3 miesiące temu syn spadł z łóżka . Na czole nie było guza tylko zaczerwienienie i lekka opuchlizna pod okiem . Pojechałam do lekarza który stwierdził , że wszystko jest ok i żebym się nie przejmowała . Gdy zeszło zaczerwienienie pojawiło się wklęśnięcie w czaszce , znów pojechała pokazać to lekarzowi , który stwierdził , że to zniknie . Minęły 3 miesiące a wklęśniecie nadal jest . Czy któraś mama miała podobną sytuację i wklęśniecie zniknęło wraz ze wzrostem czaszki ? Boję się , że wgłębienie będzie coraz większe .c
reklama
Nie byłam na usg bo lekarz twierdził , że nie ma takiej potrzeby . Ale zastanawiam się czy się nie wybrać . Jak staram się coś wyczuć palcem to właśnie nie czuję wgłębienia … lekarz mówiła że czaszka niemowlaka jest miękka na wypadek właśnie uderzeń . A takie wgłębię w skórze się wchłonie myślisz ?Ale to na pewno jest wgłębienie w czaszce? Byłaś na USG?
Moj syn ma takie wgłebienia w skorze, a czaszkę ma całą czaszka jest twarda, byle upadek jej nie rozwali.
Lady Loka
Fanka BB :)
Głowa rosnie, to ja zakładam, ze sie wyrówna. Ludzie mają gorsze wypadki i nic nie zostaje. Skora pracuje ciagle, Ty tez pewnie masz zmarszczki. Więc ja bym sie tym nie przejmowala i w sumie u mojego sie nie przejmuje.Nie byłam na usg bo lekarz twierdził , że nie ma takiej potrzeby . Ale zastanawiam się czy się nie wybrać . Jak staram się coś wyczuć palcem to właśnie nie czuję wgłębienia … lekarz mówiła że czaszka niemowlaka jest miękka na wypadek właśnie uderzeń . A takie wgłębię w skórze się wchłonie myślisz ?
Głowa rosnie, to ja zakładam, ze sie wyrówna. Ludzie mają gorsze wypadki i nic nie zostaje. Skora pracuje ciagle, Ty tez pewnie masz zmarszczki. Więc ja bym sie tym nie przejmowala i w sumie u mojego sie nie przejmuje.
A możesz pokazać jak to wygląda u Twojego dziecka ? I w jaki sposób powstało ? Też od upadku ?
Lady Loka
Moj wlazl w kant drzwi. Mial siniaka giganta. No i teraz momentami widac tam wglebienie. Nie mam jak pokazac, bo aktualnie schodzi mu z tego miejsxa kolejny guz.
Dla mnie naprawdę nie ma się czym przejmować, ale jak Cie to uspokou, to idź na USG.
Dla mnie naprawdę nie ma się czym przejmować, ale jak Cie to uspokou, to idź na USG.
bleucoco
Mój syn też tak miał, nie wiem czy to jest w czaszce czy w skórze. W tym samym miejscu, też zauważyłam po uderzeniu. Rozeszło się z wiekiem.3 miesiące temu syn spadł z łóżka . Na czole nie było guza tylko zaczerwienienie i lekka opuchlizna pod okiem . Pojechałam do lekarza który stwierdził , że wszystko jest ok i żebym się nie przejmowała . Gdy zeszło zaczerwienienie pojawiło się wklęśnięcie w czaszce , znów pojechała pokazać to lekarzowi , który stwierdził , że to zniknie . Minęły 3 miesiące a wklęśniecie nadal jest . Czy któraś mama miała podobną sytuację i wklęśniecie zniknęło wraz ze wzrostem czaszki ? Boję się , że wgłębienie będzie coraz większe .cZobacz załącznik 1669488
reklama
No właśnie u Nas już chyba 3 miesiące minęły a to nie znikaMoja córka jak miała pół roku spadła z wysokiego łóżka. Lekarz zlecił USG i powiedział że jest pęknięta czaszka. Byliśmy na obserwacji ale nic się nie działo. Po tygodniu nie było żadnego śladu po upadku
Podziel się: