reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

witam was :)
Moje dzieci chore. Mała ma ciągle katar i mały złapał od niej, na szczęście prócz kataru nie ma nic z gardłem. A mała od antybiotyków dostała takich odparzeń pupy, że od dwóch tygodni nie mogę nic z tym zrobić i jeszcze jej na pośladkach się porobiły. Lata cały dzień bez gaci i nic nie działa. A kupy to ma jak niemowlak leiste i tak ciągle od urodzenia. Potrafi tak z trzy dziennie robić, a je wszystko i kotlety i serki i słodycze. To chyba zależy od przemiany materii, bo ona rzadko ma kulkowate stolce.
A ja szukam prezentów i zdurniałam co mam kupić dla mamy i dla syna.

reklama
hej kroma
biedne dzieciaczki, duzo zdrowka zycze, moge ci poradzic na odparzenia cos ale sie nie przestrasz tylko,
jak mala myjesz rozrob wode z octem winnym nie musi byc jablkowy moze byc inny ale winny, proporcje tak okolo 1 lyzka na 1litr wody, chodzi oto zeby nie szczypalo a po myciu osusz,umyj tylko pupe
u nas mloda miala takie odparzenie miedzy pachwinami ze zadne kremy nie pomagaly a miala az takie krosty i bralam taka mieszanine na watke i przemywalam je pachwiny 2 razy dziennie i po 4 dniach prawie nie bylo, a mloda miala kupki zadkie takie z pianka bo miala nietolerancje nabialu a teraz ma tylko alergie:dry:

Daffi ja jak już pisałam moja mała nie ma problemów ze stolcem a je wszystko jak odkurzacz, potrafi wieczorem zjeść z ojcem jajka i parówkę, na obiad kurczaka i ma normalne stolce, w wręcz papkę. Rzadko ma zatwardzenie. Ja jej daje owoce ale nie je ich w dużych ilościach, za to rano je ze mną płatki owsiane zmieszane z kukurydzianymi i z siemieniem lnianym. Ja to jem zawsze a on ode mnie, lubi to, nawet jej nie słodzę. Spróbuj jej przemycić gdzieś siemię lniane, bo ja jak miałam problemy i zaczęłam jeść rano płatki z siemię to od razu lepiej. I sok z buraków działa na rozluźnienie stolca, ja jej mieszam z Kubusiem, bo samego by nie wypiła. Owoce jej dawaj nad-czo, bo owoce się nie trawią tylko wchłaniają po 30 minutach. Herbatki koperkowe działają bardziej na gazy, może niech je więcej zup. Ja jak przeszłam po porodzie na dietę, żeby nie mieć zaparć, to kazali mi zupy jeść i pomogło.

Pr mnie też pod koniec plecy bolały, już masz co nosić w brzuszku i jeszcze tyle roboty jest przed świętami. Ja jak się narobiłam w ciągu dnia to wieczorem miałam aż skurcze. A jak urodziłam i wszystko wracało do normy to plecy mnie jeszcze bardziej bolały. Musisz spróbować ciepłego prysznica na plecy, na mnie to działało.

hej kroma
biedne dzieciaczki, duzo zdrowka zycze, moge ci poradzic na odparzenia cos ale sie nie przestrasz tylko,
jak mala myjesz rozrob wode z octem winnym nie musi byc jablkowy moze byc inny ale winny, proporcje tak okolo 1 lyzka na 1litr wody, chodzi oto zeby nie szczypalo a po myciu osusz,umyj tylko pupe
u nas mloda miala takie odparzenie miedzy pachwinami ze zadne kremy nie pomagaly a miala az takie krosty i bralam taka mieszanine na watke i przemywalam je pachwiny 2 razy dziennie i po 4 dniach prawie nie bylo, a mloda miala kupki zadkie takie z pianka bo miala nietolerancje nabialu a teraz ma tylko alergie:dry:

moja ma podobnie aż krostki i na pupie to aż ranki, a kupy ma leiste od zawsze tylko po antybiotykach mocz silniejszy. spróbuje z tym octem.

to nie dobrze ze ma takie kupki, moja wlasnie miala takie po nabiale glownie po mleku, jakby mloda szczypalo zawsze moze to pozniej woda zmyc albo podmuchac, nas uratowal ocet pare razy nawet mnie, mi sie skora pod pachami odparza latem, ale nie koniecznie od potu nieraz mam od antyprespirantu i to mam az taka czerwona wybrzuszona a swedzi ze mozna sie wsciec
daj znac czy pomoglo?

Katgen, kobieto, ja jak poparzona co 5 min na tajny zaglądam czy coś napisałaś a Tu od pół godziny wiadomość na otwartym:happy::laugh2: Cieszę się niezmiernie że wszystko ok!!!:-):-):-)

hej..

Katgen super ze siostra ok...:tak::tak:
ciesze sie :tak::tak:

kroma zdrowka dla maluchow :tak::tak:

my siedzimy w domu chcialam isc na sanki a dzieciaki nie chca
wola gapic sie w bajki ech...

reklama
Do góry