reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dzidziusiowe zachcianki

reklama
rzućcie mi perzepis na leniwe tylko błagam dokładnie co i ile bo ja jestem trochę antytalent do leniwych
 
agao, przepis dla Ciebie:

Pierogi leniwe


-50 dag sera twarogowego,
-3 jajka,
-3 łyżki mąki,
-4 dag masła do polania,
-3 łyżki tartej bułki
-sól

Ser wycisnąć praską lub zmielić w maszynce. Dodać jajka i mikserem lub
drewnianą pałką utrzeć składniki na puszystą masę.
Posypywać przesianą przez sitko mąką, mieszać od boków i dna naczynia ku
środkowi, tak jak miesza się ciasto biszkoptowe.
Kluski kłaść łyżką do wrzącej, osolonej wody, gotować ok. 3 min. w naczyniu
odkrytym. Wyłączyć gaz i naczynie na chwile przykryć.
Odcedzone z wody podawać z masłem i bułką tartą, posypane cukrem lub ze
śmietaną.
Mozna rowniez odgrzewac (odsmazac) na sklarowanym masle.

agao-niekiedy trzeba dodać trochę więcej mąki, wszystko zależy od sera, ciasto nie może się za bardzo kleić! dasz radę!! :)
 
aga, ja kupuję kostkę sera śmietankowego, dodaję jajko i trochę mąki i ręką wyrabiam.
jeśli się klei, to dosypuję trochę mąki...

Potem wysypuję trochę mąki i "roluję" po trochu ciasto na stolnicy (u mnie blat), a jka chcę je szybko, to w ręku (w powietrzu roluję), kroję na małe kawałki i wrzucam do gotującej posolonej wody

potem na patelni roztapiam trochę masła (jak na kalafior), dodaję bułkę tartą, oblewam moje leniwce, a potem posypuję małą ilością cukru...

Na samą myśl chce mi się jeszcze!!! AAAAAAAAAAAAAAAAA :)
 
dzięki laseczki a taka porcja to można się ją najeść ?????? mój misio to sporo je a ja nie mniej czy robić z podwójnej porcji
 
reklama
Do góry