reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Formalności po narodzinach dziecka

reklama
chyba nie za okres 6 m-cy, tylko 12 - jesli pracowało się tyle, a jesli nei to za tyle miesięcy ile mamy przepracowanych.

Ja jeszcze wróce do wątku o urlopie wypoczynkowym za 2010r. - bo wiadomo że jeśli nie wybierzemy go przed pójściem na wychowawczy to na tym stracimy, ale nie wiedziałam dokładnie ile? dzwoniłam dziś do Inspekcji Pracy i jesli idziemy na wychowawczy np. 1 miesiąc - to dostajemy później 1/12 urlopu jaki nam się należy na cały rok, a jeśli na 2 miesiące - to 2/12 itd.
dostajemy 1/12 czy tracimy 1/12?
nie rozumim :-p

Dziewczyny a powiedzcie, te 2 dni które nam sie należą w każdym roku na Dziecko, to jak nazywa się taki 2 dniowy urlop??
Chodzi o to że niedługo będe wypisywała wniosek o urlop wypoczynkowy za 2010 rok i przy okazji może o te 2 dni zawnioskuję :tak:
Tylko jak to nazwać??

A ja już ostatnie 4 dni na macierzyńskim jestem. Jak go zaczynałam w sierpniu to wydawało mi się tak długo. Od wtorku zaczynam wykorzystywać urlop za 2009 i 1 marca wracam do pracy. Już zaczynam być nerwowa, będę musiała z Rozgwiazdą się rozstać. Pierwszy tydzień będzie najgorszy, potem się pewnie przyzwyczaję.

Dużo zależy też od tego z kim zostawisz Tosię. Gdyby moja mama była na miejscu bez obaw wracałabym do pracy... Planuje iść na wychowawczy, choć boje się, że wróce do pracy szybciej niż mi się wydaje z powodów finansowych :zawstydzona/y::-(

mi macierzyński skończył się 19.01, a 20-21 mam 2 dni opieki nad dzieckiem, od 22 idę na wypoczynkowy za 2009, a później na wypoczynkowy 2010, ale czekam na odpowiedź z pracy ile mi go naliczą na rok 2010 :baffled:

A ja już ostatnie 4 dni na macierzyńskim jestem. Jak go zaczynałam w sierpniu to wydawało mi się tak długo. Od wtorku zaczynam wykorzystywać urlop za 2009 i 1 marca wracam do pracy. Już zaczynam być nerwowa, będę musiała z Rozgwiazdą się rozstać. Pierwszy tydzień będzie najgorszy, potem się pewnie przyzwyczaję.
ja od poniedziałku (25.01) jestem na urlopie...najpierw zaległy a potem 6 dni z 2010.. i też od marca do pracy. Zulejka a z kim zostawiasz Tosię? Ja Zosię z moją mamą.. już powoli przyzwyczajamy Małą do zostawania coraz dłużej z babcia. i idzie nam całkiem dobrze... pewnie ja to gorzej od Zosi zniosę :baffled: bo już teraz płakać mi się chce jak pomyślę że nie bede miec jej przy sobie cały czas..... :-(

reklama
współczuję wam tych powrotów do pracy :-(
ja po urlopie wypoczynkowym wybieram się na wychowawczy i na szczęście będę mogła nadal się opiekować Mają :-) ale w końcu nadejdzie dzień, kiedy będzie trzeba wrócić do pracy, a wtedy też będzie mi ciężko :-:)-:)-:)-(

Do góry