reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

Kaju szurnięta ta baba!!! Jak można tak dziecko faszerować:confused::baffled: No a co do mówienia to wiele dzieci w tym wieku jeszcze nie mówi;-) Róznie z tym bywa ale jak już zaczną to się mamusie zastanawiają skąd te dzieciaki znają tyle słów:tak:Moja bratanicka też późno zaczela mówić, natomiast córeczka mjej koleżanki w wieku 2 lat mówiła pełnymi zdaniami:confused: Obie z moją bratanicą są rówieśnicami więc mam porównanie. Szok, ale obie pannice sie super rozwinęły i teraz obie mają po 7 lat i wszystko z nimi OK. NIe ma powodów do zmartwień. Ale z tym paracetamolem to dogięcie, przecież poźniej to na ból głowy, biedne dziecko będzie brało Tramal bo nic innego mu nie pomoże:szok:

reklama
Wiki ja mojemu na twarda kupke serwuje soczek jablkowy i jablkowo winogronowy, poza tym daje mu tez morelki z hippa, chociaz troche to kwasne ale chetnie zjada i po tym jest duzo lepiej(nawet ja raz zjadlam sloiczek i przy moich mega problemach z zaparciami pomoglo)wiec chyba to naprawde dobre:tak:

WIKI - u nas na "ciezka" kupke pomogl przecier jablkowo-bananowy ze sloiczka:) albo herbatka rumiankowa
Kaja - brak slow na ten paracetamol, taka pani idzie sobie do apteki, kupuje leki bez recepty i faszeruje nimi malenstwo. Ciekawe co jeszcze mu podawala jak taka odwazna. A co do mowienia to prawda, co dziecko to inaczej. Na pewno duzy wplyw ma to czy sie duzo rozmawia z dzieckiem, tkumaczy i pokazuje. Mam kuzynke ktora jest nauczycielka, jej dwuletnia coreczka recytowala nam w lutym "lokomotywe" Brzechwy bez zajakniecia i mowila pelnymi zdaniami a nawet czasami czuc bylo w jej wypowiedziach ironie....
Ale przeginac tez nie mozna:)

Wikunia dostaje co dziennie deserki Hippa jabluszko-banan-brzoskwinia i tez pije herbatki :-),mimo to dzisiaj byl cyrk ,dopiero dzisiaj uslyszalam jak moje dziecko placze.:szok:...nie wiem dlaczego miala problem z kupka dzisiaj moze jutro bedzie lepiej ,mam nadzieje:tak:

Wiki tak czasami jest z tymimkuokami. u nas tez dzisiaj wlasnie problem. Wczoraj nie zrobil a dzisiaj od rana stekal i stakal i nawet przy pierdzeniu sie prezyl. Nie mogl wypchnac. Dostalpalntex i nic, to wpuscilam mu troszk glicerynki no i poszlo i to ile:szok: Mam nadzieje ze to dzisiaj tylko tak i ze wroci do normy:tak:
A z tym mowieniem to tak faktycznie jet. Mojej kolezanki coreczka zaczela mowic jak miala 3 latka ale za to od razu calymi zdaniami. Przedtem nie mowila nawet pojedynczych slow, tylko sylaby:tak:

ja chcialam jej wlozyc czopek glicerynowy ale nie dalo rady bo tak cisnela,ze go wypychala na zewnatrz.:no:...miejmy nadzieje,ze jutro bedzi ejuz ok i Nasze brzdace zrobia mega wielka kupke hehe:szok::laugh2:

Wiki ja mam czopki, ale tez mam glicerynke w plynie. I moim zdaniem to jest lepsze bo dziecko nie wypchnie tak jak czopke zanim sie rozpusci. To jest w takiej malenkiej "gruszce" takiej jak do czyszczenie noska:tak: :-) No i najwazniejsze ze dziala, oj jak dziala;-) :-)

Chyba tez bede musiala nabyc teraz jak bede w Polsce ta glicerynke w plynie.:-).czopki nie spelniaja zadania w tym przypadku..bo ja wpycham a ona wypycha:laugh2::laugh2:

to w plynie kupilam tutaj, lekarz mi powiedzial. a pozniej czopki mi mama z polski przyslala ale i tak uzywam tej w plynie:tak:

reklama
Tutaj mozna zapomniec o czyms takim.:szok:..Jak Wiki byla mniejsza i nie robila mi kupek po tydzien to lekarz powiedzial,ze mam jej malego palca wkladac i wtedy pomoze.kumacie co za IDIOTA!!!!!!! niech sam sobie wklada palca debil jeden...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry