na zachęcenie do smoka??

Do góry