reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
zjadla wlasnie troche cycka, troche dokarmiam butlą, dwie kupy, jedna po drugiej, i śpi aniołek ;)

wiecie co dziewczyn7y, najśmieszniejsze jest to, ze u niej na żadanie to jest co 3 godziny ;/
a jak ją wybudzam, to wogóle nie chce, zamyka ślepka i dalej śpi. ale jest usmiechnięta, różowiutka i wydaje się szczęśliwa.
dziś jade po wage dla niej, to zobaczymy jak to jest z jej wagą ;***

ja tam dalabym spokuj, mala sie dopiero uczy zyc i Ty tez... co za roznica czy zje za 3 czy za 3,5 godziny... dajcie spokuj. Jakby wogole nie jadla to bym sie martwila albo dwa trzy razy w ciagu doby! Dajcie malej zyc jak chce swoim rytmem ;-) Wsio sie unormuje i niedlugo bedzie nasza Future exspertka :-D

a ja z pierwszym dniem wiosny mam i dzien lenia ;-)
w wannie chyba z godzine sie tuplalam :-D

a tak wogule to bardzo dziekujemy za zyczonka:-):-)
a tak ciasteczko w spokoju moglam posprzatac,i wogule szybciej robota idzie:-)
david przyszedl zmeczony mam nadzieje ze zasnie szybko:-)
ja jzu drugie pranie wstawilam z posciela:-)piekna pogoda na pranie:-)
larvunia osz ty :-)ale ci dobrze:-)

Hej
Dawidku wszystkiego najlepszego na 2gi roczek

Future -zgadzam sie z Larvunia w 100% wazne ze je .Ja tez nie wybudzałam mojej na karmienie a po paru tyg sama budziła sie co 3h z zegarkiem w ręku.W nocy jadła o 12 ,6-7 i później od 9 co 3h.Kupkami tez sie nie przejmuj puki nie są zielone albo z pianka ,nawet dobrze ze ma luźniejsze przynajmniej z kupką sie nie męczy.U nas kolki zaczeły sie po 2 tyg życia mam nadzieje ze Was to ominie.
Mycha ,Megi -poprawy nastroju zycze walnijcie sobie coś słodkiego na miescie na poprawe humorku
Marzenka ,Ciacho,Larvunia,Kroma,Martucha,Myszka.buziaki
Sorki jak kogos pominełam Miłego dnia wszystkim

Future- dzieci są różne a ona z głodu nie umrze, sama się upomni, poza tym jej się jeszcze zmieni, jednego dnia, dziecko je co 3, a drugiego co godzinę. Ja karmiłam na początku tylko cycem i na żądanie, teraz dokramiam butlą, więc też ciężko mi wyliczyć jak karmić, jak płacze, lub się denerwuje to daje mu jeść, albo pić. A ty małej możesz tylko wodę z glukozą.
W nocy jest najlepiej cyckiem, bo to najzdrowsze mleko, ma więcej kwasów Omega, bo jest tłuste.
A jak tak dużo śpi to niech śpi, jak ją zważą i nic nie straci na wadze to nie będziesz musiała jej wybudzać. I jeszcze do was położna przyjdzie, tylko musicie zgłosić że dziecko się urodziło w przychodni.
A witaminy dajesz?

Ja wróciłam ze spaceru, zjadłam sałatkę i kawałek pizzy i odpoczywam.

Hej
Ja przed spacerem chyba ...pożarłam sie z moim grrr
Larvunia dzieki Kayuśka oki szaleje po domu w gaciach i górze od piżamy nie chce sie dac ubrac skubana o śniadaniu juz nie wspomne za tu zaraz czas na obiad.Przegłodze potworka to sama zawoła.
A jak Marcelek???

A no właśnie przypomniało mi sie jak mała sie urodziła i byłyśmy w szpitalu jeszcze to jadła co 30 min po 15ml póżniej wszystko ulewała ,czasem nosem jej szło a ja na zawał umierałam.Do tego co chwile kupska ze smułka po same pachy i zero pomocy a od pielegniarek na noworodkach tez trudno było sie czegoś dowiedziec i kazda co innego gadała .Jedna ze mam karmic co 3h a druga ze jak sie drze to dac cyca albo butle.No i ten nacik na karmienie cycem mnie dobijał. Koszmar dopiero jak do domu wróciłyśmy to w 1 dzien wszystko sobie ułożyłyśmy po swojemu i było git.

Kroma daj sałatki :)

A my 2 kwietnia robimy Kayce 3cie urodzinki chyba mnie pogieło z deko bo ma być 11 osób +5dzieci wiec chyba zaczne modlic sie o ładna pogode a miałam tylko dla dzieci przyjecie zrobic buuuu

Ostatnia edycja:
no to befatka szalejesz ;-)
no i dobrze, odskocznia od codziennosci takie urodzinki ;-)

ty sie pozarlas ze swoim a mi mojego brakuje... bbuuu... ciagle pracuje i pracuje ggrrr... chce juz wakacje! :confused2:

reklama
Larvunia dzięki, ale to nie tylko humory ciążowe ale coś niestety więcej i coś poważniejszego - nie mam już siły i nie wiem jak sobie poradzić :-( na dworze cieplutko, byłyśmy trochę tu trochę tam i tak do 13 zleciało ... teraz młody śpi a Ja jem kanapki z serkiem żółtym, pomidorkiem i ogórkiem bo taką zachciankę miałam ;-)

Do góry