• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Dzierżoniów Bielawa i okolice

ja mam trochę ciuszków na 56 ale jest to absolutne minimum (2 body kr. rękaw, 2 body dł. rękaw, 4 pajace, 7bluz, sweterków, kaftaników), teraz jak coś kupuje to na 62:tak:

reklama
Kasia, wystarczy spokojnie. Takie maluchy rosną w oczach. Ja kupuje tylko na 62 i 68. Mam jakieś ciuszki na 56 ale mało, zobaczę jaką długość będzie miał dzidziuś na ostatnim usg i wtedy jeszcze pomyślę, czy je wyprać....ale raczej chyba nie. Adek miał 60 cm więc wątpię żeby dzidziuś był mniejszy.

cześć Dziewczyny

a co to, dzisiaj tylko ja na forum???

jeessuuuu, jak ja się baję panicznie tego, że mnie natną...porodu się nie boję i tych skurczy najbardziej bolesnych ale to nacięcie to jakiś koszmar. Jak pomyślę, że drugi raz mam przechodzić potem taka masakrę jak po urodzeniu Adriana to mnie aż ciarki przechodzą - miesiąc nie mogłam normalnie funkcjonować, normalnie usiąść i skorzystać z toalety.
Dzisiaj idę kupić jakąś oliwkę, chyba zacznę już nacierania aby w miarę dobrze przygotować się do porodu i ochronić to krocze moje. Położne potrafią chronić krocze i jest wiele zabiegów, które pomagają rodzić bez konieczności nacinania ale im się nie zawsze chce, niestety.

Ostatnia edycja:
no niestety tak to już jest
a co do olejków do nacierania to poczytaj sobie w necie bo ponoć dobra jest oliwa, więc po co przepłacać:tak:

ja dzisiaj się zabrałam za ogarnianie mieszkania i załatwiannie spraw telefonicznych:tak: bo jutro mam zamiar pobuszować po targu:tak:. A mi się już nie chce myśleć o tym całym porodzie bo im więcej myśle i im więcej filmików oglądam to tym bardziej spać w nocy nie mogę. Czasami się zastanawiam że może nie potrzebie szłam na sr, może lepiej było by dla mnie gdybym nie była tego wszystkiego świadoma?

hm...

Kasia, potrzebnie i to bardzo...ja bardzo żałuję, że nie poszłam do SR przed 1. porodem. Przynajmniej nie damy się traktować jak worek ziemniaków i będziesz właśnie świadoma tego czy personel postępuje z Tobą i dzieckiem właściwie. Masz prawo domagać się tego i oni dobrze o tym wiedzą liczac tylko na nieśwadomość rodzącej. Jak zobaczą, że mogą sobie pozwolić to wtedy już jest pozamiatane. Tak było ze mną - nieświadomą niczego.

Kasia, mam pomysła. Może spiszemy na poniedziałek to o co trzeba by zapytać w Latawcu i skonfrontujemy jeszcze z babką od SR. Może nam jeszcze coś podpowie ważnego.

Właśnie wylicytowałam drugą koszulkę do porodu za 9,50. :-) jutro licytacja ostatniej, tej mega mocno różowej :-) wszystkie oczywiście nowe z bon prixa. U tego sprzedawcy co licytuję kupiłam już mnóstwo ciuchów i są naprawdę ok.
o coś takiego http://allegro.pl/la734-b-p-c-modna-koszulka-60-62-i1726211462.html jest meeega ogromna ale właśnie takiej szukałam, będę w niej wyglądała komicznie ale będzie super luźna no i zakryje mi tyłek.

a o jakiej oliwie wspominają?? takiej zwykłej czy z oliwek?? bo ja od dzisiaj podwozie nacieram na maxa :-) no i jeszcze wyczytałam, że zaleca się regularne stosunki seksualne przed porodem jako doskonały sposób na naturalne rozciąganie mięśni krocza i przygotowanie do porodu. :-D:-D:-D i masażyk koniecznie :-D

a to mój najnowszy zakup dla dzidziusia http://allegro.pl/spiochy-68-74-zestaw-spioszki-pajacyki-j-nowe-i1722211258.html takie pajacyki lubię najbardziej bo są mega wygodne. i jeszcze to http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-z-kapturem-80cm-i1689944301.html jest bardzo ciepły i wygląda jak nowy. Cena wręcz śmieszna. Na zimę będzie akurat.

a i jeszcze jedno - moja propozycja zakupu do szpitala, są lepsze niż te jednorazowe bo nie odparzają tyłka i można je prać http://allegro.pl/hartmann-majtki-siatkowe-50-120cm-2171-i1725521419.html przydadzą się po porodzie baaardzo.

