reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

u mnie nie ma czegoś takiego. W W-wie pewnie by było ale z niemowlaczkiem jezdzic nie bede. wiec bardziej bede musiala sie sugerować Waszymi doswiadczeniami, no i jeszcze na innych forach poszukam opinii.

reklama
Mała di z tego co czytałam lepiej kupic chustę tkaną. Elastyczna jest tylko na sam początek. Wg mnie szkoda pieniędzy, skoro można od razu w tkaną wskoczyć. Ja mojego pierworodnego zaczęłam poźno nosić i zastanawiam się,czy uda mi się noworodka zamotać. Jak na razie oglądam filmiki na youtube i cwiczę wiązanie na miśku ;-)

Ten filmik mi się bardzo podoba:

http://www.youtube.com/watch?gl=DE&hl=de&v=rfuoWaK9I7Q

Ostatnia edycja:
Ehh, to tak banalnie wygląda na filmiku. Ale w tym momencie czuję, że mnie to przerośnie. Między innymi z tego powodu jeszcze na początku ciąży znalazłam coś takiego: Nosidełko dla niemowląt first.GO. Mają 3 modele. Takie łatwiejsze w obsłudze zastępstwo chusty ;-). Ale chyba jednak zapiszę się na szybki kurs w jakiejś krakowskiej szkole. Nie będę trenowała na dziecku - wyjdzie albo nie wyjdzie :-). Czuję się zarażona chustowaniem :-D.

Ehh, to tak banalnie wygląda na filmiku. Ale w tym momencie czuję, że mnie to przerośnie. Między innymi z tego powodu jeszcze na początku ciąży znalazłam coś takiego: Nosidełko dla niemowląt first.GO. Mają 3 modele. Takie łatwiejsze w obsłudze zastępstwo chusty ;-). Ale chyba jednak zapiszę się na szybki kurs w jakiejś krakowskiej szkole. Nie będę trenowała na dziecku - wyjdzie albo nie wyjdzie :-). Czuję się zarażona chustowaniem :-D.

Ja nosiłam w chuście ale ostatecznie zdecydowałam się na nosidło ergonomiczne - właśnie z powodu szybkości obsługi i łatwości zakładania zarówno dla mnie i dla męża mojego :) Mam Manducę - polecam http://www.manduca.pl

Dzag, jak chcesz to możesz na moim poćwiczyć ;) Tyle że on już 12 kilo waży ;)
Jeśli wyjdzie to spotkanie majowe, to przyniosę chustę - możemy potrenować ;)

Dzag to nosidło co pokazałaś wygląda jak temblak :)) w tym układzie leżącym :-D. Mi by się nie podobało chociaż na potem ergonomiczne już jest ok. Mój M nosił bo w chustę go nie zapakowałam ;-) ale dużo wygodniejsze dla mnie było nosidło mei-tai.
Takie miałam Nosidełka dla dzieci - typu Mei-Tai - LennyLamb.com
co ciekawe można u nich wypożyczyć nosidła i chusty jak nie wiesz czy chcesz kasę wydawać.

Ja dostałam w prezencie takie oto ustrojstwo www.balboababy.com
Z opisu wydaje się, że jest łatwe i przyjemne w użyciu - ktoś zna tego typu nosidło??

balboa baby sling.jpg

reklama
Summerbaby ja miałam od kuzynki. Ani mnie Maksa ani jej dwójki dzieci nie udało się w to wsadzić. Całkowita porażka jak dla mnie. Dodatkowo trzeba bardzo uważać gdyż znane są przypadki uduszenia dziecka w takim nosidle (oczywiście rzadkie ale jednak. dziecko może za bardzo przylgnąć krtanią do klatki piersiowej) mogę cos mylić bo to sprawa sprzed kilku lat może chodziło o konkretną firmę, może któraś bardziej pamięta. W każdym razie ciężko było mi w to wsadzić dziecko a Maks juz wsadzony darł się w niebo głosy no i wygodne dla mnie to w ogóle nie było. Ale skoro masz w prezencie to sama przetestujesz:)

Do góry