Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
reklama
Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
Oskarek po szczepieniu. Troszkę zapłakał. Ale raz dwa zapomniał
Ma równe 3 miesiące. W dniu porodu 3550 , dziś 6200. Obwód główki 41,2, obwód klatki piersiowej 37,4. Zdrowy. Podnosił głowkę (moze nie super mega wysoko ale podnosił), lekarka nie miała zastrzeżeń
Następne szczepienie 10 lipca.
Za godzine gdzies wybywamy do tesciowej na imienino - urodziny
Marzenka- współczuję córci bóli ząbkowania a tobie nie przespanych nocy. A z drugiej strony to gratulacje tylu ząbków. My mamy wybity pierwszy dopiero i to kawałek się wynurzył. Więc zanim będzie dostawał to akurat roczek skończy,
Agnis- szalejesz w kuchmi. Ja to jakoś nie lubię ciast robić. M mi robi zawsze jak mam na jakieś ochotę. Gratulacje 3 mcy.
Owca- no to prawie jak zima 8 stopni. U nas tez nie ciekawie, ale jutro ma być lepiej.
Ja jutro jadę na zawody do chrześniaczki. Ostatnio wymiata na basenie i w Niemczech zdobyła złoto i jeszcze jakieś inne ale nie wiem w jakich stylach, bo się pogubiłam. Dzieciaki lubią chodzić i oglądać zawody w pływaniu. Poszły spać o 18,30 bo się nie mogły doczekać.
Jak wiecie tesciowa miala impreze. Przyjezdzamy a tam glosno jak w ulu. Okazalo się ze niezapowiedzianą wizytę zrobiły jej byłe pracownice (tzn tesciowa juz nie pracuje bo jest na emeryturze)... Oczywiscie wszystkie zachwycone oskim...Moje ciasto zrobiło furore..podobno no ze takie wysokie i smaczne itd..zapunktowalam w roli zaje.bistej synowej No ale tak sie rozsiadly ze miejsca dla nas nie bylo. Tesciowa zażenowana bo nie miala az tyle swojego ciasta (bo kupila) i moje podratowalo impre.
Ale to to pikuś. Dwie z nich ulotnily sie po 15 min...a Oskar jak zaczal plakac to za chiny nie moglismy go uspokoić..no masakra...a to mleko a to buju buj a to rozbieranie, potem ubieranie..no cuda wianki...
W koncu mnie olśnilo - uwaga nie smiac sie - ktoras jedza go zauroczyła no taka mysl..bo "tonacy brzytwy sie chwyta"...poszlam....nie smiac sie - zlizalam mu czolo 3 razy i splunelam za lewe ramie (metoda mojej matki i babki) zaczelam bujac lulac i po 5 min spokoj...no mowie Wam...co biedny sie nameczyl..darł się jak oparzony... Tesciowa przyszla i mowi..no ze tez nie mial nic czerwonego..no ale bez przesady nie bede go w czerwone ubierac non top Troche jeszcze poplakiwal..ale to bylo bardziej takie "zaciaganie " nosem...a w domu spi
Jestem jakas zmeczona...
hahahaha agnis dobre
Kroma wiesz ja sie ciesze i nieciesze ze ma tyle zabkow...bo im wczesniej wychodza to jest ryzyko ze bedzie prochnica jak u dawida...bo dawida tak samo zabki mial szybko......a zdrugiej strony szybko sie to skonczy..w takich sytuacjach ratuje mnie cycprzytuli sie i spi bidulka moja....
no tak ale mnie zbudzila i juz spac nie moge..moze nawet to i lepiej ogarne sie szybciej i po sniadanku pojdzie spac a ja pocwicze sobie..bo pozniej pewnie czasu nie bedzie piekna pogoda sie zapowiada..
ja chcialam wczoraj mufiny zrobic ale stwierdzam ze musze najpierw zakupic forme silikonowa wiec dzis moze sie przejde....te z pepco polecacie?
ciacho przyszly twouje sandaly?zadowolona?ja chcialam jakies podobne do twoich kupic wazne by koturn mialy bo wszystko mam na plaskim..ale tez nie za wysoki i nie za niski tak do 5 cm bym chciala i tak se szukam
Jaka błoga cisza...chłopaki wybyli..pies najedzony spi ..Oskar najedzony i zabawiony spi...a ja zaraz ide pod prysznic i kawe strzelic....
Wszystko kuźwa pięknie...tylko zaczyna mnie boleć lewa górna ósemka.........................aaaaaaaaaaaaaa odezwałą sie bestia...musze ją wyrwać a taks ie tego boje...
rany Julek.......
Kroma - powodzenia dla chrzesniaczki w zawodach
Marzenka - wiem smiesznie to opisalam ale co sie nawkurzalam wczoraj to moje...;-) lepiej tak wczesnie nieraz wstac tym bardziej ze jak zauwazylas pogoda sie robi i az szkoda siedziec w domu Ps.jakie cwiczenia robisz?
dzien dobry agnis a to wesoło u tesciowej bylo i zapunktowalas marzenka to za dlugo nie pospalas, a codziennie cwiczysz? ja w sumie teraz co drugi dzien bo wiem co mnie czeka jak bym przestala wiec wole organizmu zbytnio nie przyzwyczajac do takie wysilku,a z sandałow jestem bardzo zadowolona z tym ze one nie sa takie sztywne jak kotruny, podeszwa bardzo elastyczna
mnie rano budzik budzil i w sumie nietomna wstalam,a moj pies mnie wykonczy,
dobry mamy slonce za oknem :-):-)
ja w domu z dzieciakami bo maja jeszcze dzis wolne i za troche zbieram ich i jedziemy do miasta
musimy prezennt na urodziny kupic
bo mloda jutro idzie
Kroma to zdolna masz chrzesniaczke super daleko do De na zawody jezdzi ?
powodzenia dla niej
Agnis to ciasto sie przydalo
a z tymi zabobonami to ja nie wierze ale moze cos w tym jest ;-)
Ciacho to fajnie ze sandali dobrze sie nosza :-) a czym cie pies wkurza ?
Uciekam glowe umyc i trza sie zbierac bo ze 3 godz znow mi zejdzie
a dzis piatek i na miescie u nas beda dzikie tlumy
nie lubie w piatki i soboty jezdzic do centrum bo te " turki " to ino w tych sklepach rozwalaja , balagan robia , pchaja sie wrr...
owca a wiesz co odbilo jej i powoli mam dosyc, zesikala mi sie 3 dni temu salonie na pologe ale w nocy wiec do rana wyschlo i takie plamy na polodze byly no ale az w 3 miejscach, wczoraj niecala godzine po spacerze znowu ale tym razem na dywan no i dzisiaj wstajemy a tam w przedpokoju chodnik mokry zrozumialabym ze sie z nia nie wychodzi ale ja bardzo pozno z nia chodze na wieczorne siku i masz
ja dzisiaj do kina ide z mloda na "czarownice" w 3d
Hej :-) Zaraz dopijam kawe i szykuje siebie i dzieciaki na miasto. Musze sobie jakies gacie fajne kupic i mniejsze przede wszystkim
Wczoraj byl u nas na rozmowie gosciu od remontu i na 99% od 23 czerwca zaczynami demolkę----> czytaj remont kuchni. Bede musiala z dzieciokami zamieszkac u matki na ok tydzien bo kuchnia wylaczona z użytku, bo zbiajne beda kafelki z podlogi, scian itd...
Dzis mam w planach skoczyc na dzialke, truskawki pewnie są
A jutro kino - juhu jedziemy z Kapikiem sie odhamic