reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Dziwne zachcianki

A ja wczoraj na obiadek wcięłam fasolkę szparagową polaną przyrumienioną bułeczką, młode ziemniaczki i cielęcinkę w sosie własnym - pychasie. :tak:

A dzisiaj mam na obiad prezent od rodziców - gołąbki z nowej kapustki. :happy:

A na makaron z truskawami mam od razu smaka. Jak to się robi???? Umiem tylko bułki na parze (vel kluski vel pampuchy) polane truskawkowym sosem zrobić :dry:

reklama
Efilo ja po prostu rozgniatam świeże truskawki widelcem i mieszam z ugotowanym makaronem (np. świderki). Czasami jak jest za mało soku to polewam to jeszcze jogurtem np. truskawkowym.
Oj gołąbeczka też bym zjadła, ale nie chce mi się robić :-(

Efilo gołąbeczki ja też mam od teściowej- pycha z młodej kapustki.
A napisz jak to nic skomplikowanego przepis na te pampuchy - fajna nazwa :-)

a przed Biedronka z samochodów sprzedają:tak:, takie wiesz ogrodowe, pogryzione przez szpaki i wogóle:D 7 zeta za taki plastikowy koszyczek okolo 0,5 kg.:-D

To chyba z 10 tych koszyczków kupiłaś:laugh2::-D? Ale masz fajnie jutro zajrzę na rynek może też coś będzie. I pomysleć że w Niemczech w naszym ogródku czeresienki sa już dojrzałe, a ja tu kombinuje jak zdobyc te cholery;-).

Ja ostatni owypijam duzo kawy mrozenej z bita smietana. Niestety :no:

Chyba musze kupic bezkofeinowa bo ojj zgrozo.. ale normalnie wlasnie M wyslalam w deszczu po bita smietane do kawki hehehe A nich tam - jeszcze dzis poszaleje,

Anni nie wiem czy próbowałaś Ricore - do kawy na zimno świetnie się nadaje, całkiem nieźle wg. mnie smakuje, a ma zdaje się połowę mniej kofeiny niż normalna rozpuszczalna. :-) Ja też lubię zimną kawkę z bitą śmietaną.

reklama
Ale żeś mi smaka zrobiła. Ja wprawdzie mogę (a właściwie muszę) obejść się bez bitej śmietany, ale kawki mrożonej to bym wypiła.:tak:A robisz ją jakoś specjalnie, czy masz gotową?

Do góry