reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

blond no pewnie, zawsze mozna sprobowac. a jak nie to nie. moja jadla i 1 i teraz 2. chociaz robie jej tez rozne rzeczy na krowim mleku, ale generalnie do potraw tylko, budyniek, albo manne. wczoraj rogalik maslany zalany mlekiem. ale rano, czy na wieczór, czy w podrózy to babydream i mowie ona się trzęsie. jak ide i potrząsam butelką, to już buzie otwiera. a jeszcze 3 metry do niej ;) no i z tego co smakowałam, to jest malo słodkie. jak humana. a jednak bebiko (albo bebilon) są bardziej słodkie.

jado do gorzowa ;-)

reklama
z mascią ELOCOM trzeba uważać, to silny steryd, mogą zostawać po nim plamy, szczególnie na twarzy bardzo trzeba uważać. A wiem bo od paru lat go używam, bo tylko to na moje atopowe zapalenie skóry działa.

Dzień dobry.

no a ja smaze pieczarki i nie wiem co z nimi dalej zrobic ale mielismy ochote i pewnie beda bulki z pieczarkami:)niezdrowo jak cholera na noc ale co tam. jutro W jedzie i znowu sama 2 tygodnie:(buuuu
Megi, Mycha a ja z synem pani fotujmy chodzilam do szkoly, on rok starszy ode mnie.pol dnia zastanawialam sie skad to nazwisko znam.
Owca ja tak kiedys 2 zakiety z allegro dostalam tyle ze identyczne. jeden wyslali poczta a drugi kurierem. napisalam maila do nich ale nie odpisali wiec nie odeslalam im. ich blad i nie bede za wysylke placic wiec mam 2 jeden u siebie a drugi u mamy i nie musze wozic:)
Katgen zdjecia dodalam :p
Mycha skad ja to znam to gledzenie hehehehe. czasami to juz nawet nie wiesz co mowi a i tak przytakujesz :D kolezanka kiedys mi opowiadala ze jej mloda tez tak chodzila caly dzien i jej gitare zawracala, z 6 lat miala. i ona jej tylko odpowiadala po jakims czasie juz od niechcenia tak tak, ok, tak mozesz itp... i jak bardzo sie zdziwila jak do kuchni weszla:)patrzy a tam jej corka mikser w rece i babeczki z kolezanka robi:D:D:D:D to oczywisice krzyk na nia , ze jak to , ze nie wolno, ze za male sa, piekarnik wlaczyly i wogole a ta ze przeciez mamo mi pozwolilas :)teraz juz woli jej sluchac bo zaraz sie zgodzi zeby na piwo poszla i nie bedzie o tym wiedziec :D

Blond a Ja nie raz tak samo robiłam, już ze zmęczenia nie rozumiałam co on do mnie mówi, przytakiwałam już później na wszystko a pewnego razu wchodzę do kuchni a czort skrobał się na dość wysoki stołek czyt. taboret i chciał sięgnąć po płatki nosz myślałam że zawału dostanę. Teraz jak nie wiem co mówi i mu przytakuje a widzę że leci do kuchni czy do drugiego pokoju to od razu idę za nim... :tak::-D

Witam dziewczynki ... ale naskrobałyście od wczoraj :)
Tyle co pamiętam : Madzia - to masz dwie komody :) mi też raz dali dwa zestawy ogrodowe, noż ich problem ... hehe
Larvunia - wytrwałości i zdrówka dla Misiuni - ale przejdzie i będziesz miała z głowy - moja jeszcze nie miała Ospy więc wszystko przede mną ...
Marzenko - długo u was ten remont ale będziesz miała ślicznie, my właśnie skończyliśmy kuchnię :))) jestem zadowolona hehe zostaje sypialnia salon i łazienka ale to ze spokojem ... a kuchnie i korytarz robiłam sama z Marciniem w dwa dni ależ jesteśmy z siebie dumni hahaha
Dziś musze placki upiec, mama mi piecze torta i zastanawiam się nad jakimiś sałatkami - nie chcę wielce wyprawiać tych dwóch latek no ale na stół coś musze postawić bo gości będzie masę w sobotę ...
Dziewczynki szukam pomysłu na prenzent na gwiazdkę dla Amelki. Na urodzinki kupiłam jej złote kolczyki, organki i wczoraj symbolicznie dostała wielką maskotkę Georga - małpki ale się cieszyła wszędzie z nim chodziła i nawet spała :)
No nic śmigam do pracki muszę zrobić listę pracowników do premii świątecznej

