reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

u nas też dziś były płacze i stękania (na szczęście przez sen)

przedwczoraj Gunia nie spała od 25-2 w nocy, tylko tata był w stanie ją utulić, więc mój M siedział z Agatka na ręku, a ona biedna wtulona w niego spała:sick:

kiedy wyjdą te zęby?! mogłyby już wyjść wszystkie

reklama
Mokkate, u mnie to chyba za karę bo pierwsze osiem zębów wyszło praktycznie bezboleśnie (dla mnie- Igę pewnie trochę bolało..). Zresztą i tak nie jestem do końca przekonana czy to od zębów, może się jakiś wirus jeszcze przyplątał..w każdym razie oprócz minimalnego katarku nic więcej nie widzę . i mam nadzieję że nie zobaczę.
no tylko te zęby chcę już zobaczyć:-D

U Patryka ida dolne czworki (chociaz sama nie wiem bo moj maz twierdzi ze to jakies dalsze zeby). Troche marudzil w nocy ale gorzej bylo jakis tydzien tremu.To juz 9 i 10 zabek.

Ja byłam dzisiaj z Mateosiem u dentysty. Obejrzała jego zębolka i stwierdziła że rzeczywiście niewielki osad sie pojawił. Kazała czyścić pastą bez fluoru po kazdym jedzeniu. Za jakieś pół roku mamy iść znowu i w razie czego będziemy lapisować - teraz nie mozna tego zrobic bo Mateusz buziaka nie chce otworzyć:no: mam nadzieje, że nic sie nie będzie z tym działo. Kurcze słodyczy nie dostaje, w nocy jeśli sie obudzi pije wodę, wybieram wszystko bez cukru i co.......:baffled: oj żeby nie odziedziczył po mnie zebów bo ja od zawsze miałam z nimi problemy:wściekła/y:

lolcia, nawet nie strasz!!! ja daję Agatce kaszkę bobovity, a tam jest cukier:wściekła/y:
chyba też będę na wszelki wypadek szorowała Agatce ząbki po każdym posiłku

lolcia, nawet nie strasz!!! ja daję Agatce kaszkę bobovity, a tam jest cukier:wściekła/y:
chyba też będę na wszelki wypadek szorowała Agatce ząbki po każdym posiłku
osinka no akurat kaszke z bobovity tez daje, bo nie mam pomysłu na cos innego w zamian a Mateusz kaszke bardzo lubi. Pytałam dentystki jak to jest że takie małe dziecko i juz sie zaczyna coś dziać z ząbkami mimo że się o nie dba- powiedziała że tak się zdarza, dobrze ze wcześnie zwróciłam na to uwage.

no właśnie lolcia - nie ma kaszek bez cukru, w każdej smakowej jest cukier i nic nie poradzimy

moja Agatka na śniadanie dostaje kleik kukurydziany, a na wieczór kaszkę - chyba zmienię kolejność, by na noc ząbki nie były atakowane przez cukier

My próbujemy mycia ząbków z lusterkiem. Mam nadzieję, że pomysł synkowi się spodoba :-)
Rano śmieje się, jak ja myję zęby. Daję mu wtedy jego szczteczkę silikonową, którą gryzie, ale to zawsze coś. Wieczorne mycie to poważniejsza sprawa - nakładam szczoteczkę na palec i myję mu ząbalki pastą bez fluoru.

reklama
no i mam za sobą tragiczną noc - Agatka rzucała się, stękała przez sen i płakała z bólu:eek:
francowata dwójka jeszcze się nie przebiła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry