reklama
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
Ja zdecydowanie kupie spiworek na początek,taki na ramionka zakładany 
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara
No wiec ja tez kupie spiworek. Przeczytalam w zeszlym tygodniu taki poradnik opieki nad niemowleciem (wcale nie jestem od tego duzo madrzejsza) i tam jak najbardziej, zwlascza w lecie, polecaja spiworki albo bardzo lekka kolderke, wlasciwie kocyk. Zapisalismy sie wreszcie na kurs jak opiekowac sie maluchem - 6 godzin w jedna sobote czerwca, moze sie czegos nowego dowiem, to wam powiem
A ja to sie powaznie zastanawiam czy kupic kolyske..bo w wozku maluszka nie chce wozic po domu (mamy zreszta nieduze mieszkanie) a jak kupie od razu lozeczko to bede musiala za kazdym razem wynosic z lozeczka i klasc..no wlasnie gdzie klasc w ciagu dnia? Tak mysle sobie ze taka kolyska (..juz namierzylam..) na koleczkach jest bardzo wygodna - mozna ja przeciagac z pokoju do kuchni i nawet na balkon, no i moze byc przy naszym lozku w pierwszych miesiacach. A potem do normalnego lozeczka w dziecinnym pokoju, bo kolyska po trzech miesiacach jest juz niestabilna jak dzidzia sie rusza.
A jak wy myslicie zorganizowac spanie w nocy i w ciagu dnia?
A ja to sie powaznie zastanawiam czy kupic kolyske..bo w wozku maluszka nie chce wozic po domu (mamy zreszta nieduze mieszkanie) a jak kupie od razu lozeczko to bede musiala za kazdym razem wynosic z lozeczka i klasc..no wlasnie gdzie klasc w ciagu dnia? Tak mysle sobie ze taka kolyska (..juz namierzylam..) na koleczkach jest bardzo wygodna - mozna ja przeciagac z pokoju do kuchni i nawet na balkon, no i moze byc przy naszym lozku w pierwszych miesiacach. A potem do normalnego lozeczka w dziecinnym pokoju, bo kolyska po trzech miesiacach jest juz niestabilna jak dzidzia sie rusza.
A jak wy myslicie zorganizowac spanie w nocy i w ciagu dnia?
OlaPio
Lipcówka'06 mama Olisia
W nocy albo maluszek będzie spał ze mną w naszym łóżku,albo w łóżeczku,na dzień natomiast planowaliśmy kupić właśnie taką kołyskę o jakiej piszesz,ale z braku środków pozostanie wózek i wyżej wymienione łóżeczko...
Witam wpadłam na chwilę z Czerwcówek. Jeśli chodzi o te śpiworki do spania to naprawdę fajna rzecz. Bratanica mojego męża w takim spała więc mogę polecić. Zwłaszcza przy trochę starszym maluszku nie ma obawy, że się w nocy rozkopie i odkryje czy przydusi. Odpinają się całe dołem tak że i przewijanie jest łatwe. Polecam. A na lato to raczej jakiś kocyk i ewentualnie cieplejszy pajacyk.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
reklama
wioletta.z
Lipcówka'06 mama Oskara