reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

FHR zarodka

reklama
Nie wiem lekarzem nie jestem nie znam się. Nie pamiętam jakie FHR miałam przy pierwszym dziecku, przy drugim FHR w 6+3 czyli se facto 7 tydzień już miałam FHR 134 . Teraz w 8 tygodniu to nie ma co porównywać nawet.
Edit ale napiszę 7+2 (czyli wspomniany 8 tydzień ciąży FHR 164.

Nie wiem lekarzem nie jestem nie znam się. Nie pamiętam jakie FHR miałam przy pierwszym dziecku, przy drugim FHR w 6+3 czyli se facto 7 tydzień już miałam FHR 134 . Teraz w 8 tygodniu to nie ma co porównywać nawet.
Edit ale napiszę 7+2 (czyli wspomniany 8 tydzień ciąży FHR 164.
Ja miałam pierwszą wizytę w uwidocznionym serduszkiem przy wcześniejszej wizycie 4+4 nie było nic ani pęcherzyka , a teraz 6+1 już zarodek pęcherzyki są i FHR 97 . I troszkę się martwię czy nie za mało . Lekarz mówi że jest dobrze ale jak to ja coś naszperam się naczytam.

Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno było poniżej 100 (92? 95?). Miałam wtedy wrażenie, że lekarka trochę kręciła nosem na to FHR, ale stwierdziła, że serce dopiero rozkręca swoją akcję.

Nie pamiętam dokładnie, ale na pewno było poniżej 100 (92? 95?). Miałam wtedy wrażenie, że lekarka trochę kręciła nosem na to FHR, ale stwierdziła, że serce dopiero rozkręca swoją akcję.
I w późniejszych tygodniach przyspieszyło? Ja teraz idę na wizytę za 3 tygodnie . W sumie dobrze że za 3 bo minę najgorszy czas 8 tygodnia. A dwie ciąże straciłam w 8 , więc jak w 9 będzie wszystko dobrze to będę spokojniejsza

reklama
19 grudnia jeszcze nie było nic widać oprócz pogrubionego endometrium ani pęcherzyka ani nic a 30 już zarodek pęcherzyki ciążowy i żółtkowy i FHR 97 a CRL zarodka 4,1 mm więc myślę że to też jest dopiero początek pracy serduszka

reklama
Do góry