reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

reklama
megi chodzilo mi o to ze tak blisko domu to i zwiac mozna do zonki na chwile:-):-):-Dtak zeby nikt nie wiedzial hehe
katgen ciuszki cudne sliczne spodnie,ja wlasnie przenioslam sie z laptopem do goscinnego a dawidka polozylam na lezak otworzylam balkon i tak sobie wdycha,chcialam z nim wyjsc bo sloneczko wyszlo ale ten wiatr falszywy jest hehe,ja zrobilam te placuszki moj wcisnal caly talerz:-)a teraz popijam se capuccinko:-)
laski weszlam na ta strone wielkie zarcie:szok:rany jakie tam przepisy:-)tanie i szybkie:-)tyle juz zapisalam w ulubionych ze na dobry miesiac mam obiady hehehehe.

Katgen suuper ciuszki a szczególnie tuniczka!

Magda udanej zabawy:-D

No to Megi jak będziesz jeździła w odwiedziny do męża to zapraszam. Będziesz miała po drodzę:-D:-D:-D

Zaraz Wam coś pokażę....

Żebym to ja miala czym do niego jechać:-D a zresztą to na poligonach nie ma chyba odwiedzin:no: muszę jakoś przeboleć jego nieobecność i tyle:tak:ale myślę że kiedyś tam zajadę do ciebie, zawsze możesz też do mnie zawitać jak będziesz w M-czu:tak:

A na tę stronę wielkie żarło muszę wejść i obadać przepisy:-D

megi chodzilo mi o to ze tak blisko domu to i zwiac mozna do zonki na chwile:-):-):-Dtak zeby nikt nie wiedzial hehe
katgen ciuszki cudne sliczne spodnie,ja wlasnie przenioslam sie z laptopem do goscinnego a dawidka polozylam na lezak otworzylam balkon i tak sobie wdycha,chcialam z nim wyjsc bo sloneczko wyszlo ale ten wiatr falszywy jest hehe,ja zrobilam te placuszki moj wcisnal caly talerz:-)a teraz popijam se capuccinko:-)
laski weszlam na ta strone wielkie zarcie:szok:rany jakie tam przepisy:-)tanie i szybkie:-)tyle juz zapisalam w ulubionych ze na dobry miesiac mam obiady hehehehe.

Marzenka dam Ci radę-wybieraj przepisy które mają dużo komentarzy-ale nie krytycznych:-D no i te które wiele razy były dodane do ulubionych. Zaletą tych przepisów jest przede wszystkim to,że są proste i tanie:-D:-D:-D

Mogę wysłać Ci linki wypróbowane przeze mnie:-D

ja na chwile zaraz tu zeswiruje tak dzieciaki wariuja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

natalka wow ale smaka mi zrobilas..mniam a powidz jaki masz przespis na pizze??
ja mam przepis na pizze wlasnie z tej strony to ja robilam juz i wyszla...

mozesz podac na ciasto :tak::tak:

bo ja tez 2 razy robilam...

marzenka a twoj dzis w domu??

mam smak na capucinko dawno nie pilam....dobra uciekam juz
a mloda tylko pyta co chwile kiedy idziemy juz doczekac sie nie moze....

dobra spadam narazie papa

Magda ja nie mam konkretnego przepisu na pizzę-robię z tego co mam w domu albo wzoruję się na ulotkach z pizzeri:-D

na ciasto mam bardzo dobry przepis:

rozczyn:
1/2 kostki drożdzy(czasem 3/4 kostki-to zależy czy robie placek czy pizzę-na placek więcej)
1/2 szklanki ciepłego mleka
1,5 łyżeczki cukru

w misce kruszę drożdze zalewam ciepłym mlekiem i słodzę-wszystko mieszam trzepaczką żeby wyszło takie mleko drożdzowe:-D przykrywam i odstawiam na 15-20 minut-aż rozczyn wyrośnie.

Do dużej miski (w dużej dobrze się wyrabia) wsypuję 3 szklanki przesianej mąki (nie trzeba przesiewać ale ja tak robię) dodaję jajko, szczyptę soli wlewam gotowy rozczyn i 1/2 roztopionej kostki margaryny do pieczenia. Wszystko mieszam i w międzyczasie dodaję mąki. Wyrabiam ciasto (nie może się kleić do miski i rączek:tak:) przykrywam i odstawiam na jakieś 40 minut:-D

jak podwoi swoją obiętość to znowu wyrabiam, wałkuję i na blache:-D:-D:-D

na placek drożdzowy

w momencie kiedy wrzucamy wszystkie składniki do miski dosypujemy jeszcze 150 g cukru i dolewamy 3/4 szklanki ciepłego mleczka-wtedy trzeba też wsypać więcej mąki;-)

ciasto jest smaczne i puszyste:tak::-)

reklama
Kacperek chyba bedzie miał anginę bo mówi że coś mu w gardełku siedzi i tak strasznie kaszlała aż zwymiotował
icon_cry.gif
. niedługo idziemy do lekarza to dowiem się wszystkiego

Jedzonko wygląda smakowicie ale ja nie mam kompletnie apetytu wmuszam w siebie trochę jedzenia żeby Cypuś miał co cycolić.

Do góry