reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Hejjj
Jejuuu, ale mam w domu szał ciał... Moja Ala całą noc od godz 22 do 4:30 wymiotowała, chyba z pięć razy ją przebierałam, a łóźko całe przemoknięte, bo do miski nie zdążała trafiać...:baffled: Nie wiem co ją tak wzięło, wczoraj odebraliśmy jej wyniki z posiewu moczu i wyszło że ma bakterię e. coli :-(,a to taka zaraza że trudno się ją leczy.., dziś idziemy do lekarza. Może to od tej bakterii te wymioty. Albo jelitówka:baffled::szok: Cała łazienka zawalona brudną pościelą, pralka chodzi non stop, ale nie wiem jak sobie poradzić z taką grubaśną kołdrą, bo nie zmieści się do pralki a jest mooocno zarzygana:baffled::baffled::baffled: Ehhh, zawsze coś się musi przypałętać...

reklama
OJ ale swietny ten torcik koszulka:tak:
musze kiedys spróbowac chyba zrobiem taki w maju na D urodzinki :dry: tylko powiedz tyś mi jak zrobiła ten kołnierzyk i krawata :tak:

A ja nie mam weny do roboty jutro sie za sprzatanie na sobote wezme bo w pt do gorzowa na zakupy no i pieczenie torta smazenie sałtkowanie po prostu roboty po pachy na chrzciny na szczescie mój M mi pomoże :):-)

jak nic nie robicie to wpadajcie na kawe,

Ania PR dziękuję!;-)
Widzę że kobitki macie niezłe zdolności kulinarne:-) Ale tego torcika - koszulki nie mogę zobaczyć niestety:-(. Napiszcie mi pliss, ile czasu zajmuje mniej więcej zrobienie takiego w miarę najprostszego torcika dla początkujących;-) Bo na sobotę teściowie wyprawiają imieniny i mój M namawia mnie żebym zaszpanowała i torta im zrobiła:-D Tylko że jak mi nie wyjdzie, albo będzie niedobry, to siara będzie:sorry2: A może macie jakieś namiary na proste i dobre torciki? To wdzięczna bym była:tak:
A, Asienkaa, no rozwaliło mnie na łopatki to rysowanie na piasku:tak: Niesamowite i wzruszające...

LARVUNIAAAAA!!!! Jaaaa!!!!!:-):-):-):-):-) Aż mnie ciary przeszły:-D:-D:-D Kochana :-):-):-)

Beacia, dziękuję!! Ja biszkopt sama zrobię, bo akurat potrafię;-) Ale to tak ma być od dołu zaczynając: biszkopt, masa, biszkopt, masa, ozdoby, tak??

reklama
lili duzo zdrowka dla Ali :-)
a co do koldry to moze bedzie czasem trzeba wyrzucic:sorry2: ja juz tyle razy przerabialam cos podobnego tylko ze moje maja niezbyt grube koldry

a co do tortu to proponuje z truskawkami jezeli masz mrozone jak nie to moza kupic 1/2kg
1/2kg truskawek pokroic na kawalki jak zamrozone lub zmiksowac na drobno
ubic 400ml smietany 30%
rozpuscic 2 galaretki w 2szkl wody
do galaretki dodac truskawki jak za zamrozone to szybko stygnie i taka wystygnieta wymieszac mikserem z bita smietana
do lodowki zeby byla taka stezala masa
przekladac biszkopt wierzch i boki tez mozesz oblozyc ta masa a gore udekoruj dowolnie:-)
tu masz taki z ta masa

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry