reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Dziś nauczyłam/em się!

reklama
Dziewczyny, mojej się język rozwiązał na dobre. Gada wszystko, śpiewa sobie piosenki, zaczyna klepac jakieś wierszyki:szok: A "najlepsze", że podłapuje bardzo "ładne" słówka, nawet nie wiem skąd jej się to bierze:szok:

Jak sobie coś zrobi, albo jej coś wypadnie itp. to mówi - cholera, kurna mać, o Boże, o Matko. Nie zwracam uwagi na jej brzydkie słowa, ale to wcale jej nie przechodzi.

Teksty też ma niezłe.
Dziś dziadek stukał nogą w podłogę, o ona podeszła do szafki, gdzie mamy leki i mówi:" Janusz nie stukaj w podłogę, bo mnie głowa boli. Muszę sobie wziąć tabletkę.":szok::-D

Wzięła z szafki rybkę glinianą, niosła ją i zbiła, mówi: "Kurna mać, wypadło"

M machnął, żeby pokazac jej jak się buja żyrandol, a Wiki: "czego bujasz?" :-D

Byliśmy u m sióstr, jedna z nich ma malutkie dziecko, Wiktorii bardzo się podobało. M siostra do Wiktorii: "Poproś mamę to Ci kupi takeigo dzidziusia, chcesz takiego malego dzidziusia?" A Wiktoria: " Ja mam w domu, takiego małego misia, też go lulam":szok: :-D

Do kota mówi "dzień dobry panu", psu otwiera bramę i mówi "zapraszam".

Moja Zuzia miała 14 rok i osiem miesięcy.Najbardziej jestem dumna z niej za to że już troszke potrafi mówić...cały dzień powtarza co kto powie...jej ulubioną piosenką jest Jackyl&hyde freefall przy której non stop tańczy:-) śpiewa po swojemu ''ta dorotka'' ale melodia jest taka sama.Gdy widzi że sprzątam biegnie po drugą szmatke i sprząta ze mną,gdy coś robie w kuchni wstaje przy blacie na krzesełko i mnie naśladuje:tak:nauczyliśmy ją z męzem sprzątać po sobie...i po każdej zabawie odkłada wszystkie rzeczy na miejsce:-DNie chce się chwalić bo wiele tu osób może to zle odebrać.Ale ona ma takie bystre oczka...najwspanialsze jest to że woła wszystkich zdrobniale [mamusia,tatuś,babuś itp...] i dodaje niewyraznie jeszcze kocham cie:tak:

moja znów słowo kot odmienia jak tylko się da mówi kot, kotek, kotku, koteczku, kiciu ogólnie jest szał na kota:-D

A czy Wasze dziecko już mówi ''brzydkie wyrazy''? Moja nie wiem skąd ale wzieła -''goła pitka'' a pierwszy raz powiedziała tydzień temu u lekarza jak była naga:-D

reklama
Do góry