Ostatnia edycja:
Heloł

ja coś dzisiaj nerwa mam , psu sie dostało , Tymkowi się dostało nawet zła byłam na listonosza do momentu aż sie okazało, że przyniósł laktator:zawstydzona/y:

KAsia- SR - jak najbardziej ale te filmiki na YT z porodów to już nie koniecznie :-D
JA przed Pierwszą Cesarką byłam nieświadoma- no teoretycznie tak ale praktyki zero więc leciałam jak na skrzydłach , teraz już wiem jak to wygląda i mimo to ,że wolę CC od porodu naturalnego to juz tak ohoczo do tego nie podchodzę i pietra mam . Te cewniki, znieczulenie w kręgosłup, potem wyciąganie dziecia no i te 24 h "po"- no miłe to to nie jest ale przeżyć trzeba.
A paznokcie bez lakieru bo wtedy widać czy sinieja w razie koniecznego CC np.

Klementyna- też najbardziej lubie takie pajace- najwygodniejsze są .NIe lubie kaftaników bo sie podwijają pod plecki.

Wczoraj w aptece kupiłam 500 ml Balneum w zestawie z kremikiem do twarzy .
dzisiaj w koncu dotarła komoda i tez myśle czym by j przetrzeć co by nie capiła nowością ..może ściereczką z płynem do płukania ubranek?

aaaa i te majty też polecam są 100 razy lepsze niż te jednorazowe papierówy co sie rwą i z dupska zjeżdżają.

podczytuje inne forum wrześniówek i wiecie co? dzisiaj rano urodził sie chłopczyk 48 cm. i 1.700 g. MAma miała CC bo mało wód i słabe przepływy były o i mały żle sie roziwjał , ale jest juz po drugiej stronie brzucha i wszytko ok. :tak::-)

komu lody ??:rolleyes:

Ostatnia edycja:
mi lody, mi...ale dużo i z bitą śmietaną :-p

Meliski się napij jak jesteś nerwowa a nie się wyżywasz na bidulkach ;-) :-) też tak czasem mam, jak wydrę japę to mnie chyba cały blok słyszy.

Ja nie mam kaftaników ani żadnych koszulek bo to cholerstwo bez sensu, najlepsze są bodziaki i pajace - nic się nie podwija i maluchowi wygodnie no i przewinąć można raz, dwa.

to dzieciaczek dość duży jak na 2 miesiące przed terminem, dobrze ze jest wszystko ok.

ja swoją komodę przetrę chusteczkami Pampersa tymi pomarańczowymi i zostawię po 1 chusteczce w szufladach i na półkach.

Ja bym chyba wolała CC od nacięcia - przynajmniej można się wysikać i nie tylko normalnie, no i nie ma obawy że np. rozejdą Ci się szwy i będzie się musiało goić samo przez miesiąc. No i potem jakoś tak bez niepokoju można zacząć "zabawy z małżowiną" i nie boisz się, ze Ci zaraz wszystko się rozwali na szwach. Brrrrrrr

Ostatnia edycja:
klementyna- lecą lody ale bez śmietany za to z borówkami hamerykanskimi- podkradłam Tymkowi.;-)

OO meliska mi rośnie nawet na tarasie to chyba
skorzystam bo dzisiaj mamy gości i na samą myśl o tym mam ochotę wyć - straszna jestem w tej ciąży , bez kija nie podchodz :P

A dzieciak spory - 33 t.c. , ciekawe ile będą go trzymać w inkubatorze.

moja koleżanka rodziła pierwsze dziecko w 37 TC- waga 3360 długość 56cm a drugie w początku 36 TC - waga 2500 długość 50 cm /to dzieciątko zaliczyli do wcześniaków/ ale tez było wszystko ok mimo wcześniejszych porodów.

Kasia, już wiem jaki olej - z migdałów + kilka kropel wit. E i tym masować. Lecę kupić.

Małżowina moja właśnie mi przywiozła bodziaki z Early Days, koleżanka zakupiła dla mnie na urlopie, o taki zestawik w rozmiarze 74. Śliczne są i kolorki takie bardzo żywe.

Załączniki

• body.jpg
    body.jpg
    75,5 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
reklama
Kasia, potrzebnie i to bardzo...ja bardzo żałuję, że nie poszłam do SR przed 1. porodem. Przynajmniej nie damy się traktować jak worek ziemniaków i będziesz właśnie świadoma tego czy personel postępuje z Tobą i dzieckiem właściwie. Masz prawo domagać się tego i oni dobrze o tym wiedzą liczac tylko na nieśwadomość rodzącej. Jak zobaczą, że mogą sobie pozwolić to wtedy już jest pozamiatane. Tak było ze mną - nieświadomą niczego.

Kasia, mam pomysła. Może spiszemy na poniedziałek to o co trzeba by zapytać w Latawcu i skonfrontujemy jeszcze z babką od SR. Może nam jeszcze coś podpowie ważnego.

Właśnie wylicytowałam drugą koszulkę do porodu za 9,50. :-) jutro licytacja ostatniej, tej mega mocno różowej :-) wszystkie oczywiście nowe z bon prixa. U tego sprzedawcy co licytuję kupiłam już mnóstwo ciuchów i są naprawdę ok.
o coś takiego LA734 B.P.C MODNA KOSZULKA 60/62 (1726211462) - Aukcje internetowe Allegro jest meeega ogromna ale właśnie takiej szukałam, będę w niej wyglądała komicznie ale będzie super luźna no i zakryje mi tyłek.

a o jakiej oliwie wspominają?? takiej zwykłej czy z oliwek?? bo ja od dzisiaj podwozie nacieram na maxa :-) no i jeszcze wyczytałam, że zaleca się regularne stosunki seksualne przed porodem jako doskonały sposób na naturalne rozciąganie mięśni krocza i przygotowanie do porodu. :-D:-D:-D i masażyk koniecznie :-D

a to mój najnowszy zakup dla dzidziusia śpiochy 68 74 zestaw śpioszki pajacyki j.nowe (1722211258) - Aukcje internetowe Allegro takie pajacyki lubię najbardziej bo są mega wygodne. i jeszcze to Kombinezon zimowy z kapturem 80cm (1689944301) - Aukcje internetowe Allegro jest bardzo ciepły i wygląda jak nowy. Cena wręcz śmieszna. Na zimę będzie akurat.

a i jeszcze jedno - moja propozycja zakupu do szpitala, są lepsze niż te jednorazowe bo nie odparzają tyłka i można je prać HARTMANN - ~~Majtki ~~siatkowe~~50-120cm~~ 2171 (1725521419) - Aukcje internetowe Allegro przydadzą się po porodzie baaardzo.

moja koleżanka rodziła pierwsze dziecko w 37 TC- waga 3360 długość 56cm a drugie w początku 36 TC - waga 2500 długość 50 cm /to dzieciątko zaliczyli do wcześniaków/ ale tez było wszystko ok mimo wcześniejszych porodów.

Kasia, już wiem jaki olej - z migdałów + kilka kropel wit. E i tym masować. Lecę kupić.

Małżowina moja właśnie mi przywiozła bodziaki z Early Days, koleżanka zakupiła dla mnie na urlopie, o taki zestawik w rozmiarze 74. Śliczne są i kolorki takie bardzo żywe.

ja już mam listę pytań które mnie interesują, wynikają one m.in. z wiedzy uzyskanej w sr, więc wątpię żeby Pani Ania coś innego podpowiedziała, tym bardziej że to mają być pytania którymi my jesteśmy zainteresowani a nie ktoś inny, bo każdy ma inne (swoje) wyobrażenie o porodzie

bardzo fajne zakupy

do nacierania może być oliwa z oliwek i można do niej dodać witaminę E

ta koszulka którą wylicytowałaś nie będzie zbyt obcisła w pasie? ja się nie mierzyłam ale na pewo przekroczyłam 100, a ona ma 69?:

ja właśnie zaszalałam na allegro i kupiłam od jednego sprzedającego:
3 dyski uszczelniające do butelek avent
20 gazików nasączonych spirytusem do pępuszka
4 wielorazowe majtki poporodowe
60szt. wkładek laktacyjnych canpol
2 koszulki roz.56 - pomyślałam że warto mieć na początek żeby nie drażnić pępuszka
1 czapeczka po kąpieli
10 pieluch tetrowych
2 smoczki do butelek avent 2

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry