reklama
koreczek83
Mama wrześniowa 2005
Melani barwao za watek
ja o mich kwiatach zapominam ale zawsze udaje mi sie je odratowac
taki juz muj urok bardziej dbam o nie wiosna i latem zupelnie nie iwme dalczego
ja o mich kwiatach zapominam ale zawsze udaje mi sie je odratowac
no i przyszedł czas na odświeżenie wątku 
tak sobie spaceruję i spaceruję i w parku znalazłam takie cudo, moje pytanie jest takie, czy któraś z was wie jak ten krzew się nazywa ??
koniecznie chciałabym to kupić, ale jak zaczynam tłumaczyć to nici z tego, i ekspedientka wciska mi rododendrona
to jest taki nie duży krzaczek, ja wiem tak ok 50-60cm, tyle, że to w parku jest chyba od tego roku dopiero więc może to bardziej rośnie.
tak sobie spaceruję i spaceruję i w parku znalazłam takie cudo, moje pytanie jest takie, czy któraś z was wie jak ten krzew się nazywa ??

koniecznie chciałabym to kupić, ale jak zaczynam tłumaczyć to nici z tego, i ekspedientka wciska mi rododendrona
Tuniu Jestem prawie pewna, że to pigwowiec japoński(chaenomeles japonica). Kwitnie na przełomie kwietnia i maja .Kwiaty w zależności
od odmiany ma pomarańczowe, czerwone bądź purpurowe. Owoce mają piękny zapach .Moja mama zaprawiała je na zimę w cukrze i dodawaliśmy je do herbatki.Niepowtarzalny smak :
od odmiany ma pomarańczowe, czerwone bądź purpurowe. Owoce mają piękny zapach .Moja mama zaprawiała je na zimę w cukrze i dodawaliśmy je do herbatki.Niepowtarzalny smak :

M
Melanie
Gość
Oooo zapomniałam o tym wątku
dawać mi tu ładne kwiatki do ogródka ;D
będę sadziła gotowce - pojadę do jakiegoś sklepu, kupię i wsadzę w ziemię ;D
na ziarenka nie ma czasu, bo się lato skończy
Tunia ja się nie znam na krzakach
ale ten jest sympatyczny
dawać mi tu ładne kwiatki do ogródka ;D
będę sadziła gotowce - pojadę do jakiegoś sklepu, kupię i wsadzę w ziemię ;D
na ziarenka nie ma czasu, bo się lato skończy
Tunia ja się nie znam na krzakach
ale ten jest sympatyczny
a właśnie
ja dzisiaj nasadziłam w skrzynkach ziarenek kwiatków i pomidorki, no i dynie może coś wyjdzie, ale z dyniami to wątpie
a jak nic nie wylezie to też wsadzę gotowce
ale maciejkę muszę wsadzić koniecznie bo pięknie pachnie wieczorkiem
ja dzisiaj nasadziłam w skrzynkach ziarenek kwiatków i pomidorki, no i dynie może coś wyjdzie, ale z dyniami to wątpie
a jak nic nie wylezie to też wsadzę gotowce
ale maciejkę muszę wsadzić koniecznie bo pięknie pachnie wieczorkiem
reklama
Podziel się: