reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
tak wiem wiem

a teraz zgroza wczorajszego wieczoru
po godz 20 zachcialo mi sie robic ciasto, wsadzilam gdzies walek i chialam go wyciagna z blach
i gora szafki ma taka deche co by na tym blat polozyc, nie wiem jak ja to zrobilam
ale zejchalam w ta deche palcem i oderwalam tzn( odszedl ale sie trzyma)sobie kawalek paznokcia od skory, nie wiedzialam co z bolu zrobic, jak po 5 min jakos bylo to pozniej bylo gorzej palec mi zdretwial, omalo z bolu nie zemdlalam, niedobrze mi bylo
dopiero po 2 godzinach jakos bylo ok ale rwal mnie caly wieczor jakby mi ktos tam szpilki wbijal:dry:

halo
future- i jak helence poodba sie pokoik? i jak ty sie czujesz
megi- a co u ciebie jak znosisz ciaze?
ciacho- uuuu wspolczuje musialo bolec mnie ostatnio mloda ugryzla w palec jak jej dawalam kanapke myslalm ze sie zesikam z bolu

a wpadlam jeszcze na chwile
babcia pojechala do kosciola,a ja jestem kucharka:-)
dzieci poszly na podworko to chwila ciszy...:tak:

larvunia a no jestem,musielismy przyjechac pozalatwiac kilka spraw:tak:
ale jutro wracamy popoludniu....

ciacho wspolczuje az mi ciarki przeszly :tak:

pr jak tam synus ??:confused: grzeczny ??

Pozdrawiam !!

Hejka my już po kościółku, ziemniaczki się gotują do tego nuggetsy z kurczaka i tak nie wiem czy Zuzia będzie jadła...później do koleżanki na herbatkę i babeczkę no i jakoś dzionek zleci:tak:
AniaPR- dziękuję że pytasz, dobrze znoszę ciążę, wręcz jej nie czuję jak narazie hehe, zaczął się ostatni tydzień pierwszego trymestru a ja jeszcze nic nie przybralam na wadze hm:/ zresztą z Zuzią przybrałam tylko 13 kg na całą ciążę-mało:tak: Zobaczymy jak będzie z czasem:) A jak ty sprawdzasz się w roli podwójnej mamuni??:)
Madzia fajnie że sobie wypoczywacie na wsi, trochę spokoju, szkoda że co dobre szybko się kończy, trzymaj się;-)

ciacho- to miałaś wypadek z tym palcem, aż mnie mój rozbolał.

Ja się obżarłam i nic mi się nie chce.

Ja wróciłam od koleżanki niedawno a mój dziś coś cisza nie odzywa się:( no ale pewnie kiepskie połączenie z netem, bywa:/
ciacho- wspólczuję bólu palca wrrr wiem jak to boli, mnie kiedyś zszedł cały paznokieć fuj, ale u mnie to był wypadek w pracy za co mój pracodawca nic nie nie zapłacił bo się wywinął skubaniec:/

reklama
heloł laseczki! no mam chwilkę ;)
mała jest cudowna tfu tfu, płacze mało, zaczyna jeść dużo (pół na pół-trochę cyca, trochę butli), śpi jak aniołek. w nocy wstawałam 3 razy, ale jak zasneła o 12, to potem wstałam o 4, a potem o 7,30, wiec nie mogę powiedzieć,że jestem zmęczona. Pierwssza kąpielka odbyła się przy udziale mojej mamy, ale nie było żadnej łezki, a za to usmiech od ucha do ucha. Dziś ma 6 dni ;) Jest słodziutka, a wodę i spanie lubi chyba po mamuni. Mam tylko nadzieję, że będziecie moją podporą w wielu sprawach, bo ja niedoświadczona jestem. teraz mała ma np kupke luźną i sie zaczęłam denerwować, żeby się nie odwodniła albo coś, ale nie łacze,że boli ją brzunio, tylko pierdzi głośno...Jak coś wiecie na ten temat, to dajcie znać. i przypominam, że karmie poł cycem, pół sztucznie...

och mogłabym się rozpisywać na jej temat, ale w zasadzie, to nawet nie nacieszam się nią do końca, bo ciągną mnie jeszcze bardzo szwy, i bardzo bolą plecy. w szpitalu miałam okropne łóżko, zapadające się, jak małą karmiłam to się garbiłam, no i oczywiscie wychodzi znieczulenie w kręgosłup.

ale prócz tego mogę powiedzieć o świetnej porodówce, w sensie babek, bo naprawdę były kochane, trzymały za rękę, zagadywały i rozśmieszały, zeby rozładować napięcie...
operował mni sroka i wójcik. Sroka bada dość boleśnie,ale zna się na rzeczy. Wójcik przemiły i wszycy mówią, że Helenka to piękne imię.

Larvunia ja na Twoim miejscu nie sugerowałabym się tym, jak kto mówi na Alicję. Jeśli Ty będziesz mowiła Alicja, a nie Ala, to ona też bedzie chciała, żeby tak na nią mówić. Ja mowię Alutka ;)

a dla Heli mamy już wiele zdrobnień, ale o tym kiedy indziej.

PR - o ile pamiętam to Ty pytałaś, czy się Heli podoba pokoik, w zasadzie to nic nie mówiła, ale włóżeczku śpi jak aniołek, lampka w nocy nie parzy w oczka, wiec nie krzyczy za mocno. a czy jej się podoba, to się okaże.

bardzo wam dziękuję za wszystkie życzenia, dodawało mi to otuchy w szpitalu. aha mała dostała w pierwszej minucie 9/10 pkt, a po 3 minutach juz miała 10/10 ;)
dobra lecę na nią popatzreć.
love
An.

Do góry