reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziunie jak lalunie, czyli ciuszki i inne cacuszka dla Maluszków

reklama
No wiec jestem po ostatnich dzidziowych zakupach :)
Tesciowa wziela nas do hurtowni i tam wszystko zakupila dla wnuczusi :)
Kupilismy:
-lozeczko
-posciel
-materacyk
-przescieradelko
-przewijak na lozeczko
-wanienke
-wkladke do wanienki
-butelki
-pieluszki tertrowe
-pieluszki flanelowe
-smoczki
-ceratki pod przescieradelko
Musielismy jechac na 2 auta, zeby to wszystko zapakowac ;) , bo tesciowa ma kratke w samochodzie i nie weszloby tam lozeczko :)
Wlasnie piore pieluszki, jutro posciel. T. lozeczko juz skrecil. Jest sliczne :)) Jak bedzie juz posciel wyprana i wyprasowana to oczywiscie aparat pojdzie w ruch i foteczki wkleje :) Ale sie ciesze, ze juz wszystko mam dla malutkiej :)) Nie moge sie doczekac az bede mogla z tych cudeniek skorzystac :)

;D niezle Sandra hurtowo najlepiej , my tez tak robilsmy bo czas gonil ;D zdjecia chetnie poogladam ;D
mnie najbardziej wtutnialo prasowanie tego wszystkiego :p nieznosze prasowac

silunia pisze:
;D niezle Sandra hurtowo najlepiej , my tez tak robilsmy bo czas gonil  ;D zdjecia chetnie poogladam  ;D
mnie najbardziej wtutnialo prasowanie tego wszystkiego  :p nieznosze prasowac

Musielismy hurtowo, bo dosyc duzo nam brakowalo. A poza tym tesciowa chciala fundnac :), a jada z tesciem 1-go sierpnia na wakacje na 2 tyg., a T. wyjezdza na zgrupowanie jutro, potem zawody, a nie wiadomo kiedy sie maluszek urodzi, wiec nie ma co odkladac zakupow na jeszcze pozniej :)

Brakuje nam jeszcze spirytusu i gazikow, ale to sie kupic w aptece.

Tez mnie czeka dzisiaj prasowanie pieluszek - o ile zdaza wyschnac. Na szczescie tylko 20 sztuk plus 2 flanelowe :)

A mi pani zadzwoniła że łóżeczko mi dzisiaj przywiozą po 18-ej ;D NARESZCIE!!!
więc dzisiaj się je złoży a jutro ubierze pieknie ;D
i jeszcze przywiezie mi pieluchy tetrowe, bo juz mi sie nie chce biegac do sklepu a ona odrazu może podrzucic to czemu nie, wiec trza bedzie poprac i dosiąsć żelazka :( .będe miała az 20 szt. ;) i nie wiem czy wykorzystam to zależy ile pracy zajmie zaprzęgnięcie do ich prasowania po porodzie K. jak ciężko bedzie szło to pewnie swoja kariere zakończą jako szmatki ;D ;)

Mada, my tez kupilismy 20 sztuk, bo tak nam pani w sklepie doradzila. Jak cos to rzeczywiscie na szmatki sie je przerobi :) Tesciowa wziela dzisiaj 2 sztuki, potnie je na 4 czesci kazda, obszyje i bede miec male szmatki jak sie malej uleje i zeby jej buzke wytrzec, zeby nie trzeba bylo brudzic calej pieluchy :)

No!!!!!!!!!!!!!!!!!przywieźli mi łóżeczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D
teraz tylko czekam az mój książe wstanie i poskłada a jutro będe juz ubierac, coś podekscytowana jestem, mam nadzieje tylko ze z tych emocji nie urodze ;D ;)
jeszcze nie teraz, jeszcze tydzień ::)
a najlepsz że nie wiem którą poście pierwsza założyc ::) no świr nieprzeciętny ale już tak bywa ;D

mada78 pisze:
No!!!!!!!!!!!!!!!!!przywieźli mi łóżeczko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D
teraz tylko czekam az mój książe wstanie i poskłada a jutro będe juz ubierac, coś podekscytowana jestem, mam nadzieje tylko ze z tych emocji nie urodze ;D ;)
jeszcze nie teraz, jeszcze tydzień ::)
a najlepsz że nie wiem którą poście pierwsza założyc ::) no świr nieprzeciętny ale już tak bywa ;D

Mada tak czytam twoje posty i tak jakbym siebie..miesiąc temu widziała.U mnie to przyszło chyba za wcześnie ;D .. i teraz już prawie nic mnie nie cieszy! ::) Tylko leżę i licze minuty,godziny,dni...i sprawdzam pogodę

Gadasz Frutisek głupoty, nacieszyłas sie łóżeczkiem ale trza przykryc a teraz to ta cholerna pogoda nas wykańcza, mi też sie nie spieszy do prasowania a pościel taka śliczniusia jest ::) ale ja jak rozłoże to juz chyba nawet nie przykryje bo cos czuje że Mrówa tez podekscytowana i wylegnie sie ciut wczesniej ::)
Byle do niedzieli....

reklama
Ja mam tak samo jak Frutisek łózeczko juz u mnie stoi ze 3 tyg. posciel wszystko w nim jest kocykiem ładnie przykryte czeka..ale juz sie tak przyzwyczaiłam do tego widoku ,ze juz na mnie wrazenia nie robi tak jakby stało tam od zawsze..ciuszki i cała reszta tez dawno poprana , poskładana i poprasowana wiec teraz juz nic nie mam do roboty tylko leze i czekam...pozdrawiam

Do góry