reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

EKO-mamy i chusto-mamy :)

reklama
natasszzka87, rzeczywiście wyjątkowo ładna ta chusta. Ale ja i mojego Tymka bym w niej wiązała. Taka bardziej uniseks. Śliczna.

Dzięki dziewczyny ja też się w niej zakochałam, a trafiło mi się uzywka tanio, mieciutka/złamana mimo, że cienka idealnie będzie motać Malutka. Firma Ellaroo Home | Ellaroo.com bo któraś z mam sie pytała:)

A teraz odnośnie zimy i motania wtedy;
Ja osobiście najpierw wiązałam na sobie chustę potem młody i kurtka rozpięta, jak było cieplej kupiam większy o rozmiar polar i zapinałam sie mając małego w środku. W kolejną zimę jak już doszłam do wprawy motałam już na kurtce zapiętej.
Są również specjalne kurtki/polary do noszenia, one mają takie wyciecia na na głowę dziecka.

Ubiór dziecka;
Dzidzia jest ogrzewana przez nasze ciało i oddaje też swoje ciepło, więc nie ubieramy niewiadomo ile warstw, ja wychodziłam z założenia, że chusta to też warstwa ubraniowa wiec np. dresik+ kombinezon (mieliśmy taki z materiału, nie śliski z zawijanymi łapkami i nóżkami). Dodatkowo grubsza czapka na główkę i grube skarpety/buciki na stopy i getry na nogi bo te części są odłonięte.

Mam nadzieję, ze dobrze tłumaczę bo ja nie umiem:p

Szukałam zdjęć swoich z zimy ale na kompie nie mam, musze płyty przejżeć.

O, nie ma na tej liście w ogóle Rossmannowskich Babydreamów. Ciekawe, czy dlatego, że nie były testowane, czy może takie bezinwazyjne są :)
Ja się w każdym razie przekonałam do ich pieluch, chusteczek i płynu do kąpieli, również cenowo ;)

reklama
Do góry