reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dziura w czole po upadku

3 miesiące temu syn spadł z łóżka . Na czole nie było guza tylko zaczerwienienie i lekka opuchlizna pod okiem . Pojechałam do lekarza który stwierdził , że wszystko jest ok i żebym się nie przejmowała . Gdy zeszło zaczerwienienie pojawiło się wklęśnięcie w czaszce , znów pojechała pokazać to lekarzowi , który stwierdził , że to zniknie . Minęły 3 miesiące a wklęśniecie nadal jest . Czy któraś mama miała podobną sytuację i wklęśniecie zniknęło wraz ze wzrostem czaszki ? Boję się , że wgłębienie będzie coraz większe .c
IMG_9304.png

reklama
Ale to na pewno jest wgłębienie w czaszce? Byłaś na USG?

Moj syn ma takie wgłebienia w skorze, a czaszkę ma całą 🤷‍♀️ czaszka jest twarda, byle upadek jej nie rozwali.

Ale to na pewno jest wgłębienie w czaszce? Byłaś na USG?

Moj syn ma takie wgłebienia w skorze, a czaszkę ma całą 🤷‍♀️ czaszka jest twarda, byle upadek jej nie rozwali.
Nie byłam na usg bo lekarz twierdził , że nie ma takiej potrzeby . Ale zastanawiam się czy się nie wybrać . Jak staram się coś wyczuć palcem to właśnie nie czuję wgłębienia … lekarz mówiła że czaszka niemowlaka jest miękka na wypadek właśnie uderzeń . A takie wgłębię w skórze się wchłonie myślisz ?

Nie byłam na usg bo lekarz twierdził , że nie ma takiej potrzeby . Ale zastanawiam się czy się nie wybrać . Jak staram się coś wyczuć palcem to właśnie nie czuję wgłębienia … lekarz mówiła że czaszka niemowlaka jest miękka na wypadek właśnie uderzeń . A takie wgłębię w skórze się wchłonie myślisz ?
Głowa rosnie, to ja zakładam, ze sie wyrówna. Ludzie mają gorsze wypadki i nic nie zostaje. Skora pracuje ciagle, Ty tez pewnie masz zmarszczki. Więc ja bym sie tym nie przejmowala i w sumie u mojego sie nie przejmuje.

Głowa rosnie, to ja zakładam, ze sie wyrówna. Ludzie mają gorsze wypadki i nic nie zostaje. Skora pracuje ciagle, Ty tez pewnie masz zmarszczki. Więc ja bym sie tym nie przejmowala i w sumie u mojego sie nie przejmuje.
IMG_9307.jpeg

A możesz pokazać jak to wygląda u Twojego dziecka ? I w jaki sposób powstało ? Też od upadku ?

Moj wlazl w kant drzwi. Mial siniaka giganta. No i teraz momentami widac tam wglebienie. Nie mam jak pokazac, bo aktualnie schodzi mu z tego miejsxa kolejny guz.

Dla mnie naprawdę nie ma się czym przejmować, ale jak Cie to uspokou, to idź na USG.

3 miesiące temu syn spadł z łóżka . Na czole nie było guza tylko zaczerwienienie i lekka opuchlizna pod okiem . Pojechałam do lekarza który stwierdził , że wszystko jest ok i żebym się nie przejmowała . Gdy zeszło zaczerwienienie pojawiło się wklęśnięcie w czaszce , znów pojechała pokazać to lekarzowi , który stwierdził , że to zniknie . Minęły 3 miesiące a wklęśniecie nadal jest . Czy któraś mama miała podobną sytuację i wklęśniecie zniknęło wraz ze wzrostem czaszki ? Boję się , że wgłębienie będzie coraz większe .cZobacz załącznik 1669488
Mój syn też tak miał, nie wiem czy to jest w czaszce czy w skórze. W tym samym miejscu, też zauważyłam po uderzeniu. Rozeszło się z wiekiem.

Moja córka jak miała pół roku spadła z wysokiego łóżka. Lekarz zlecił USG i powiedział że jest pęknięta czaszka. Byliśmy na obserwacji ale nic się nie działo. Po tygodniu nie było żadnego śladu po upadku

reklama
Do góry