Blondi84
Mamusia Maciusia :)
Hej, dziewczyny jestem, będę juz niedlugo mama grudniową 2011. Mam pytanie do Mam, ktore używają pieluch tetrowych/flanelowych, bede rodzic w podobnym okresie Wy jestescie doświadczone. Jak jest w poszczególnych miesiacach z siusianiem ? Czy pieluszki przemakają i czy za kazdym razem wraz z pieluszką zmienia sie tez spioszki/body itp. Jestem w trakcie zakupów. Zastanawiam sie ile potrzebuje śpioszków, ile body i ile pół-śpiochów rozmiary 56 i 62. Na pewno więcej niż mamy, które używają pampersów ale nie wiem ile to jest to "więcej".
Pozdrawiamy !
Myślę że ciuszki rozmiar 56, to naprawdę niewiele, bo tak jak pisała juchu, czasem dzieci rodzą się większe, a jak nawet urodzą się mniejsze to szybko wyrastają, a takie małe dzieci aż tak często się nie przebiera, ja bynajmniej tylko po kąpieli zmieniałam ciuszki
Odnośnie zakładania pieluch tetrowych to ja nie polecam, takie maluszki często siusiają gdzieś co kilkanaście minut i taka pielucha będzie go ziąbić i prania co nie miara, a tak pieluszke zmienisz co 2 - 3 h i maluszka nic ziąbić nie będzie, ale to Twoja decyzja. Są tanie pieluchy rossmanowskie wiec może zastanów się jeszcze. Pozdrawiam.
malutka, nulini - hehehe dobre
Ostatnia edycja: