reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dzidziusiowy kącik i akcesoria

Wiec troche prawdy w tym jest, aju myslalam ze to jakis kit! Jeszcze sama nie wiem jak postapie ale juz przynajmniej mam jakis obraz co do tej kolderki!!!

reklama
a ja w piątek dostałam pierwszą porcję ubranek dla maluszka diwe duże torby! ne mogłam przestac podziwiać
a oto kilka z nich

Ale śliczności,ja też dostałam całą torbę ubranek i dzisiaj złaziłam się za porządnym płynem do płukania dla niemowlaków. Nieprawdaż że mając takie ubranka w domu już by się chciało dzieciątko w domu??

Załączniki

• dev200pb___.png
    dev200pb___.png
    10,7 KB · Wyświetleń: 107
No wiec ja tez kupie spiworek. Przeczytalam w zeszlym tygodniu taki poradnik opieki nad niemowleciem (wcale nie jestem od tego duzo madrzejsza) i tam jak najbardziej, zwlascza w lecie, polecaja spiworki albo bardzo lekka kolderke, wlasciwie kocyk. Zapisalismy sie wreszcie na kurs jak opiekowac sie maluchem - 6 godzin w jedna sobote czerwca, moze sie czegos nowego dowiem, to wam powiem ;)

A ja to sie powaznie zastanawiam czy kupic kolyske..bo w wozku maluszka nie chce wozic po domu (mamy zreszta nieduze mieszkanie) a jak kupie od razu lozeczko to bede musiala za kazdym razem wynosic z lozeczka i klasc..no wlasnie gdzie klasc w ciagu dnia? Tak mysle sobie ze taka kolyska (..juz namierzylam..) na koleczkach jest bardzo wygodna - mozna ja przeciagac z pokoju do kuchni i nawet na balkon, no i moze byc przy naszym lozku w pierwszych miesiacach. A potem do normalnego lozeczka w dziecinnym pokoju, bo kolyska po trzech miesiacach jest juz niestabilna jak dzidzia sie rusza.

A jak wy myslicie zorganizowac spanie w nocy i w ciagu dnia?

W nocy albo maluszek będzie spał ze mną w naszym łóżku,albo w łóżeczku,na dzień natomiast planowaliśmy kupić właśnie taką kołyskę o jakiej piszesz,ale z braku środków pozostanie wózek i wyżej wymienione łóżeczko...

Witam wpadłam na chwilę z Czerwcówek. Jeśli chodzi o te śpiworki do spania to naprawdę fajna rzecz. Bratanica mojego męża w takim spała więc mogę polecić. Zwłaszcza przy trochę starszym maluszku nie ma obawy, że się w nocy rozkopie i odkryje czy przydusi. Odpinają się całe dołem tak że i przewijanie jest łatwe. Polecam. A na lato to raczej jakiś kocyk i ewentualnie cieplejszy pajacyk.
Pozdrawiam.

reklama
Do góry