reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Endometrium

Hej babeczki ❤️
Mam dużo myśli w głowie. Staramy się od około roku. W kwietniu był pozytywny test wszystko w porządku, ale do czasu. Niestety nasze małe marzenie się nie spełniło :(
Przeglądałam teraz wypis ze szpitala po poronieniu (brak łyżeczkowania) i miałam endometrium 11mm 20.05
8.06 dostałam miesiączkę, wszystko w porządku
16.06 wizyta u gina i widać że prawy jajnik ma pęcherzyki dominujące ale na wypisie mam napisane 35 mm endometrium
I nie wiem czy powinnam się tym stresować, 35 mm to strasznie dużo, zdecydowanie za dużo. Zastanawiam się czy to nie jest po prostu pomyłka.
Jak myślicie?
Druga sprawa to czuję lekki ból macicy wczoraj przy stosunku i dziś w ciągu dnia, mam wrażenie że czułam to już w poprzedniej ciąży ale może po prostu się nakręcam, czy to może być zagnieżdżanie?
Bo przy tak dużym endometrium to chyba nie możliwe

reklama
Lekarzem nie jestem, ale endometrium 35 mm jest bardzo grube - brzmi jak mocny przerost endometrium. Max grubości endometrium to w granicach tych 15 mm. Zweryfikowałabym u innego lekarza.

Lekarzem nie jestem, ale endometrium 35 mm jest bardzo grube - brzmi jak mocny przerost endometrium. Max grubości endometrium to w granicach tych 15 mm. Zweryfikowałabym u innego lekarza.
Tak, umówiłam się już. Ale zastanawiam się czy to nie był błąd bo byłam świeżo po miesiączce więc 3,5 byłoby ok ale 35 to zdecydowanie za dużo tym bardziej że miesiąc wcześniej miałam 11mm po poronieniu. Nie wiem czy w miesiąc byłoby w stanie się potroić

Do góry