reklama

Ekspres do mleka modyfikowanego

reklama
Czy są mamy które używają ekspresu do mleka modyfikowanego? Który polecie?
Mam Neno. Ogólnie jest OK, ma zbiornik na wodę, opcje trzymania temperatury, gotowania i chłodzenia. Jak robię mleko dla córeczki to dwa kliknięcia i mam w butelce odmierzoną wodę, potem dosypuje mleko i już. Zbiornik wody starcza mi na cały dzień, po ostatnim wieczornym karmieniu go zapełniam i gotuje, a jak już się zagotuje to włączam chłodzenie żeby temperatura doszła do 38°C i już taka została.
Ekspress spoko sprawa chociaż wydaje mi się, że czajnik z utrzymaniem temperatury też by załatwił sprawę, a może i czajniki są nawet tańsze :)

Ja używam głównie w nocy podgrzewacza lovi. Super sprawa. Wkładam butelkę z woda, ustawiam temp na 40 stopni i w pojemniku mam odmierzone mleko. Na noc mam przygotowane dwie butelki w razie co. Mała się budzi to wsypuje tylko mleko i gotowe i druga butelkę wkładam do podgrzewacza jakby jeszcze jej się zachciało 😊

@
Ja używam głównie w nocy podgrzewacza lovi. Super sprawa. Wkładam butelkę z woda, ustawiam temp na 40 stopni i w pojemniku mam odmierzone mleko. Na noc mam przygotowane dwie butelki w razie co. Mała się budzi to wsypuje tylko mleko i gotowe i druga butelkę wkładam do podgrzewacza jakby jeszcze jej się zachciało 😊
Podgrzewacz to jednak nie to samo co ekspres. Sama też miałam podgrzewacz,ale zastanawiałam się nad kupnem ekspresu. Jednak cena mnie zniechęciła.

No właśnie chodziło mi o ten neno, w sieci on jest jako ekspres. Brezza faktycznie zabija cenowo.
Podgrzewacz mam tt, popsuł mi się termostat i zagotowuje wodę.
Szukam czegoś co właśnie szybciej niż podgrzewacz pozowli mi przygotować mleko, bo w nocy wstaję 4 razy, a każda minuta jest wtedy na wagę złota.

No właśnie chodziło mi o ten neno, w sieci on jest jako ekspres. Brezza faktycznie zabija cenowo.
Podgrzewacz mam tt, popsuł mi się termostat i zagotowuje wodę.
Szukam czegoś co właśnie szybciej niż podgrzewacz pozowli mi przygotować mleko, bo w nocy wstaję 4 razy, a każda minuta jest wtedy na wagę złota.
Ja bardzo polecam moj sposób 😊 robię mleko dosłownie z zamknietymi oczami. Pojemnik mam z avent i super nic się nie wysypuje. A podgrzewacz trzyma wodę przez 10h wiec nie wyłączy się w nocy

reklama
40 stopni to trochę mało. Mleko modyfikowane lepiej przygotować w cieplejszej wodzie 60-70 stopni. Tak dla bezpieczeństwa przed bakteriami

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry