reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

hehe annes no kupe lat, zagladaj :tak:
future a bylismy wstepnie obliczyc jaki koszt i narazie wiem ze chce szafe ponad 2m i 2 -drzwiowa, front lacobel czerwony-boski:-),reszta szafy czyli boki i wykonczenie kolor wenge bo bedzie mi pasowac do drzwi w pokojach, sciany bede miec jasne otoczaki wiec bedzie moim zdaniem super

reklama
no postaram się częściej zaglądać. Dziewczynki teraz przeziębione ale ogólnie nie narzekam nie chorują (odpukać)
Co do szaf to sama mam taką wnękową kilku m i mam w niej nawet zmywarkę:tak:
Future- jak tu byłam ostatnio Gustawek był fasolką ;-) jak szybko te dzieciaczki rosną.

Hej
wróciliśmy niedawno od babci..

megi dziękuję, że pytasz. Wprawiłam się trochę, choć jeszcze dużo nauki przede mną. Ostatnio dostałam pochwalę od naczelnika i kierowniczki, że zrobiłam tyle, co pracownicy na etacie.
Ale to zależy co.. bo są łatwiejsze rzeczy i trudniejsze. Jutro będę się uczyła czegoś nowego. Mam lekkiego stresa, czy uda mi się to wszystko pojąć. Ale cieszę się z tej pracy, wyszłam do ludzi i dobrze mi to zrobiło. W pracy nie mam czasu myśleć o mojej beznadziejnej sytuacji, jak wracam do domu też.. w weekendy najwięcej myślę, przeżywam.

Kubuś ok, czasem jest niedobry, ale z mamą dają radę. Jak ja jestem w domu to gorzej się zachowuje:sorry2:
Ząbki idą cały czas.. tzn górna lewa trójka, jakoś nie może się przebić. A zostały tylko piątki i właśnie ta nieszczęsna trójka. Mały gryzie wszystko co popadnie, czasem aż się trzęsie, ale gorączki nie ma.
Aniu szybko przerzuciłaś Pawciunia do normalnego łóżka, nie boisz się że wypadnie? Kurcze mój to taki wiercipięta, że nie dałoby rady. Podczas snu przyjmuje różnorakie pozycje. Już nie mówiąc o tym,że jakby się obudził to od razu by z niego spadł .. czort mały. Na razie niech śpi w tym turystycznym. Z nocnikiem też będę próbować, jak zrobi się ciepło, ale coś mi się zdaje, że to za wcześnie. No to na tyle u nas.

Buziaki kochane, dobrej nocy

aniołku Pawełka nie dałabym na zwykły tapczan, on śpi na rozsuwanej sofie 2-osobowej, główką przy ścianie no i ten tapczanik ma dość wysokie poręcza (boki) także jestem spokojna, nie spadnie na pewno:)
A jeśli chodzi o nocnikowanie, myślę że to dobry czas będzie ok 2 latek bo zanim się nauczy to i też czasu minie a po cóż zwlekać, niech zacznie wiedzieć do czego to służy:) Zuzia też zaczęła po 1.5 roczku siadać na nocnik:tak:
annes witaj gdzie ty byłaś jak cię nie było?:-) Ale masz dzieciaczki już duże:)
Nam jakoś dzień miną, mycha z rodzinką wpadli na kawkę, pogadaliśmy, dzieciaki się pobawiły tylko Zuzia zawiodła na całej linii bo poszła sobie spać:-D a tak Wojtusia nie mogła się doczekać:-)

Hej

witaj annes kupę czasu Cię nie było, wpadaj częściej

Aniołek- ja z własnego doświadczenia mogę podpowiedzieć, że dziecko powinno się wtedy odpieluchować jak jest gotowe, jak zaczyna sygnalizować, że chce. Mój kilka dni po drugich urodzinach zaczął wołać siiiii i to był ten moment. Ściągnełam pieluchę i już nie nałożyłam (tylko w nocy) 3 dni i było po sprawie. Nie sztuką jest męczyć dzieciaka np od roku i cieszyć się, że jak ma 18 miesięcy sam woła, bo jednak to jest 6 miesięcy stresu i dla dziecka i dla matki.

Jeszcze na dworzec z małym muszę jechac po eMa, ze stolicy wraca:-pNie chcę mi się jak diabli. Małego już umyłam, więc jak wrócimy to prosto do wyrka pójdzie, bo jutro do przedszkola. Weekend mógłby dłużej trwać.

aneteczka no widzisz każda mama wie najlepiej co, gdzie i kiedy jest najlepsze dla jej dziecka. Sądzę że nie jedna by się tutaj wypowiedziała po swojemu:tak: Ja znam mamy które na nocnik sadzały swoje dzieci tuż przed roczkiem i jak dla mnie to dziecko nie rozumie dlaczego musi tam siedzieć ale tak jak piszę każda ma swój tok myślenia i podejście do sprawy i trzeba to uszanować chcąc nie chcąc.

Hej
moja hesia jak zaczela siadac, to sadząłam ją na nocnik, "łapałam" siuśki. no i teraz jak siada, to zrobi, ale nie woła. Woła dopiero jak ma w majtkach. chyba jeszcze nie czuje, ze się zbliża...

u nas nocka do bani. maly znow plakał. Łapa w buzi, prawie do łokcia. Boże co z tymi zebami.

dzien dobry
megi masz race ze ile ludzie tyle punktow widzenia, i wszystko tez zalezy od dziecka, u nas moje wolaly siku i to grubsze przed skonczeniem roczku wiec wiedzialy do czego sluzy nocnik:tak:
future wspolczuje zebow u mlodego
zycze milego dnia moze pozniej zajrzę albo i nie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hej
lapek mi padl.mezu zrobil mi na stacjonarnym ale dzis wlanczam i neta nie ma:wściekła/y::wściekła/y:wiec pozwolilam sobie skorzystac z lapka mojego:-Dciekawe czy sie skapnie;-)niewiem co z moim lapkiem,rano bylo ok pozniej odlaczylam od lapka i w miedzyczasie mialam spiecie w pokoju i od tej pory niechce sie wlaczyc..bede musiala znow nowy kabel kupic :wściekła/y:bo juz ma tyle latek ze bez kabla ani rusz.......
ja niemam cierpliwosci byc moderatorem wogule sie na tym nie znam wiec niechce......
megi ja mlodego dalam tez jakos wczesnie ani razu mi nie spadl a spal na normalniej dwuosobowej bez bokow i dal rade;-)
co do nocnika ja blad zrobilam ze nie uczylam siadac wczesniej bo jak zaczelam odpieluchowywanie to sie bal nocnika ..takze teraz bede uczyc samego siadania na nocnik najpierw;-)u mnie tez kilka dni zajelo w maju po 2gich urodzinach szybko poszlo w sumie.......
kroma masz mdlosci jeszcze?ja niestety tez mam od godz 21 do niewiem ktorej dzis sie obudzilam po 6 i tez jeszcze mialam masakra:baffled:
wczoraj na obiad mielismy pizze niechcialo mi sie robic nic to pojechalismy,jeszcze do mamy na golabki zajechalismy a pozniej to juz spanko po obiadku.ja w mig zasypiam bo wnocy nie moge spac..
no wlasnie jeszcze w dodatku za sciana dzis o 4 rano tak dzidzia plakala ze masakra tez zabki jej wychodza pewnie....az mi sie chcialo plakac:sorry2:
annes ojej kupe lat:-Dprzypomniala sobie o nas:tak:powiedz lepiej co ta u was?pracujesz ?

Do góry