Madziarena gdzie kupiłaś tę maskotkę Georga i ile za nią dałaś i jaka jest duża bo Mój Wojtuś przepada za tą bajką to może bym kupiła taką maskotkę... :tak: aha i to chyba Ty miałaś Mi na tajnym napisać gdzie mieszkasz... :tak::-p czekam czekam i się doczekać nie mogę :no::-p

Witam was. ledwo na oczy patrzę:errr:...komu kawy komu???
W nocy w miarę ok 2 razy wstawałam do Pawełka, wieczorem był strasznie marudny, nic go nie bawiło nawet noszenie na rękach, kołysanie ...późno zasnął a ja z nim. Dziś już widzę pogodniejszy, śmieje się i w ogóle...maltretuje pieluchę tetrową wkładając ją do buzi:biggrin2: Śpiąca jestem i zmęczona jakoś, pogoda dupna jeszcze mam szaro w mieszkaniu jakby się ściemniało:dry:
Mycha a niby miła babka z tej Fotujmy tak wywnioskowałam ale wykład mi dała, praktycznie zaleciła mi kąpiele małego w czymś takim (podała nazwę ale doczytać nie mogę bo pismo jak kura pazurem) bo niby ma suchą skórę na nóżkach, na cimieniuszkę zapisała jakiś krem AA ponoć nie tani no i zauważyła że na policzkach ma zaczerwienienia takie chropowate troszkę to niby na mleko uczulony i mam mu podawać NAN Pro ale HA kurde tylko on jest droższy od zwykłego nan pro...także widzisz pierwszy raz u niej i takie zalecenia a jak chodziłam do Wierzbickiej i nadal do niej chodzę to niczego się nie czepiała...akurat wczoraj musieliśmy trafić na inną dr:sorry2:

Megi no ogólnie ona nie jest jakaś tam wredna zołza bo miło się z Nią rozmawia, ale po prostu to Ona nazwijmy rzecz po imieniu prawie ZABIŁA NAM DZIECKO :-( I dlatego jeśli niema innego lekarza a muszę pilnie iść do lekarza to albo w ostateczności rejestruję się do niej albo wieczorem jak przychodnia jest zamknięta to jedziemy na izbę przyjęć....
Ja mam taki krem z AA na ciemieniuchę on nie był na receptę, kosztował 20zł bez paru tam groszy.
No i nie powiem że nie bo Ona często lubi przepisywać dosyć drogie leki, nie raz po wyjściu od niej z gabinetu 100zł jak nie więcej zostawiałam w aptece.... :baffled:

ale mi Misiule wysypalo :-( masakra
a wymazac ja tym bialym to mistrzostwo swiata... jak ona fika na przewijaku tak wszystko wokolo ciale mam biuale :dry:
i ona tez wszedzie biala... wszystko biale :dry:
stanowczo lepiej miec starsze dziecie z ospa a nie takie malunie... bynajmniej jak dla mnie...

ciacho
albo sa tylko czasu nie maja odebrac, tez tak bywa
owca, marzenka, megi, blond czesc ;-)

Larvunia ZDRÓWKA wiem jak to jest smarować takiego malucha, u Nas z Wojtkiem na początku nie dużego problemu ze smarowaniem bo On z minuty na minutę tracił siły :-(i w sumie leżał bezczynnie tylko płacząć, straszny to był widok :-( no ale na szczęście to tylko smutne wspomnienia już więc z jednej strony się ciesz że Ona wierzga przy malowaniu tym pudrem :tak:

:biggrin2:

blond ja jestem na mleku kozim wychowana. bo podobno mialo eliminowac alergie...i co??? i nico ;)

a co do mleka, to powiem wam, ze moja mała była na humanie, bo on nana miala bardzo kolki. pozniej byla na hippie, ale hipp bio combiotik 39zł za duzą puszke 800gram. i znalazlam w rossmanie mleko babydream, o skladzie prawie identycznym jak hipp combiotik. i od 3 miesiaca zycia jestesmy na tym mleku. 600gram kosztuje 15.99. i malej barrdzo służy i aż się trzęsie za mleczkiem...

Future Ja tak właśnie patrzyłam się na te mleko w rossmanie ale pierwszy raz na oczy takie widziałam i bałam się bo nie wiedziałam co to jest, nigdzie nie reklamują ani nic więc nie zaryzykowałam, używam z tej firmy babydream pampersów bo od oryginalnych pampków Jaś cały czas był odparzony a przy takich nic mu nie jest, pupcię ma czyściutką bez żadnych odparzeń ani nic a paczka kosztuje niecałe 15zł z 42szt więc za 84szt płacę coś w granicach 28zł :tak: :tak: więc nie dużo więcej niż te co są w biedronce :tak::biggrin2:

Madzia a raczej Owca :-p jak skończę dziś pierniczki to wieczorem się pochwalę a jak nie zdąrzę to jutro pokażę :tak::biggrin2: a co do komody to niech się nie odzywają będziesz miała za friko nową komodę :tak:

kopnijcie mnie w zadek :dry: nic mi sie nie chce :sorry2:
Mloda marudna - goraczki uf nie ma... ale jeczy caly czas :-( nic zrobic nie da
nic mi sie nie chce a jak juz zbiore sily i zaczynam cos robic to daje mi do wiwatu mloda

a tak wogole to cos bym zjadla, ale nie wiem co...
czuje sie jakbym przed @ byla :baffled:

Mycha w Biedronce są teraz maskotki po 19,90 chyba - to nie jest orginalny Geogre ale małpka podobna bardzo a moja Amelka ledwo ją zauważyła od razu wołała mama Dziordź dziordź haha :)

wrocilam
wygralam :)sad oddalil apelacje. nawet mnie nie przesluchiwali dzisiaj tylko zapytali czy podtrzymujemy i tyle. poczytali to co wczesniej bylo, nasza historie, i po kilku minutach wyrok byl ale najlepsze ze ten k.....:wściekła/y: sie odwolal tez od drugiego wyroku tzn o pozbawienie praw i dalej bede czekac na jeszcze jedna rozprawe bo jak twierdzi to on wcale nie zaniechal razaco obowiazkow rodzica. a niewazne ze w ciagu 3 lat widzial go raz....ale niezaniedbal. nosz kurna. i to wogole wszystko przez mojego W bo napisal ze nie przyjezdzal bo sie go bal....aaaaaaaaaaaaaaaaaaam
Larvunia lacze sie z Toba w tych nerwach i bolu....
i jeszcze W pojechal dzisiaj na 2 tyg w trase i na koniec musielismy sie pozrec. norma. chyba sie dzisiaj zamkne w piwnicy dzisiaj zeby mnie nikt nie znalazl bo moge byc grozna dla otoczenia :wściekła/y::dry:

reklama
Blond współczucia, co za @#$%^&*()_(*&^%$

Mycha, dzięki za wyjaśnienie, ja do tyłu z bajkami, u nas tylko wybrane na dvd, Kubuś Puchatek, Potwory i spółka, świnka peppa, Dora poznaje świat i inn.

Do góry