reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

dzidziusiowe boleści

a my chodzimy się kąpać o 18 bo mała już zaczyna być marudna i śpiąca a jak już w dzień mało drzemie to kiedyś mi usnęła przed osiemnastą i nie mogłam jej dobudzić;-) a tak zawsze wie ze po kąpieli jest jedzonko i spanie i ok18.30-19 już ja kłade i 19 już śpi potek o 22 na śpiocha daję jej mleczko i śpi do 7-8 rano :tak: dzięki temu mamusia się wysypia :tak: hihihihi
A jesli chodzi o kupki to miałyśmy z tym ogromne kłopoty od samego początku:sick: codziennie podawałam jej rumianek z koperkiem Hippa przed jedzeniem a jak miała zaparcia i kilka dni nie robiła to czopek glicerynowy lub Duphalec do mleczka ale to raczej na takie mega zaparcia albo jabłuszko, samej marchewki nie daje bo mamy kłopociki z kupkami więc daje z jabłuszkiem (winogrona też dobre) narazie to mamy raczej w druga strone luźne kupki i jemy ryżyk do mleczka(chyba reakcja po antybiotyku-zobaczymy jak się skończy?)

reklama
Probowalam,ale nie chcialam za czesto pomagac bo wiele slyszalam nie dobrego na ten temat.:no:..w kazdym razie czopki pomagaly bardziej niz termometr( pisze o czasie jak Wiki miala 2,5mc)..co kraj to obyczaj teraz to rozumiem hehe...:-)

WIKUŚ,ja maczałam termometr w oliwce.A jak czopka musiałam użyć to po włożeniu Niuni do pupci z 3-5 minut trzymałam za ściśnięte pośladeczki-wtedy nie mogła go"wypchnąć"...Ake żeby maluszkowi palce gdziekolwiek wsadzać???!!!Owszem,tak się podobno robi po nałożeniu rękawiczki lateksowej nasmarowanej oliwką ale u znacznie starszych dzieci!!!A i też w ostateczności!!

WIKI,obawiam się że u nas nie ma glicerynki w płynie,pytałam wszędzie-tylko czopki:-( ale może tobie się uda znaleźć...u nas jakiś czas temu były mega problemy z kupą,nie robił Oliś nawet przez tydzień! Pomoglo wprowadzenie dodatkowych posiłków,czyli najpierw jabłuszka,potem innych owoców...rzeczywiście marchewka zbija kupkę trochę...

My też czasem podajemy serię lakcidu,tzn.tak przez 4,5 dni co jakiś czas-podobno przywraca florę bakteryjną w organiźmie...

no to bede musiala zakupic ten Lakcid skoro u Was pomaga...:tak:
ale daje sie go zapobiegawczo czy jak juz nie moze zrobic kupki?
Olu mi sie wydaje,ze wlasnie od marchewki tak dzisiaj miala bo wczoraj zjadla caly sloiczek HIPPA i pewnei dlatego takie przeboje dzisiaj byly..no a deserki jabluszkowe juz dawno je i jest ok po nich,chyba marchewka pojdzie w odstawke:dry:
Kociu ja tez jej trzymalam posladki ,ale stwierdzilam,ze gorzej sie meczy bo ona prze a ja jej blokowalam wszystko...
Tak u starszych dzieci ale nie u niemowlakow ,wiec neich sam sobie wsadzi ten palec debil jeden!!!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tez zlece zakup lakcidu:-)
wiki ten lekarz to niech cala reke sobie wsadzi, to mysle porownywalnie bedzie czul, co u takiego malenstwa palec:wściekła/y:

reklama
Faktycznie głupek jakiś!!!:wściekła/y:

A ja niestey wyrodna matka przetrzymuję tak te pośladeczki kochane aż czopek głębiej pójdzie...:-(

Do góry